[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

CHV symptoom van?

Gepost door robin1985 
CHV symptoom van?
16 April 2013 11:22
Beste mensen,

Gister ben ik naar het ziekenhuis geweest voor een EMG test voor chronische hyperventilatie. Aangekomen bij de neuroloog heb ik het één en het ander uitgelegd van mijn situatie, en dat mijn symptomen behoorlijk overeen komen met die van chronische hyperventilatie,

Er werd een andere ervaren Neuroloog bijgehaald, de huidige had namelijk nog nooit gehoord van het testen op chronische hyperventilatie via EMG. Deze ervaren neuroloog had even gekeken in mijn dossier van de afgelopen 4 jaar, en kwam ter conclusie dat ik lijdt aan angst/paniek stoornis. Testen op chronische hyperventilatie had volgens hem geen nut, het is een symptoom van, dus moest de bron aanpakken, praten met een psycholoog. Ik heb dus even mijn verhaal volgehouden dat het chronische hyperventilatie kon zijn en los kon staan van alles, maar hij beweerde toch dat dit een symptoom is van het totaal pakketje en het niet zinvol is hier op te focussen en dan later weer met hartkloppingen op de stoep staan. Dus geen chronische hyperventilatie test gekregen, en nu moet ik dus een afspraak maken met een goede psycholoog.

Nog een puntje wat die zei, vroeger werd chronische hyperventilatie/hyperventilatie gezien als een aparte aandoening, maar tegenwoordig is het bekend dat dit dus een symptoom is van angst/paniek.

Wat vinden jullie hiervan? Is het inderdaad een symptoom van angst/paniek en is het doeltreffend hiervoor eerst naar een psycholoog te gaan? Dit zou mijn adem weer rustig maken en dus de beste manier zijn om mijn vage klachten + chronische hyperventilatie weg te krijgen.

Alvast bedankt.



10 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 16/04/2013 11:46 door robin1985.
Re: CHV symptoom van?
16 April 2013 11:54
Hallo Robin,

Tegen deze muur van het negeren van de werking van het ademcentrum, zijn wij als stichting ook meerdere malen aangelopen. Dit is /was ook een van de grote frustraties van Drs. Snitslaar, die toen ook al tegen dit fenomeen zijn hoofd stootte. De huidige medici (NHS en NHG en kennelijk dus ook veel specialisten zoals neurologen) weigeren chronische hyperventilatie als een separate aandoening te zien. Ook als de oorzaken/'>oorzaak waarom je bent gaan HyperVentileren (paniek-/angststoornis) al lang verdwenen is, zal het ademcentrum de aandoening in tact houden. Op dat moment is chronische hyperventilatie een op zich zelf staande ziekte / aandoening geworden en geen symptoom meer. Het is ons onmogelijk gebleken in het verleden om de medici van standpunt te doen wijzigen en wij als stichting hebben de hoop ‘dat men tot inzicht komt’ al lang laten varen.

Ik zou - als je er zeker van bent dat je chronisch hyperventileert - niet langer zoeken naar bevestiging van een EMG, maar gewoon de therapie met HyperVen gaan doen. Je zorgt daarvoor voor een CO2 resistente ademcentrum en kan je chronische hyperventilatie klachten verminderen en uiteindelijk geheel laten verdwijnen.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: CHV symptoom van?
16 April 2013 12:01
Bedankt voor je reactie.

Dit probeerde ik ook vol te houden bij de neuroloog, maar hij bleef hameren om de bron aan te pakken, mijn angst/paniek stoornis.

Via waar kan ik dat programma HyperVen aanschaffen en uitproberen?



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 16/04/2013 12:02 door robin1985.
Re: CHV symptoom van?
16 April 2013 13:29
Hallo Robin,

Je vindt alle info over het chronische hyperventilatie syndroom op onze website [url=http://www.hyperventilatie.info]www.hyperventilatie.info[/url]
Je kunt jezelf registreren voor het HyperVen programma via de link: [url=http://www.HyperVen.org/registreer]www.HyperVen.org/registreer[/url]

Rob Gravesteijn
HyperVen

[i]Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie. [/i]

Meer weten over het HyperVen programma?