[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

chv

Gepost door lille 
chv
29 December 2012 19:21
Hallo allemaal,

Ik ben nieuw hier en daarom wil ik graag mijn verhaal kwijt..
In 1997 belandde ik bij een psycholoog ivm angstklachten. Deze psycholoog dacht dat ik angst had door hyperventilatie... Hij gaf mij oefeningen waardoor ik de hyperventilatie moest uitlokken. Mijn angstklachten werden minder maar ik lette wel de hele dag op mijn ademhaling zodat ik niet "verkeerd" ging ademhalen. Helaas, helaas dit had ik nooit moeten doen. Vanaf dat moment had ik op en af periodes dat het goed en slecht ging met me. Waneer ik niet op mijn ademhaling lette ging het prima en had ik nergens last van. Wanneer ik dat wel deed voelde ik me de hele dag benauwd en s`avonds was ik kapot. Dit is jarenlang doorgegaan met goede en slechte periodes. In mijn zwangerschappen voelde ik mij op mijn best. In 2006 ben ik gescheiden. Ik had toen al een tijdje AD medicijnen, lage dosering, en het ging best goed. Ik heb toen een relatie gehad van een jaar en zonder dat ik er op verdacht was maakte hij het in 1 keer uit. Niet lang daarna ging het helemaal mis.. Ik landde in een grote angstaanval en lette voortdurend op mijn ademhaling.. Ik viel 7kg af en kon niet meer eten.. Ik wilde geen AD medicijnen want daar was ik net mee gestopt. Werken kon ik niet meer, met veel moeite kreeg ik mijn kinderen op school en deed boodschappen. Meer kon ik niet. Ben een jaar lang in de ziekte wet geweest. Na drie maanden van ellende kwam ik erachter dat ik het niet alleen kon, ik ging toen opnieuw aan de AD medicijnen. Heel langzaam ging het toen wel beter met me. Maar sindsdien gaat er geen dag voorbij of ik let op mijn ademhaling. Heb van alles geprobeerd, verschillende therapien. Noem maar wat en ik heb het geprobeerd, niets hielp. Een hyperventilatie provocatie test gedaan in het zkh, maar daar kwam niks uit. Verschillende soorten AD medicijnen, maar niks helpt echt goed. Ik heb het dus nu al 15!! jaar en voel me steeds slechter worden. Op dit moment heb ik prive niets te klagen, ik heb een lieve vriend en mijn kinderen doen het goed. Alleen NIEMAND in mijn omgeving weet dat ik hier aan lijd. Ik doe gewoon mee met het leven, en ik werk ook. Loop sinds drie jaar bij een psychiater voor de medicatie. Ook van alles geprobeerd (verschillende soorten AD medicijnen)
Op dit moment slik ik al zes weken 300mg Wellbutrin, en het lijkt of het steeds slechter gaat. Ik voel me zwaar ellendig en ben echt de hele dag bezig met mijn ademhaling. Volgens mijn psychiater moet ik proberen er niet aan te denken (joh!!!!) en het te accepteren dat ik dit heb. Mss volgens haar een mindfull curcus om ermee om te gaan...
Maar ik kan het niet accepteren!!! Ik wil mijn leven terug!!!! En ik weet dat het goed bedoeld is om te zeggen dat ik niet op mijn ademhaling moet letten, maar dat is nou juist mijn probleem. Ik wil graag weten of HyperVen kan helpen en ik mijn obsessie kwijtraak. Maar ik geloof er niet meer in...

Een hele ongelukkige vrouw...sad smiley
Re: chv
30 December 2012 18:44
Hai Lieve Lille,

Altijd als ik een verhaal lees als die van jou wordt ik een beetje verdrietig, omdat hyperventilatie onder artsen nog steeds niet gezien wordt als iets wat ook lichamelijk aangestuurd wordt.

Als je chronische hyperventilatie hebt dan kan je letten op je ademhaling zoveel als je wilt, maar je ademcentrum in je hersenen is door het HyperVentileren verkeerd afgesteld en daardoor ervaar je al die vervelende klachten, waardoor je niet meer goed kan functioneren.

Ik herken je verhaal als geen ander en ik kan je niet anders aanraden dan onze site eens goed door te lezen: www.hyperventilatie.info en op het forum - forum 3 lezen, waarin een heleboel vragen over hyperventilatie aan bod komen.

Als je vragen hierover hebt Lille, stel ze dan gerust. Je zal altijd antwoord krijgen.

Lieve groetjes van Ellen

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: chv
02 January 2013 19:25
Hai Ellen,

Bedankt dat je reageerde! Was al bang dat niemand het zou herkennen...sad smiley
Ik denk wel dat doordat ik op mijn adem let langzaam een chronische hyperventilatie heb gecreeerd. Ik ben alleen heel bang doordat ik er zo op let, ik nooit normaal meer zal ademhalen... Zal de HyperVen wel kunnen werken voor mij?

groetjes lille.
Re: chv
03 January 2013 09:04
Hai Lieve Lille,

Juist bij jou zou HyperVen heel goed kunnen werken.
Het is met zorg samengesteld voor mensen die chronisch HyperVentileren.

Ook ik liep de hele dag op mijn ademhaling te letten, totdat ik met HyperVen erachter kwam dat mijn ademhaling zichzelf regelde en dat het helemaal geen zin had om er de hele dag op te letten, want als je aandacht even verzwakt dan neemt het ademcentrum het automatisch over (bijvoorbeeld als je slaapt) en als je door middel van HyperVen je ademcentrum "reset" regelt deze het voor jou naar de behoefte van je lichaam.

Heb je al op je gemak onze site en forum 3 gelezen?
En in forum 2 lees je heel veel vragen over HyperVen zelf.

Lieve groetjes van Ellen

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?