[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Wat mag je niet eten?

Gepost door Roelverhaegen 
Wat mag je niet eten?
09 October 2012 19:10
Hallo,

Heeft er iemand weet van wat je nu beter niet eet of drinkt als je chronische hyperventilatie hebt?
Ik lees vanalles over chocolade, light dranken, caffeine, alcohol...
Moet je dit nu echt volledig laten?

Roel
Re: Wat mag je niet eten?
10 October 2012 08:55
Hallo Roel,

Naar mijn idee hoef je het niet volledig te laten, maar wel nuttigen met mate. Ik spreek even vanuit eigen ervaring nu....tijdens mijn beginperiode met HyperVentileren dronk ik nog "gewone" koffie. Dat begon 's ochtends vroeg op m'n werk met 2 flinke koppen.Ik kreeg toen dagelijks ongeveer anderhalf uur later flinke hyperventilatieaanvallen. Het heeft even geduurd voor ik het verband met de cafeïne door had. Vanaf toen ben ik overgestapt naar decafé / thee en verdwenen die acute hyperaanvallen. Maar ik denk als je het gewoon wat beter doseert (i.p.v. 2 dikke mokken achter elkaarwinking smiley) dat het niet veel kwaad kan. Dit is uiteraard ook afhankelijk van je gevoeligheid.
Met alcohol precies hetzelfde verhaal....dit werkt ook ademversnellend als je er teveel van neemt. En met chronische hyperventilatie zijn de katers echt een keer zo heftig...... Je lichaam is tenslotte al harder aan het werk door die verkeerde ademhaling en doordat het de alcohol gaat opruimen werkt het nog een keer zo hard (zelfs zonder chronische hyperventilatie is dat al geen pretje) met alle symptomen van dien. Ook dit heb ik in levende lijve ondervonden hahaha. De dingen die je noemt zijn wel triggers, maar het hangt ook zeker af van hoeveel je neemt en je gevoeligheid (dus ook de mate waarin je chronische hyperventilatie hebt).

Groetjes,

Samantha
Re: Wat mag je niet eten?
10 October 2012 09:30
Zoetjes schijnen ook averechts te werken vertelde mij een Belgische (ex) hyperventilatiepatiënt en paniekaanvallen te kunnen opwekken. Alleen Stevia zoetjes zijn oke. Ik heb er zelf niet veel ervaring mee, maar ben voor de zekerheid toch maar overgegaan op Stevia. Mijn (biologische) arts had ook slechte ervaringen met smaakversterkers. Ik heb ze een tijdje weggelaten, maar aangezien ze haast overal in zitten was mij dit te lastig. Maar misschien dat andere hier wel baat bij hebben.

Meer weten over het HyperVen programma?