[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Waar ben ik gebleven?

Gepost door Rainbowster 
Waar ben ik gebleven?
20 October 2012 15:53
Hallo allemaal...

Ik wil ook even mijn verhaal kwijt en ik hoop dat er reacties op komen en mensen de moeite nemen om het helemaal te lezen.
Ik ben een jonge meid van 23 jaar. Ik heb al heel lang een vaste relatie, leuke vriendinnen, fijne familie etc.
Ik werk in de zorg en heb een contract van 20 uur in de week.
Mijn leven bestond verder uit uitgaan, bezoekjes naar de sauna, vaak naar de bios, uit eten enz.
Ik ben degene naar wie mensen komen om raad te vragen en al sinds ik me kan herinneren word ik heel wijs genoemd. Ik ben altijd een grappenmaker en stond daar vroeger ook om bekend op school. Ook op mijn werk hebben mensen mij graag om zich heen omdat ik zo "gezellig" ben.
Nu vraag ik me af wat er met mij gebeurd is...
Ik ging afgelopen september mee als vrijwilligster op vakantie naar Frankrijk met 3 jonge gehandicapte jongens. Eigenlijk waren het er 4 maar 1 is vlak ervoor overleden, helaas maar 31 jaar geworden. Ik had toch heel veel zin in de vakantie.
De eerste dag gingen we naar Parijs en zijn we op de Eiffeltoren geweest etc. 's Avonds waren we aangekomen op een camping. Ik heb mijn spullen uitgepakt en ook nog dingen voor 1 van die jongens geregeld. Nog niks aan de hand.
Daarna gingen we eten en toen had ik een beetje last van mn oren, alles galmde nogal en ik hoorde iedereen heel slecht. Ik had dienst, dat betekent dat ik die jongens moest helpen op bed leggen enz. Ik voelde mij opeens heel moe, dus vroeg aan mijn collega of we zouden beginnen die jongens te helpen dan kon ik daarna zelf ook naar bed. Ik stond op en wilde gaan roken, maar voelde mij niet goed. Ik legde mijn sigaret weg en wilde naar mijn stoel lopen om te gaan zitten maar dit haalde ik dus niet! Opeens lag ik op de grond, echt bewusteloos was ik niet geweest. Ik lag wel helemaal te trillen, dat hield erna nog uren aan. M'n hartslag was ook hoog. Ik ben op bed gelegd maar heb die nacht niet heel goed geslapen. Ik durfde ook niet alleen te zijn. Verder zal ik het wat korter houden.
De dagen erna ging de reis verder en ik bleef duizelig. Durfde nauwelijks alleen te lopen of wat dan ook. Ik heb geen 1 dienst gedraaid. Op een dag ging ik mee naar St. Tropez, ik dacht dat het wat beter ging. Midden in de stad voelde ik me weer niet goed, duizelig, in paniek, bang dat ik iets raars zou doen zoals een terras stoel pakken ofzo en rondslingeren. Ik wilde bijna een ambulance bellen. Toen de volgende dag naar de dokter daar.Bloeddruk goed etc. Medicijnen gekregen om mn hartslag wat te kalmeren ( magnesium ofz) en verder dingen voor als ik misselijk werd. Het ging allemaal voor geen meter en heb besloten naar huis te gaan. Ik moest met 1 collega terug en dit was een ramp, het wachten op het vliegveld, ik werd om de haverklap niet goed. Durfde ook mn ogen niet dicht te doen want was bang dat ik nooit meer wakker zou worden. Uiteindelijk toch thuis gekomen.
Thuis ging het hetzelfde door. Ik was ondertussen in die week 6 kilo afgevallen. Nu is het 6 weken later en ben wel weer iets aangekomen volgens mij.
Ik ben naar de dokter geweest, bloed geprikt, prima.
Wilde ik op een avond douchen, werd weer duizelig en in paniek. Die nacht werd ik wakker en was echt DOODSbang, ik wist niet eens dat het bestond om ZO bang te zijn. Ik kon me niet bewegen of wat dan ook.
Volgende ochtend weer naar de dokter, dacht aan mn evenwichtsorgaan. Heb ik cinnarizine gekregen, dit hielp niks.
