[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Hele dag duizelig, mijn verhaal.

Gepost door Dave1991 
Hele dag duizelig, mijn verhaal.
17 May 2013 18:33
Hallo allemaal.

Ik ben een jongen van 22 jaar (1.80 lang, 65 kilo) en voel mij sinds september 2012 eigenlijk al elke dag rot.
In het begin (september/oktober/november) was ik verschrikkelijk veel ziek (koorts, verkouden, erg moe, 'gewoon niet lekker'), hierdoor ging ik vaak wel naar school, maar wanneer ik thuis kwam ging ik gelijk op bed liggen of de hele dag niks meer doen.

Ik leefde in die tijd over het algemeen erg ongezond, denk hierbij aan veel ongezond eten en laat naar bed, veel alcohol etc.
Ook had ik toen erg veel stress, zo moest ik bijna mijn studentenkamer uit en had nog niks anders, was er ondanks bij mij ingebroken, had ik het uitgemaakt met mijn vriendin en nog wat zaken. Hier kon ik niet zo goed mee omgaan allemaal.

Toen in december kreeg ik mijn eerste paniekaanval tijdens een musical in Amsterdam, nog nooit had ik mij zo gevoeld zoals toen, maar ik verzweeg het voor de mensen die mee waren en heb de voorstelling kunnen uitzitten, ondanks dat ik mij verschrikkelijk voelde.
Vanaf dit moment ging het steeds slechter met mij.
Zo heb ik na een drukke (stage)week nog een paniekaanval gekregen tijdens een bioscoopbezoek. Deze keer was veel heftiger dan de 1e keer, ik dacht echt dat ik ging flauwvallen en was enorm duizelig, ook kreeg ik het verschrikkelijk warm (jullie kennen het wel) en dacht ik dat ik moest overgeven en had ik het gevoel dat ik weg MOEST. Uiteindelijk ben ik ook de zaal uit gegaan en uiteindelijk naar huis gegaan, ik voelde mij zo verschrikkelijk ellendig (de film was nog geen 10 min bezig)

Niet veel later kreeg ik naast de bioscoop/musicalzaal ook paniekaanvallen in de trein. Uiteindelijk durfde ik haast niet meer naar de bioscoop en ook niet meer met de trein. In het dagelijks leven had ik constant het gevoel dat ik gek werd, ik leefde in een soort droomwereld waar niks echt leek, ook voelde ik mij de hele dag verschrikkelijk. Ik had nergens meer zin in, ook in de leuke dingen niet. Dit vond ik erg moeilijk, omdat ik eigenlijk een persoon ben die altijd met veel ideeën komt om te doen, overal enthousiast voor is en niks uit de weg gaat. Tegenover mijn vrienden heb ik ook zo min mogelijk laten blijken van dit alles en geprobeerd door te leven zoals ik altijd deed, alleen ging het gewoon niet....

Er moest iets gebeuren dus ben ik naar de huisarts gegaan, mijn hele verhaal uitgelegd en deze stuurde mij door naar de psycholoog. Hier heb ik nu 3 gesprekken gehad, maar ik weet niet of ik er iets ben mee opgeschoten. Hij zegt dat ik mij te veel heb uitgeput in het verleden en dat een paniekaanval(len) het gevolg hiervan is.

Ben ook nog enkele keren naar de dokter geweest vanwege mijn duizeligheid de hele dag door. Na verschillende keren bloedprikken is er uitgekomen dat ik vitamine d tekort heb, dus ik slik nu extra vitamine d. Tevens vroeg de dokter tijdens mijn verhaal of ik altijd zo 'druk' praatte, ze zei dat het leek alsof ik steeds weinig adem haalde, hier moest ik meer op gaan letten....

Het is alweer een tijd geleden dat ik een paniekaanval heb gekregen, hier ben ik verschrikkelijk blij mee! Wel heb ik nog een constante spanning in mijn lichaam en kan ik verschrikkelijk slecht met stress omgaan. Een schooltentamen, een stagedag, een dagje uit met vrienden zijn allemaal dingen waar ik niet goed van wordt. Ik word er helemaal gek van!

Nu heb ik de laatste tijd ook last van een druk op mijn borst en heb ik vaak moeite met ademhalen waardoor ik denk dat ik misschien chronische hyperventilatie heb, veel symptomen wijzen hier wel op namelijk. Ik ben binnenkort van plan om langs de dokter te gaan om dit te testen.

