[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Ook ik ben radeloos

Gepost door Zyria 
Ook ik ben radeloos
01 May 2013 21:57
Rond september begon ik paniekaanvallen te krijgen en ook was ik heel hypochondrisch.(nu nog steeds)

Na een tijdje begon ik me zo raar te voelen in mijn hoofd. Licht, afwezig, alsof ik er niet echt ben (alhoewel ik WEL weet wat ik doe.) Ik bekijk het maar vanop een afstand. Voel me echt zo..raar. Kan het moeilijk omschrijven. Laatste tijd ben ik ook heeeel kortademig (ze hebben net inspanningsastma ontdekt bij me maar puffen helpt niet). Ook geraak ik moeilijker uit mijn woorden. Heb spierpijn en bij de minste beweging ben ik moe.

Aangezien ik nog steeds hypochondrisch ben, maak ik me constant zorgen: Steekje rond mijn hart? Hartaanval! Steken in mijn hoofd? Hersenbloeding! Steken in mijn been? Bloedklonter! En door me zo veel zorgen te maken maak ik me nog meer zorgen dat de stress me een bloedklonter gaat geven!

Doordat ik me zo slecht voel, lijdt alles er onder. Ik werk, doe avondschool en heb een vriendin, dus ik ben wel veel bezig. Maar heb geen idee hoe lang ik dit nog ga kunnen volhouden sad smiley

Ik ga bij de psycholoog en neem af en toe 0.25mg alprazolam. Ik wil dit niet elke dag nemen, maar de laatste tijd zie ik geen andere oplossing.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 01/05/2013 22:12 door Zyria.
Re: Ook ik ben radeloos
02 May 2013 22:35
Hi Zyria,

Je verhaal is heel herkenbaar. Ook ik had erg last van paniekaanvallen en vroeg me tijdens deze aanvallen alleen maar meer af of ik misschien een erge ziekte zou hebben. Ik heb net mijn ervaring geplaatst in het andere topic [url=http://www.HyperVen.org/phorum/read.php?17,41027]Zo bang van duizeligheid/licht in hoofd[/url]. Ik hoop dat je er iets aan hebt.
Re: Ook ik ben radeloos
03 May 2013 16:18
Hai Zyria,

Je zou eens op je gemak onze site kunnen lezen die bij dit forum hoort: www.hyperventilatie.info.
Daar staat precies hoe je aan deze klachten komt en hoe je ervan af kan komen.
Vele van ons zijn hypochondrisch omdat de klachten die je ervaart je bang maken en je dan gaat zoeken wat het kan zijn.
Toch zijn er veel mensen die d.m.v. ons programma HyperVen ervan af zijn gekomen en weer kunnen genieten.

Je kunt ook nog op forum 3 kijken: Vragen en antwoorden over hyperventilatie.
Daar vindt je ook heel veel antwoorden die je gerust kunnen stellen.

Hartelijke groetjes van Ellen

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Ook ik ben radeloos
21 May 2013 19:54
Soms krijg ik een warm gevoel rond mijn hart. Kan dit iets ernstigs zijn? Heb veel paniekaanvallen en ik hyperventileer veel. Het komt en gaat, is ook nooit lang aanwezig. Ik voel het zo warmer worden en dan geraak ik in paniek.

Ik heb ook astma en moet elke dag 2x puffen. Zou het kunnen dat het van mijn slokdarm voortkomt en helemaal niets met mijn hart te maken heeft? Ik ga volgende week op consultatie bij de cardioloog. Maar zou toch al graag een hart onder de riem krijgen (pun intended).1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 21/05/2013 20:14 door Zyria.
Re: Ook ik ben radeloos
02 June 2013 18:22
Morgen bij de cardioloog om mijn resultaten te bekijken.

Heb nu de laatste tijd vrij veel last van die rare/branderige/angstaanjagende kleine steekjes in mijn hoofd. Deze komen altijd op dezelfde plekken terug. Een plek links en een plek rechts. Het doet niet echt pijn maar het is irritant en het maakt me angstig. Ik heb een aantal maanden geleden (op 16/01/2013) een hersenscan gehad. Gisteren voelde ik opeens een heel warm gevoel in de linkerkant van mijn hoofd en dacht onmiddellijk aan een aneurysma. Ik ben pas 23 jaar en natuurlijk is het dit niet. Maar probeer jezelf maar eens te overtuigen.