Bij de bedrijfsarts geweest. Heeft mn evenwicht gecontroleerd en dit was het volgens hem niet. M'n nek zat wel nogal vast, doorgestuurd naar een chiropractor.
Toen weer op een avond lag ik op de bank en was een beetje misselijk. Ik raakte TOTAAL in paniek. Dacht dat ik gek werd en flauw zou vallen. M'n moeder durfde me niet alleen te laten. (Ik woon nog thuis)
Volgende dag weer naar de dokter, nu naar een andere. Zij controleerde ook mn evenwicht, dit was volgens haar goed. Ik kreeg Oxazepam mee om rustig te worden. Ik heb dit nog geen 1 keer genomen want wil dit zo lang mogelijk uitstellen.
Nu is het dus al 7 weken verder.
Ik kan niet werken. Ik kan niet lekker een stukje met de hond wandelen want ik denk CONTINU dat ik het niet haal en ga flauw vallen. M/n benen zijn slap.
Het ergste is die duizeligheid, ik heb het echt bij ALLES. 24 uur per dag. Douchen is een crime. Ik ben normaal heel sterk van karakter en kan mezelf goed dwingen maar dit lukt nu totaal niet. Ik weet echt niet wat er met mij is gebeurd. Gister wilde ik met een vriendin een stukje door de stad proberen te lopen, dat gaat niet eens! Ik MOET dan weg. Ben helemaal rood en sta te trillen.
Ik heb moeite om met iemand te praten. Als er iemand hier nog maar binnen komt breekt het zweet me al uit. Ik voel me ook heel afwezig en emotioneel.
Ik ben zo bang dat dit nooit meer goedkomt! Dat ik de rest van mn leven zo duizelig blijf... Het is echt niet te doen!!
Ik ben nu 4 x gekraakt en het ligt echt niet aan mn nek volgens die man. (Heel aardig istie)
Ik ga volgende week naar een Klassiek Homeopaat, ben benieuwd.
Ik ben begonnen met HyperVen, alleen ik vraag me af of dat ik wel hyperventileer. Ik ben eergister begonnen met een score van 48 en vandaag van 58 gem. Ik ben bang als ik me laat testen en dat er uit komt dat het geen hyperventilatie is, dan word ik helemaal gek!
Het zweet breekt me continu uit.
Het enige wat wel gaat is slapen gelukkig. Maar dan word ik 's ochtends wakker en denk ik, oh nee, weer een dag, hoe kom ik hier door...
Nu ik terug ben gaan denken ben ik wel eens vaker een beetje duizelig geweest, altijd in 1 bepaalde winkel. 1 keer dit jaar in een vliegtuig en 1 keer toen ik noten had gegeten.. (Ben daar allergisch voor)
Ik ben trouwens nu al 6 weken gestopt met roken en nog langer geen alcohol gedronken. Totaal geen probelemen mee, want met die duizeligheid wil je niet eens een sigaret.
Ik heb het een beetje druk gehad met sociale dingen, en er is wel 1 iets waar ik best veel stress van heb gehad maar ik kan altijd goed relativeren.
Ik weet echt niet meer wat ik moet doen verder... Wou dat ik de tijd terug kon draaien. Ik kan me niet voorstellen dat ik ooit nog in mn stamcafe met mn vrienden sta.
Ik hoop dat iemand mij de moed ik kan praten..
Groetjes...
k
Re: Waar ben ik gebleven?
21 October 2012 08:59
hoi, kan je geen uitgebreid onderzoek doen in het ziekenhuis? of heb je dat al gehad??
als ik jouw verhaal zo lees kan het natuurlijk chronische hyperventilatie zijn maar ik denk dat het ook andere ziektes kunnen zijn.
de duizeligeid herken ik wel maar niet in alle situaties. Bij mij was dat vooral in winkels, drukkere ruimtes. beetje vaag gevoel in mijn hoofd, beetje dronken gevoel heb ik wel veel gehad. Als je dat met duizeligheid bedoel is het wel herkenbaarder.
natuurlijk kan het chronische hyperventilatie zijn enne een score van in de 40 met oefenen is niet heel laag maar gezonde mensen hebben vaak zeker rond de 60 begreep ik op dit forum. Moet ook zeggen dat ik sinds ik rond de 60 zit me echt beter ga voelen..
sterkte!
Re: Waar ben ik gebleven?
21 October 2012 09:33
Hoi rainbowster,

