[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Score & hartslag trager bij inhouden adem

Gepost door bullrs 
Score & hartslag trager bij inhouden adem
28 November 2012 16:20
Gisteren ben ik begonnen met de HyperVen therapie, het viel mij op dat ik de eerste keer 60sec gemiddeld haal en nu het 2e gemiddelde is 72. Ik ben er vrijwel zeker van dat ik last heb van hyperventilatie maar vraag me af of deze waardes niet wat hoog zijn? Ik ben wel een man van 33 1,85m/90kg, wellicht dat mijn longinhoud groter is dan de gemiddelde HyperVen gebruiker hier op het forum? Het valt me overigens wel op dat wanneer ik mijn adem in houdt mijn hart langzamer begint te kloppen (+- 60/min), op het moment van uitblazen versnelt het weer iets enz... Iets om me zorgen over te maken of is dat normaal bij het inhouden van de adem?



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 28/11/2012 16:22 door bullrs.
Re: Score & hartslag trager bij inhouden adem
30 November 2012 11:44
Hallo Bullrs,

60 seconden is wel wat hoog idd, maar dat zien we wel vaker. Longinhoud heeft er zeker mee te maken. Het verschil in hartritme is normaal, dat is meestal anders bij in- en uitademen, zelfs bij mijnsen die geen chronische hyperventilatie hebben. Alleen is de afwijking vaak wat groter bij mensen met chronische hyperventilatie.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Score & hartslag trager bij inhouden adem
03 December 2012 10:39
Hoi Rob,

Bedankt voor je bericht! Momenteel weer aan het oefenen, ik merk dat de duur van het inhouden van de adem fluctueert. Het laagst is toch wel 60 seconden. Ik heb wel vaak een onwerkelijk gevoel in mijn hoofd tijdens het oefenen, maar dat zal wel komen omdat mijn lichaam moet wennen aan de verandering.

Groet,

Henry

Meer weten over het HyperVen programma?