Weet iemand of het mogelijk is dat na 5 maand een aneurysma zo snel gaat groeien dat hij kan barsten?1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 02/06/2013 18:30 door Zyria.
Dringend hulp nodig
04 June 2013 19:49
Heb dringend hulp nodig. Ben zo bang.

Ik lag net in de zetel en plots voel ik me wegzakken en heb ik een rare geur in mijn neus. Dit duurt maar een seconden en dan geraak ik in paniek. Dit is de tweede keer dat ik dit heb. Is dit een gekend verschijnijnsel?
Re: Dringend hulp nodig
04 June 2013 20:57
hoi,
nou dat heb ik dus ook word ik ineens heel raar eng gek gevoel in mijn hoofd!

ik word daar ook bang van!
Re: Dringend hulp nodig
04 June 2013 21:53
Maak je geen zorgen zyria

Het is gewoon overgevoeligheid op geuren. Heb ik ook een aantal keer gehad en voornamelijk in de auto.
Had het vaak gehad met de dokter.

Groet

Hicham
Re: Dringend hulp nodig
04 June 2013 22:02
Inderdaad! Ik kan de geur het best vergelijken met contrastvloeistof.
Re: Dringend hulp nodig
04 June 2013 22:07
Klopt ewa komt goed allemaal. Sommige dingen kun je het beste negeren. Als je het toelaat dan wordt het erger, dit was namelijk bij mij het geval.
Veel piekeren en dam zit je zo in die cirkel.

Ook niet te veel zoeken maar wat het eventueel kan zijn.

Groet
Re: Dringend hulp nodig
04 June 2013 22:57
Hoi Zyria,

Ja bij mij komt het bijna elk uur voor. Dat even weg vallen in je hoofd. Ik heb het heel vaak als iemand
bij mij in de buurt mobiel gaat bellen. In een groep mensen voel ik het en als ik om mij heen kijk zie ik iemand in mijn buurt bellen dit heb ik al zo vaak gecontroleerd of dit klopt en het is zo. Dus als ik in huis ben en ik heb er ook last van dan weet ik: er word gebeld of gesmst of gewapt of hoe dat allemaal ook heet. Ook als mijn cv-ketel aanslaat heb ik het en als ik mijn heetwater aftap. Dus nu ik het weet en dat heb ik lang onderzocht omdat ik ook stapel werd, ben ik er rustiger onder en ja dan ga ik maar rustig door met de HyperVen therapie. Het is echt een stressbron voor mij en dat kan mijn bloed niet met de buffers (die ik waarschijnlijk niet genoeg heb) opvangen denk ik. Heb je hier wat aan? Ik hoop dat het je wat gerust steld. Laatst stond ik bij iemand in de keuken. Aan de ene kant van mij was de cv-ketel aan de andere kant van mij was de vaatwasser. Die deed ik aan. Plotseling ging mijn hart te keer ik dacht wat is dit? Ik deed de vaatwasser uit en het hield op. Meteen. Toen deed ik hem weer aan en daar ging mijn hart weer ophol. Dus heb ik de vaatwasser bij deze mensen gewoon uitgelaten en toen ik wegging heb ik hem aan gedaan voor hen. Appart he? Zo kan ik je nog veel meer verhalen vertellen. Maar dat doe ik niet want we kijken met hoop naar de toekomst.
Ik ben blij dat ik met HyperVen bezig ben en ik ben vanavond voor het eerst weer since jaren een stukje gaan hartlopen. Ik voel me vandaag heerlijk. Naast de lastige chronische hyperventilatie-klachten.
Heel veel succes en we gaan met alle HyperVenners vandaag weer een stapje verder. Pfffff
Groetjes Dineke
Re: Dringend hulp nodig
05 June 2013 08:31
Dag Dineke