Ik herken je verhaal wel heel erg helaas...ook ik ben atijd wijs gevonden en als er iets was kwamen mensen naar mijtoe om te praten,als je de info op deze site leest zul je zien dat dit nou juist die karakter eigenschap van HyperVentilanten is,het altijd maar klaarstaan voor anderen en jezelf miss voorbij lopen daardoor.ik heb overigens ook een paniekstoornis en dit klinkt wel heel erg als paniekaanvallen!zeker de duizeligheid,die had ik ook 24 uur per dag!nu liggen hyper en paniek dicht bij elkaar dus miss kan rob of ellen hier iets meer over zeggen maar het klinkt heel erg als paniekaanvallen
Ik hoop dat je je snel wat beter voelt want ik en iedereen hier weet hoe rot deze klachten zijn ,sterkte!
Re: Waar ben ik gebleven?
21 October 2012 10:46
Hai Rainbowster,

Gelukkig zijn er al 2 mensen die je een hart onder de riem hebben gegeven.

Jouw klachten kunnen heel goed afkomstig zijn van chronische hyperventilatie.
Het is misschien handig als je toch nog even onze site leest die bij dit forum hoort: www.hyperventilatie.info.
Daarnaast staan in forum 3 allerlei vragen met antwoorden over hyperventilatie, waar je ook nog informatie kan vinden.
Op onze site staan ook verschillende onderzoeken/testen die je via de huisarts kan aanvragen om er zeker van te zijn dat het chronische hyperventilatie is.

Helaas herkennen veel mensen hier, inclusief ikzelf in het verleden, jouw klachten. Ik weet dat je dit eng vindt, omdat je bang bent dat het geen chronische hyperventilatie is, maar het is ook belangrijk voor jou om die angst weg te nemen of het nou wel of niet chronische hyperventilatie is.

chronische hyperventilatie is ontzettend naar en ik begrijp dat je er bang van wordt, maar als je weet wat het is en hoe het ontstaan kan dat al een stukje angst wegnemen.

En Rainbowster, dat je iets hoger start dan de rest qua score zegt helemaal niet zo veel. Er zijn er zat die op die score beginnen en ontzettend veel klachten ervaren, dus daar ben je (helaas) geen uitzondering in.

Je staat absoluut niet alleen in je klachten en duizeligheid is een ontzettend naar verschijnsel.

Hartelijke groetjes van Ellen

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 21/10/2012 10:53 door Ellen.
Re: Waar ben ik gebleven?
21 October 2012 14:46
Hoihoi,

Bedankt voor jullie reacties...
Vandaag weer een heel zenuwachtig gevoel, continu bang dat er iets gebeurt... Zonder reden!
Met duizelig gevoel bedoel ik alsof ik op een boot zit, als ik op de wc zit, als ik douche, als ik loop. Ik kan bijna niet stil staan zonder ergens tegen aan te leunen of vast te houden. Als ik op een stoel zit ben ik bang eraf te vallen. Wat voor andere ziekte zou dit kunnen zijn? En het wordt erger in winkels, of als ik bijvoorbeeld iemand op straat tegen kom (niet dat ik veel buiten kom) en daar dan mee ga praten... Dan sta ik te tollen op mn benen en breekt het zweet me uit.
Ellen, ik heb echt alles gelezen op jullie site, en op alle andere sites. Ik zit de hele dag alleen maar alles op te zoeken. Op het begin werd ik hier bang van maar nu iets minder.
Alleen is het normaal om echt iedere minuut te denken: daar ga ik (en dan bedoel ik flauwvallen) ? Het is alleen nog geen 1 keer echt gebeurd. ''s Avonds is het wel wat minder. Ik kon eerst ook absoluut geen letter lezen. Nu kan ik wel in bed lezen.
Alleen deze duizeligheid kan toch niet de rest van mn leven blijven??
Ik wil eigenlijk morgen weer naar de dokter maar ik heb vrijdag een afspraak met een homeopaat, zit te twijfelen wat ik eerst zal doen. Zijn er meer mensen die amper durven te douchen? Als ik het wel gedaan heb, sta ik daarna te trillen op mn benen.
Ik hoop ECHT dat ik me snel beter voel want dit is echt de HEL op aarde. Ik kan me niet voorstellen dat mensen hier jaren mee kunnen leven..

Groetjes..
Re: Waar ben ik gebleven?
21 October 2012 15:35
Hoi Rainbowster,

Het komt vaker voor deze extreme duizeligheid.
Hier op het forum zit ook brenzelke, die net als jij die extreme duizeligheid ervaart.
Zij heeft ook haar evenwicht laten onderzoeken (ziekte van Meniére), maar daar kwam niets uit.

Ook ik heb die hevige duizeligheid ervaren, maar ben daar toch door HyperVen vanaf gekomen.
Ik was zo bang. Duizeligheid en het opgejaagde gevoel vond ik het ergste.