Sinds vandaag ben ik begonnen aan HyperVen en ik start op gemiddeld 50-60 seconden.

Bedankt voor het lezen van mijn verhaal en mijn excuses als het een beetje een onsamenhangend geheel is spinning smiley sticking its tongue out
Re: Hele dag duizelig, mijn verhaal.
17 May 2013 18:46
Hallo

Goed dat je bent begonnen doe het nu ook byna 8weken en het gaat goed. Had ook een vit d tekort. Ben ook beziget sint janskruid en ga nu met sprongen voorruit. Er zijn veel klachten die wegblijven vooral dat rare wazige ijlige gevoel in hoofd. Het kan namelyk ook een gemaskeerde depressie zijn, daarom was ik begonnen aan sint janskruid en de spanning in me lijf lykt eindelijk weg te gaan nog niet helemaal maar een heel stuk beter doe eigenlijk alles weer. Wat ook erg helpt is hardlopen je voelt je daarna Zoveel lekkerder en je krygt meer zelfvertrouwen in je lichaam terug.
Re: Hele dag duizelig, mijn verhaal.
17 May 2013 19:56
Bedankt voor je reactie!

Ik kan ook niet wachten totdat dat wazige gevoel in mijn hoofd + duizelingen en constante spanning weggaan. Misschien begin ik ook binnenkort aan sint janskruid, lees daar veel positieve verhalen over.

Toen de duizelingen maar bleven volhouden, ben ik ook gestart met hardlopen, ik heb een redelijk goede conditie en loop zo'n 3 keer per week 5km. Ook ben ik gestopt met roken (maar merk geen verschil eigenlijk). Na het hardlopen voel ik mij vaak wel iets beter smiling smiley

Ik heb trouwens nog een vraag, wanneer ik soms alcohol drink ga ik mij stukken beter voelen, de duizelingen en spanning blijken weg te gaan (of ik merk ze niet meer op), hebben jullie dit ook? De volgende dag betaal ik hier trouwens de boete voor, dan voel ik mij extra rot.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 17/05/2013 19:58 door Dave1991.
Re: Hele dag duizelig, mijn verhaal.
17 May 2013 20:08
Hallo

Heb al 10 maanden niet gedronken vorig weekend voor t eerst want surfde t nog niet. Alcohol dempt je angst waardoor je minder spanning heb. Gelykkig voelde ik me de dag erna gewoon normaal. Sint janskruid merk je pas vanaf 2 weken maar dat is met een ad ook. Ik gebruik het icm met visolie en royal jelli.

Komt goed geduld hebben.

En kyk uit met alcohol ga het niet als zelfmedicatie gebruiken want je zit zo in het cirkeltje. Af en toe is voor om de spanning niet te voelen maar niet te veel



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 17/05/2013 20:10 door Zakaria147.
MrS
Re: Hele dag duizelig, mijn verhaal.
18 May 2013 10:57
Heb mijn verhaal hier ook onlangs opgeschreven. Bij mij is ook een vit d deficientie geconstateerd. Aan de ene kant lees ik op inet dat veel mensen met hyperventilatie dit hebben. Aan de andere kant, volgens mijn huisarts heeft bijna iedereen na de winter een vit d deficientie (bij mij is begin maart bloed geprikt).

Heb verder hetzelfde als jij... Ik heb elke dag last van allerlei vage klachten, maar behalve als ik alcohol drink. En inderdaad, de volgende dagen betaal je een extra hoge prijs.

Ik ga ook deze week beginnen met het programma. Veel sterkte toegewenst!



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 18/05/2013 10:57 door MrS.
Re: Hele dag duizelig, mijn verhaal.
18 May 2013 13:08
Ik zal alcohol nooit als zelfmedicatie gaan gebruiken, maar in het weekend lust ik graag een biertje drinking smiley
Heeft het stoppen met alcohol drinken geholpen bij jou Zakaria147?

Ik word namelijk op dit moment zo verschrikkelijk gek van al mijn klachten dat ik er alles aan zou doen om er van af te komen.

MrS: Mijn dokter zei eigenlijk precies hetzelfde over vitamine d, maar zei dat het geen kwaad kon om extra bij te slikken.

Ik heb jou verhaal ook doorgelezen en wij hebben inderdaad veel dezelfde klachten. Heel veel succes ook met het programma, hopelijk lost het de klachten op!

