[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Na een hv-aanval uitrusten of juist doorgaan?

Gepost door Pianootje 
Na een hv-aanval uitrusten of juist doorgaan?
16 May 2013 18:49
Hallo,

Ik heb last van chronische hyperventilatie en ben oververmoeid. Ik probeer aan allebei te werken, maar na een hyperventilatie-aanval ben ik enorm moe en rillerig en heb ik het koud. Voor mijn oververmoeidheid ga ik 3x per dag een klein stukje fietsen en probeer ik na elke kleine activiteit een moment van rust te pakken.
Als ik na een hyperventilatie-aanval heel moe ben, weet ik niet of ik juist door moet gaan voor m'n conditie of dat ik mijn lichaam de tijd moet geven om bij te komen..

Groetjes, Sanne
Re: Na een hv-aanval uitrusten of juist doorgaan?
16 May 2013 21:55
Hai Sanne,

Ik had een berichtje geschreven, maar ik had nog niet gezien dat je net met HyperVen bent begonnen.

Het is heel belangrijk dat je jezelf in acht neemt en rustig aan doet.

Oefen HyperVen. Stukje Fietsen prima, maar doe rustig aan. Als je lichaam aangeeft dat het moe is neem even de tijd om uit te rusten. De verschrikkelijke vermoeidheid zal nog even blijven, maar je zal merken dat als je verder komt met de therapie de vermoeidheid steeds meer weg blijft, met af en toe dagen dat het er weer is.

De therapie is zwaar, maar je komt er wel vanaf. Je lichaam zal moeten wennen aan de nieuwe zuurgraad en buffers opbouwen om stress op te vangen, maar vastzittende stress zal eerst los moeten laten.

Wees lief voor jezelf. Je weet zelf wel wanneer je even moet rusten of als je even niet meer kan.

Hartelijke groetjes van Ellen

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 16/05/2013 22:06 door Ellen.

Meer weten over het HyperVen programma?