[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

CHV

Gepost door Roza 
CHV
18 September 2012 22:35
Hallo allemaal,

Hebben jullie ook zo een last van tintelinde handen, soms ook wel heel stijf en gevoelloos?
Ik heb het vooral als ik iets moet doen en waarbij ik dus gespannen ben. Eerst had ik last van duizeligheid, en een onwerkelijk gevoel.. alsof je in een film speelt?.. En nu is het zover dat ik het in mijn spieren voel, ik ben zo moe elke dag. Mijn hart slaat ook telkens over. Soms zelfs met pijn erbij. Slapen gaat niet meer goed. Ik gaap ook extreem veel en zucht ook heel veel.. Raak ook snel in paniek als bijvoorbeeld iemand niet opneemt, dan denk ik ; ''is er iets aan de hand??'' en dan worden al mijn klachten erger en erger.,

komt dit bekend voor bij iemand?
Re: CHV
19 September 2012 08:40
Hallo Roza,

Allemaal heel herkenbare klachten. Ik ben ook de hele tijd m'n vingers aan het krommen en strekken om ze weer wat doorbloeding te geven.
Ook het ongeduldige en vooral het onwerkelijke gevoel heb ik ook. Ik vind het dan ook erg lastig om vooruit te denken. Ik ben vannacht weer om half 3 wakker worden om vervolgens niet meer te slapen. Hele tijd zo'n naar en angstig gevoel, zweten, half slapen maar vervolgens weer met een schok wakker worden of juist half liggen dromen (nare dromen) en toch wakker zijn....heel eng.
En uiteraard het gapen en zuchten....heel normaal...heb ik ook al veel voorbij zien komen op dit forum. Het zuchten moet je proberen niet te doen als je chronische hyperventilatie hebt...dit valt niet mee, maar je kan het onderdrukken door bijv. te gaan zingen of te gaan praten. Het is ook vaak een gewoonte worden...

Doe jij HyperVen?

Groetjes,

Samantha



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 19/09/2012 08:47 door Samantha.
Re: CHV
19 September 2012 19:17
Hoi Samantha,

ik herken alles wat je typt.. ook met dat slapen en dan telkens weer wakker worden. Ik zie ook heel vaak nachtmerrie's, vreselijk is dat en inderdaad heel eng. Maar ik heb elke keer wat anders, eerst had ik weken last van duizeligheid, daarna weer last van hoofdpijn, en nu bijvoorbeeld naast dat van mijn handen ook last van mijn ogen. heb jij daar ook last van? ze zijn heel droog, doen soms zelfs zeer, en zie soms dubbel. Ik loop nu bij een psycholoog, als dat niet helpt ga ik verder kijken wat ik eraan kan doen. Maar goed ik denk dat je zelf 90% in je eigen handen hebt, denk je ook niet?

hoelang heb jij het al?


Groetjes en heel veel sterkte
Re: CHV
20 September 2012 08:32
Hoi Roza,

Ik heb 8 jaar geleden m'n eerste acute aanval gehad. Ik heb toen een half jaar aangemodderd en ben uiteindelijk aan de AD medicijnen gegaan, omdat ik maar bleef HyperVentileren. Dit heb ik ongeveer anderhalf jaar geslikt en toen afgebouwd, maar ja het duurde maar even en toen kwamen de lichamelijke klachten zo weer terug...ik had natuurlijk ook niks aan het HyperVentileren zelf gedaan, maar destijds was ik er ook nog niet van op de hoogte dat je chronisch kon HyperVentileren. De laatste jaren werd het door stress en drukte steeds erger.
Jij doet nu geen HyperVen begrijp ik?

Ik herken dat ook hoor van wisselende klachten. En ik heb ook standaard oogdruppels in huis...heel vervelend droge ogen.
Hoe lang heb jij al last van chronische hyperventilatie?

Groetjes,

Samantha

Meer weten over het HyperVen programma?