[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Paniek

Gepost door Mike 
Paniek
12 April 2013 11:44
Hey,


Ik ben nu sinds 2,5 maand bezig met de therapie. Het ging eigenlijk redelijk goed, hoewel ik nog niet volledig verlost was van mijn klachten.

Mijn scores zijn reeds gestegen van +-75s in het begin tot maximumwaarden die ik vorige week haalde van 120s. Sinds enkele dagen heb ik echter een zware terugval. Scores zijn gezakt tot 100s en ik krijg uit het niets paniekgevoelens. Zo erg zelf dat ik ' smorgens met moeite mijn tranen kan bedwingen in de wagen naar het werk rijd. Gelukkig ebt de angst dan toch weer weg voor de rest van de dag.

Is dit nu stress die aan het loskomen is? Ik heb in de voorbije 5 jaren zeer zelden las gehad van een paniekaanval, terwijl ik de afgelopen 2 dagen er ineens 2 na elkaar ervaar. Ik overweeg zelfs om toch nog de stap te zetten richting AD medicijnen. Vanavond heb ik een afspraak met de huisarts.

Mijn vraag bij AD medicijnen is of je eens je ze begintte nemen of het dan nog mogelijk is om de eerste we(e)k(en) te blijven werken? Of zijn de klachten te erg?

Belangrijke opmerking: ik ben sinds 2 weken veranderd van job. Deze nieuwe omgeving en de drang om te presteren doen er natuurlijk ook geen goed aan. Daarnaast ben ik de laatste maanden ook vrij obsessief bezig met hoe ik beter kan worden. Die opstapeling van het piekergedrag lijkt vaner nu uit te komen.

Wat denken jullie hiervan?
Re: Paniek
12 April 2013 13:46
Hai Mike,

Wat er met je gebeurd heb ik hetzelfde ervaren tijdens de therapie.
Stijgen van de scores - het gaat beter - dan ineens een terugval van je scores in combinatie met loskomende stress en huidige stress = een paniekreactie van je lichaam.

Let op: Het is een "paniek"-reactie van je lichaam en wordt veroorzaken/'>oorzaakt door loskomende stress en huidige stress, daarnaast gooi je (net als ik toen) je perfectionisme erover heen om dat je wilt/moet genezen. winking smiley

Wat mij toen geholpen heeft is de therapie terugbrengen naar 2x daags 5 trails ennnnnn.......ontspanning zoeken. Ik deed dat in de vorm van mindfulness. (En even voor de goede orde. Ik gebruikte al AD medicijnen) Maar wandelen, fietsen, yoga en vul maar in is allemaal goed. Ik koos voor mindfulness omdat die je ook leert om met je angstgedachten om te gaan en tevens het lichaam helpt om zich te ontspannen.
Het is niet in één keer weg, maar het wordt wel dragelijk zodat je verder kan herstellen. Als je merkt dat het beter gaat kan je de therapie weer langszaam opvoeren.

Wat AD medicijnen betreft: Je klachten kunnen inderdaad in het begin verergeren. Maar of dat voor jou geldt weet ik niet omdat elk lichaam anders reageert.

Als ik jou zo inschat ben je iemand die alles wilt regelen, dus zou ik in jouw plaats kijken:
- Welke AD medicijnen is voor jou geschikt in overleg met je huisarts
- Neem ik het risico dat ik 6 weken niet zou kunnen werken, zodat ik beter kan herstellen?

Ik lees dat je net een nieuwe baan hebt, dus dat is een hele moeilijke beslissing die ik niet voor je kan maken.

Ik zou me verdiepen in AD medicijnen, maar eerst de bovenste tips proberen, zodat je misschien nog in staat bent om in je nieuwe baan te functioneren.

Heel veel succes met het nemen van deze moeilijke beslissingen.

Ik weet als geen anders dat je je rot schrikt als ineens paniek om de hoek komt kijken.

Hartelijke groetjes van Ellen

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Paniek
12 April 2013 20:54
Hey Ellen,

Dank voor je reactie! Het doet deugd om een gelijkend verhaal te horen van iemand die ervan af is geraakt en in dezelfde miserie heeft gezeten ;-)

Ik ben juist bij mijn huisarts geweest. Hij heeft me toch maar AD medicijnen voorgeschreven ter ondersteuning. Ik denk dat ik ze zal nemen, maar hoop dat ik aan het werk kan blijven. Alhoewel het zwaar zal zijn. Eventueel meld ik me maar enkele dagen ziek.

En natuurlijk blijven HyperVennen!

Groeten,
Michael
Re: Paniek
12 April 2013 21:59
Hi Michael,

Fantastisch dat je zo je best doet om te kunnen genezen!

1 adviesje: Mocht je door de AD medicijnen last krijgen van onrust (dat kan een bijwerking van het opstarten met AD medicijnen zijn) vraag dan aan je huisarts eventueel oxacepam. Alleen voor de momenten dat die onrust de overhand neemt. En alleen voor het opstarten van de AD medicijnen. Daarna heb je het niet meer nodig. Dan lukt het je waarschijnlijk wel om te blijven werken. ;-) En.....doe nou wat ik voorstelde: Ga terug naar 2 x 5 trails of eventueel even stoppen, zodat je AD medicijnen kan inwerken en je lichaam niet met 2 dingen tegelijk bezig is.

Enne....als je vragen hebt gewoon doen en je kan me altijd een privé-bericht sturen.
Gewoon op mijn naam klikken.

Succes !!!!!
Hartelijke groetjes van Ellen

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?