Wat jij vertelt, daar heb ik niets van eigenlijk. Ik viel zo weg toen ik die geur/smaak rook/proefde. De geur verdween na een seconde maar daar was ik dan, in paniek.
MrS
Re: Dringend hulp nodig
08 June 2013 22:23
Hee Zyria, ik heb precies dezelfde steken en branderig gevoel op dezelfde plek in mijn hoofd. Ook dat lichte gevoel. Heel erg naar en beangstigend. Hiernaast nog tal van andere klachten, oa steken en druk op mijn borst links. Ben naar de longarts en neuroloog geweest. Beiden gooien het op stress/spanning/hyperventilatie, hoewel de longarts me evt naar de cardioloog wilde doorsturen. Voor mijn gemoedstoestand heb ik daar nog maar een afspraak gemaakt. Ik ben namelijk nog steeds niet op het punt dat ik accepteer dat het niet iets lichamelijks is. Wat ik me afvroeg: hoe waren jouw resultaten bij de cardioloog? Sterkte in ieder geval.
Re: Dringend hulp nodig
09 June 2013 21:31
Met mijn hart is niets mis. De cardioloog zei dat de steken rond het hart van de zenuwen van het hart kwamen. Dus niets aan de hand. Ik gan dinsdag bij de kinesitherapeut om te kijken of het met mijn nek te maken heeft. Ik ga er voor ademhaling/relaxatieoefenigen.
Re: Dringend hulp nodig
18 June 2013 10:50
Hier ben ik dan weer.

Heb de laatste week pijn aan de rechterkant van mijn nek. Soms lijkt het alsof het van mijn halsslagader komt. ALs ik er dan op duw, ja dan verergerd het alleen maar natuurlijk. Het voelt niet echt aan als spierpijn. Weet echt niet meer wat te doen. Ik kan toch niet elke dag bij de dokter gaan... De pijn is eerder zeurend van karakter. Het gevoel verergert wel wanneer ik naar links kijk, als ik naar rechts kijk valt het wel mee. Herkent iemand dit?
Re: Dringend hulp nodig
18 June 2013 21:48
Hoi zyria

Probeer ontspanningsoefeningen te doen. Geen ademhalingsoefeningen maar echt je lichaam laten ontspannen want spieren die vastzitten kunnen ook die klachten veroorzaken.
Re: Dringend hulp nodig
18 June 2013 22:07
Dit is zeker je spier heb t soms ook wel is aan 1 kant doet pijn ander kant niet als je draait met je hoofd. Misschien heb je wel verkeerd geslapen heb ik ook soms na dag trekt t weg
Re: Dringend hulp nodig
14 July 2013 23:55
Alé, nog een kwaaltje. Heb nu al 2 dagen last van soms pijn op de borst, maar denk dat het van mijn maag komt. Ben wel bang dat het toch iets met mijn hart is. Alhoewel mijn cardiogram normaal was. Ook zei de cardioloog dat mijn hart in orde is. Kan een hartaanval zo lang aanslapen? De pijn is ook niet constant.
Re: Dringend hulp nodig
15 July 2013 03:40
Je moet je niet druk maken daarom als je een hartaanval krygt ken je het tog niet tegenhouden.
Re: Dringend hulp nodig
16 August 2013 19:23
Zyria Schreef:
-------------------------------------------------------
> Alé, nog een kwaaltje. Heb nu al 2 dagen last van
> soms pijn op de borst, maar denk dat het van mijn
> maag komt. Ben wel bang dat het toch iets met mijn
> hart is. Alhoewel mijn cardiogram normaal was. Ook
> zei de cardioloog dat mijn hart in orde is. Kan
> een hartaanval zo lang aanslapen? De pijn is ook
> niet constant.

Hey, hoe gaat het nu hiermee? Ik heb het ook een tijdje gehad.. een aantal dagen lang een constante druk op mijn borst. Ook ik dacht natuurlijk aan een hartaanval maar hier was niks van waar. Dat soort symptomen KUNNEN echt heel goed door chronische hyperventilatie komen. Je moet lichamelijke aandoeningen natuurlijk te allen tijde uitsluiten maar op een gegeven moment besef je dat het toch echt allemaal door de chronische hyperventilatie komt.

Meer weten over het HyperVen programma?