[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Rare?! klachten

Gepost door Ines 
Rare?! klachten
28 November 2012 23:21
Hoi iedereen

5 maanden geleden overleed m'n papa onverwachts aan z'n hart. Nooit klachten gehad, heel raar. Ik vond hem thuis, na het werk. Ikzelf ben 24 en heb drie jongere broers (23,21 en 14), m'n ouders waren gescheiden en ik woonde bij papa. Dus er komt veel verantwoordelijkheid op m'n schouders: vrederechter voor minderjarige broer, notaris, huis verkopen, successierechten, bankzaken e.d.

Heb sindsdien veel last van oorpijn(recht), dat doortrekt naar m'n kaken. Sinds een tweetal maanden ook duizeligheid, migraineanvallen met aura, licht gevoel in m'n hoofd, slapheid, maag en darmklachten (zwaar gevoel, overgeven, diarree), pijn aan m'n linkerschouder, arm, pols, nek. Ook als ik 's ochtends wakker wordt pijn aan m'n ribben, ook veel wakker worden 's nachts en 't gevoel hebben dat je wakker wordt 'om adem te halen' heel raar. Ook rommelend gevoel van maag nr hartstreek toe. Ook 8kg afgevallen in 5 maanden tijd. Al verschillende keren nr huisarts geweest en ze zegt steeds: stress... Ik neem nu Sedistress en merk dat ik wat kalmer ben.

Ben ook steeds gefocust op m'n lichaam: klopt m'n hart wel goed, hoe komt het dat ik hier of daar last heb...

Cardiologisch onderzoek gehad met: echo, hartfilmpje, fietstest, 48-uur machientje... Alles in orde, geen afwijkingen.

Gastroscopie was niets te zien. Heel raar want moet overgeven na elke maaltijd, val veel kilo's af, zit direcht 'vol' en moet soms echt gaan liggen met m'n vuist in m'n maag om de pijn te kunnen verdragen en adem te halen. Blijkbaar noemt men dat Dyspepsie. Er is neits aan je maag te zien maar door stress geeft je maag je zenuwen een verkeerd signaal dat naar je hersens gaat. Bestaat medicatie voor maar wil men niet geven omdat daar concentratiestoornissen van komen, en ik 24 ben en dat dus niet aan te raden is. Moet nu voor elke maaltijd motilium nemen, gedurende de komende maanden!!!! :s Dokter zei me ook dat zolang m'n rouwproces bezig is, m'n maag en darmproblemen niet zullen beteren. (en dat ik m'n tijd moet nemen.)

Voor nek, schouder en armklachten ga ik nr kinesist en osteopaat, maar heb niet het gevoel dat dat iets afdoet.

Vroeger toen ik 8 was wel in behandeling geweest voor hyperventilatie. Zucht ook veel nu (omdat ik dan het gevoel heb dat ik m'n adem krijg) maar ik heb niet de 'typische aanvallen' van opeens kortademig te zijn en veel te ademen.

Nu vroeg ik me af of iemand zich herkent in deze klachten? Dokter blijft zegge stress, maar zelfs als ik me ontspan voel ik soms enkele van deze kalchten opkomen (vooral 's avonds!)

Lieve groetjes
Ines
Re: Rare?! klachten
30 November 2012 13:20
Hai Inez,

Allereerst gecondoleerd met je vader.
Dit zijn echt schokkende ervaringen die je moet verwerken.

Het kan makkelijk dat je last hebt van chronische hyperventilatie alle klachten en alles wat je beschrijft duidt daarop.
Ook het feit dat er niets uit onderzoeken komt.
Lees eens op je gemak onze site die bij dit forum hoort: www.hyperventilatie.info daar kan je heel veel informatie uit halen.

Ook in forum 3 van deze site: Vragen en antwoorden over hyperventilatie kan je heel veel informatie en herkenning halen.

Ik wens je veel sterkte met het verlies van je vader en als je nog vragen aan ons hebt kan je ze gerust hier stellen.

Hartelijke groet van Ellen

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Anonieme bezoeker
Re: Rare?! klachten
02 December 2012 01:23
Ines,

Gecondoleerd met het verlies van je vader.
Wat jij beschrijft lijkt op chronische hyperventilatie, ik heb er al 20 jaar last van. Wat jij oa beschrijft over dat je tijdens het ontspannen juist gaat HyperVentileren herken ik ook. Volgens mij kan je beter ontspannen door te bewegen. Ik krijg bv in de nacht hartkloppingen, dan ben je volledig ontspannen en kan de spanning de kop op steken. Als ik dan uit bed ga, dus ga bewegen dan wordt het minder.
Lees het forum, dat kan je enigszins gerust stellen als je leest dat chronische hyperventilatie heel veel verschillende symptomen heeft. En in jou situatie is het ook niet vreemd dat je last krijgt van hyperventilatie/stress.

Sterkte!
Groet Andre
Re: Rare?! klachten
29 December 2012 23:33
alvast bedankt beiden!
Re: Rare?! klachten
12 January 2013 16:21
Ik ben zelf ook 22 jaar en heb ook ongeveer dezelfde klachten.. Bij is het vooral hoofdpijn en steken rondom het hart. Nu wat je zei over dat rommelend gevoel aan het hart bedoel je dan een soort van geknor? want dat heb ik ook maar hebt het hier nog niet gelezen dus maakte mij al ongerust.. Heb zelf wel nog geen onderzoeken laten doen
Re: Rare?! klachten
12 January 2013 20:06
Rommelend gevoel rondom het hart heb ik ook vaak. Meestal gepaard met boeren. Volgens de huisarts zijn het trillingen van het boeren.
Re: Rare?! klachten
14 January 2013 22:59
idd vinny, precies zoals je maag knort, maar dan rond je hartstreek
Re: Rare?! klachten
15 January 2013 17:18
Precies dezelfde klachten hier. Ook alsof vaak de lucht nergens meer weg kan.

Meer weten over het HyperVen programma?