Je kan het altijd laten nakijken of het de ziekte van Meniére is en misschien kan de homeopaat je hierbij helpen, maar blijf wel oefenen, want eraf komen doen je.

Hartelijke groetjes van Ellen

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Waar ben ik gebleven?
22 October 2012 12:18
Beste Rainbowster,

Ook ik ben de hele dag duizelig, bij alles wat ik doe, al 2 jaar lang. De hyperventilatieklachten zelf al een jaar of 5. Bij mij kwam het van de ene op de andere dag toen ik op de snelweg reed, en sindsdien ben ik nooit meer de oude geweest.

Douchen is inderdaad een ramp en een praatje maken met iemand op straat begin ik niet eens meer aan (tenzij er een boom of lantaarnpaal in de buurt staat).
Douchen heb ik weer een beetje onder de knie gekregen door mijn vriend mee te nemen, dan is er iemand bij als je flauw valt. Ook proberen een beetje te blijven bewegen tijdens het douchen, rondje draaien, heen en weer wandelen, maakt het voor mij iets dragelijker.

Maar laat je vooral goed onderzoeken, want de angst en onzekerheid voorkomt je genezing naar mijn mening. Je ziet hier op het forum een heleboel mensen die van de chronische hyperventilatie afkomen dus er is hoop! Maar zeker weten dat het niet iets anders is is ook wel prettig.

Ik doe nu 2 maanden HyperVen, en langzamerhand wordt het iets beter! Dit wel in combinatie met fysiotherapie, daar ik helemaal verkramp door de duizeligheid en andere klachten. Maar ik ben zowaar 10 dagen op vakantie geweest zonder duizelig te zijn, heerlijk!
Zo zie je maar dat ontspanning en niks moeten het geheim is.

Hopelijk heb je er iets aan en weet je in ieder geval dat je niet de enige bent.

Liefs Doris
Re: Waar ben ik gebleven?
22 October 2012 17:08
Pfffttt wat een herkenning hier!!heb ook al jaren chronische hyperventilatie en ook elke dag duizelig/licht in hoofd.lees al heel lang dit forum en dat stelt altijd weer even gerust!maar over het echt 24 uur per dag duizelig zijn las ik nooit veel!,maar ik ben dus (helaassss!)niet de enige,maar wel fijn om te lezen dat dit er dus echt bij hoort!het douchen,met lopen en praten met mensen echt ...ik herken het allemaal!,wil dus iedereen veel sterkte wensen met deze klachten.en ik hoopdat we er op een dag allemaal van af komen en vooral blijven!!
Re: Waar ben ik gebleven?
20 November 2012 10:37
Hi,

Hier nog 1 die het heel erg herkent! Heb ook bijna de hele dag van (lichte tot zware ) duizeligheid gecombineerd met een soort band van hoofdpijn of druk in mijn hoofd. Dit zijn absoluut de meest vervelende klachten omdat je de hele dag moet forceren om de dag uberhaupt door te komen.
Ik ben bij de physio, gyropractor,ziekenhuis,huisarts en nu bij de psycholoog geweest. Je zult het zelf moeten doen. Ik heb voor de angst die erdoor verschijnt ( noem het paniekaanvallen ) oxazepam welke een beetje helpen en antidepressieve voorgeschreven gekregen ( hierdoor werd het veel erger en ben ik direct mee gestopt).
Mocht je vragen hebben mail me gerust!

Sterkte
Anonieme bezoeker
Re: Waar ben ik gebleven?
25 November 2012 00:10
Hallo,

Wat jij schrijft lijkt op hyperventilatie, maar laat je wel helemaal onderzoeken. Als je weet dat er niets ernstigs is dan geeft dat weer wat rust. Ik heb het al 20 jaar en herken veel van jou verschijnselen. Het ergste vind ik de paniekaanvallen en het gevoel dat je dood gaat. Ik kreeg afgelopen zomer zware paniekaanvallen op vakantie, had ik nog nooit meegemaakt, heel veel andere verschijnselen wel. Wat een vreselijk gevoelens is dat, je wil weg waar je zit, je wil uit je eigen lijf stappen. Ik ben ook een persoon die goed in een groep ligt, waar mensen hun verhaal aan vertellen en iemand die alles goed wil doen. Daar ligt volgens mij ook de valkuil, te weinig of niet naar je eigen lichaam luisteren, te veel op het verstand leven. Ga op zoek naar de oorzaken/'>oorzaak, heb ik ook gedaan. Daarnaast ben ik ook met HyperVen bezig, loop bij een Paragnost en ben veel aan het sporten. Ik heb de hyperventilatie nu aardig onder controle, maar heb nog wel angst voor de angst. Als ik met de auto de stad uit moet dan gebruik ik voor de zekerheid Oxazepam. Ik gebruik ook St. Janskruid, dit is de natuurlijke antidepressiva en dat slik ik liever dan pillen van de huisarts.

