[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

stress

Gepost door HD 
HD
stress
28 November 2012 22:09
Ik heb net al een vraag op het forum gezet maar ik heb er nog een bedacht ik me.
Ik ervaar heeeel veeel stress. Vroeger was ik niet zo'n stress kipje maar tegenwoordig wel.
Ik heb zelf het gevoel dat het ook met mijn lichamelijke conditie in verband staat.Omdat ik maar weinig heb om mijn stress mee aan te gaan stapelt elk nieuw stukje stress zich boven elkaar op heb ik het idee.
Misschien leg ik heb een beetje vreemd uit maar ik heb zelf niet het gevoel om de stress het hoofd te kunnen bieden omdat ik er ook echt geen puf meer voor heb e.d. Maar ik vraag me af of dit echt zo is. Want zelf heb ik hoop dat ik na een paar maanden HyperVen minder stress zal gaan voelen
maar houd ik daarmee mezelf voor de gek?
Ik heb vroeger al veel therapie e.d. geprobeerd. Ik was vroeger erg onzeker en dat ben ik nu zo goed als niet meer.
Ik ben mezelf maar therapie gaan geven en heb zo meer zelfvertrouwen gekregen.
Ook heb ik de opleiding SPH gevolgd wat je eigenlijk ook wel therapie zou kunnen noemen omdat je jezelf heel goed leert kennen.

Ik hoop dat iemand mijn vraag kan beantwoorden.
Mijn vraag is dus, zal mijn stress gaan afnemen of niet?
Want als dit niet zo is zal ik nog meer eraan moeten doen maar ik weet dan eigenlijk niet meer goed wat dan.
Anonieme bezoeker
Re: stress
29 November 2012 13:48
Ja. Hier ben ik eigenlijk ook erg benieuwd naar. Ik heb het idee dat ik juist stress krijg van de chronische hyperventilatie.
Re: stress
30 November 2012 11:07
Hallo HD,
Mensen slaan tijdens hun leven stress op in het onderbewustzijn. Die stress wordt hoofdzakelijk ‘s-nachts verwerkt in de vorm van dromen. Als we meer stress opslaan dan we kunnen verwerken tijdens onze dromen, gaan we langzaam maar zeker een steeds grotere voorraad stress opslaan. Die stress gaat zich op een gegeven moment laten gelden in de vorm van angsten, hyperventilatie, nachtmerries, extreme vermoeidheid, enz.

Jouw stress levels moeten dus naar beneden, want dat is vermoedelijk de hoofdoorzaken/'>oorzaak. Veel wandelen en rustig fietsen zijn goede manieren om stress te verwerken. Daarnaast op tijd naar bed gaan en opstaan, en vooral regelmaat is erg belangrijk. Rustig aan met alcohol helpt ook mee om de stress los te maken en te verwerken. Denk er ook aan dat juist op momenten dat je je slecht voelt, het lichaam vaak bezig is met het verwerken van diepliggende stress. Dat is dan het genezingsproces, maar mensen reageren vaak averechts en verergeren de stress i.p.v. dat het minder wordt. Leren loslaten is key om stress te verminderen.

HyperVennen helpt niet om stress op te lossen, maar het helpt zeker mee om stress los te maken, want het hoge rustnivo zorgt dat het natuurlijke oplossingsmechanisme van stress wordt geactiveerd. Maar het moet wel samengaan met stress verwerking. Dus wandelen en fietsen bijvoorbeeld. Wat je ook kan doen is yoga en/of meditatie. Dat helpt om stress los te maken en te verwerken. De beste vorm van meditatie die ik ken is Transcendente Meditatie ™.

Meer weten over het HyperVen programma?