Toen ik voor het eerst last kreeg van klachten, dacht ik echt dat ik de enige was die zich zo voelde zoals ik mij. Maar na flink wat gegoogle kom je er dan toch achter dat er veel meer mensen eigenlijk (bijna) exact hetzelfde ervaren als jou. Dit geeft mij toch een soort rust. Ik denk wel vaak van waarom moet mij dit nou weer overkomen?! Deze gedachte wil ik nu van mij afzetten en mij volledig gaan richten op het oplossen ervan smiling smiley

Ik blijf zeker dit forum volgen, want ik ben ook heel benieuwd naar ervaringen van andere mensen!
Re: Hele dag duizelig, mijn verhaal.
18 May 2013 16:13
Ik zou voorlopig geen alcohol drinken als ik jou was en intensief gaan HyperVennen. En alles gewoon accepteren hoe het nu is dat is wel belangrijk dan merk je dat de negatieve gedachtes minder worden
Re: Hele dag duizelig, mijn verhaal.
18 May 2013 22:25
Hoi,

Lees mijn verhaal eens. Ben iets ouder dan jij (1989), maar begrijp je verhaal en je duizeligheid ten zeerste.

Misschien heb je er wat aan.

[www].HyperVen.org/phorum/read.php?17,40821,40821#msg-40821
Re: Hele dag duizelig, mijn verhaal.
19 May 2013 23:02
Ik heb het gelezen Mikes. Erg vervelend allemaal.... Hopelijk komen we er zo snel mogelijk vanaf! smiling smiley

Bij mijzelf merk ik heel erg dat stress zo van invloed is op hoe ik mij voel. Wanneer ik een drukke tijd heb met veel verplichtingen voel ik mij verschrikkelijk en wanneer ik bv. vakantie heb stukken beter. Hebben jullie dit ook?
Re: Hele dag duizelig, mijn verhaal.
21 May 2013 14:37
hoi,

ja ook ik ken dat duizelige gevoel niet draaiduizelig maar meer lichthoofdig,

ik ben nu bijna 3 maanden bezig met HyperVen!
het gaat steeds beter al durf ik dat nog niet goed uit te spreken...

ik heb dan ook al 8 jaar flinke klachten en al van alles geprobeerd nu doe ik dit in combinatie
met neurofeedback therapie,

ik heb nu niet elke dag klachten voorheen was dat wel zo, ik denk niet dat ik genoeg heb aan de 4maanden omdat ik het ook al zo lang heb natuurlijk,
soms sla ik een sessie over dan merk ik dat dat ff beter is voor mij maar over het algemeen doe ik de oefeningen strikt!

succes allemaal!!
Re: Hele dag duizelig, mijn verhaal.
22 May 2013 16:44
Heel erg herkenbaar. Ik ben zelf 25 jaar en heb inmiddels zeker zo'n 8 à 9 jaar merkbare klachten die terug te leiden zijn op chronische hyperventilatie. Heb alle klachten al wel gehad, maar dat lichthoofdige/duizelige is continu aanwezig en belemmert me in alles. Ik ben vandaag begonnen met de therapie en zal zelf nog een topic aanmaken. Hopelijk maak je progressie en ben je snel van je klachten af, wat ik uiteraard ook voor mezelf hoop. Want op deze manier is het maar niks.

Groeten Merijn
Re: Hele dag duizelig, mijn verhaal.
23 May 2013 10:49
Hoi Merijn,

Vervelend he?! Ik heb dat ook, dat constante 24/7 draaierige gevoel.
Ik ga trouwens ook naar een osteopaat, die ook veel kan met die draaierigheidsklachten..misschien heb je daar wat aan?
Je schedel maakt namelijk een aantal pulserende bewegingen per minuut (ik weet niet of ik het precies goed uitleg hoor) en dat kan soms verstoord zijn, wat ook draaierigheidsklachten kan geven. Bij mij is dit ook verstoord (naast mijn chronische hyperventilatie). Dus wie weet helpt dat enorm. Het is in ieder geval een heerlijk ontspannende behandeling.
Ik ben alleen van die draaierigheid steeds vermoeider geraakt, omdat ik wel gewoon werkte en lange dagen daarmee maakte. En door dat constante gevoel van corrigeren werd ik steeds moeier. Zit nu oververmoeid thuis.
Hoe heb jij dat volgehouden al die tijd?

Groetjes, Sanne

Meer weten over het HyperVen programma?