Sterkte, kijk eventueel ook mijn verslag op het forum. Het heet "mijn ervaring met stress en hyperventilatie, misschien iets voor jou".

Groet Andre.
Anonieme bezoeker
Re: Waar ben ik gebleven?
25 November 2012 00:19
Ik lees zojuist nog iets op het forum, hyperfee (zie Google). Een apparaatje die een aanval van hyperventilatie kan opvangen, ik ga het ook kopen. Als je zoiets bij je hebt dan kan het weer een bepaald vertrouwen geven.

Groet Andre.
Anonieme bezoeker
Re: Waar ben ik gebleven?
25 November 2012 18:22
Ik heb even meegelezen en ik kan je zeggen dat je niet de enige bent met
deze duizeligheid. Vooral je omschrijving
' aslof ik op een boot zit ' komt me erg bekend voor.
Ik heb deze duizeligheid nu al 8 jaar.
Ik heb mri scans gehad en kno onderzoeken maar hier kwam niks uit.
De duizeligheid word bij mij in situaties van meer stress zoals buiten erger.
Dit is de voornaamste reden dat ik een paniekaanval krijg. Ik schrik constant van
die duizeligheid en krijg vervolgens een paniekaanval. Het brengt enorm veel
onrust mee. Ook ben ik de hele tijd
doodsbang om flauw te vallen. Dit is nog geen een keer
gebeurd. Ik wil dan zo snel mogelijk weer naar huis.
Ik heb het vooral tijdens het lopen. Fietsen gaat beter.
Een rondje van 5 min met de hond is al een uitdaging.
Ik hoop dat ik er met HyperVennen ook vanaf kom want zo voel ik me
erg opgesloten.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 25/11/2012 18:31 door *Yvonne*.
Re: Waar ben ik gebleven?
25 November 2012 19:28
Gelukkig ben ik niet de enige! Die duizeligheid is echt vreselijk!!! Ik doe hele dagen niks. Ook voor mij is een rondje met de hond een uitdaging, als ik naar de stoeptegels kijk lijkt het wel of mn hersenen dat niet echt bij kunnen houden ofzo... Ben blij als ik thuis ben en niet neer ben gevallen op straat. Ik ging gister heel even op visite, na een uurtje ging ik weer naar huis (iemand liep mee want alleen durf ik niet) en dan lijk ik echt straaaalbezopen. Ik zit dan trouwens ook helemaal onder de rode stressvlekken op mijn gezicht en hals.
Ik voel me ook vaak alsof ik helemaal niet leef, heel raar.
Die band om mn hoofd wat Rico beschrijft heb ik ook regelmatig.
Ik heb trouwens bloed uit mn vinger laten prikken, co2 en buffers allebei op de ondergrens. Volgens de dokter geen hyperventilatie maar ik denk er toch anders over. (hij weet ook niet wat het dan wel is) Hartfilmpje en longfunctietestje (niet voor chronische hyperventilatie) allebei perfect.
Ik kreeg altijd opmerkingen dat mn mond open hing, nu ben ik erachter dat ik dat deed om door te ademen. HyperVen heeft tot nu toe niet veel veranering opgebracht... Ik hoop dat daar nog verandering in komt. Ook de kleur van licht vind ik heel vaak vreemd, komt dit bekend voor?

Yvonne, wat erg 8 jaar!! Dat zou ik echt nooit volhouden op deze manier! Werkt HyperVen al bij jou?

Groetjes Rainbowster.

*You can't have a rainbow without a little rain*
Anonieme bezoeker
Re: Waar ben ik gebleven?
25 November 2012 20:07
Hoi Rainbowster ,

ja is erg lang he. Ik heb ook periodes gehad dat het beter ging hoor. Duurde
nooit lang maar af en toe had ik een aantal goeie maanden.
Al allerlei therapien gehad ook maar nog geen resultaat. Ik heb de HyperVen
vrijdag pas besteld en moet nog beginnen dus op je vraag nog geen
antwoord.

Dat van dat licht , zeeeer herkenbaar, het
lijkt dan haast te fel te zijn. Vooral felle kleuren ben ik dan gevoelig voor.

Meer weten over het HyperVen programma?