[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

hoe lang terugvallen

Gepost door danielle2 
hoe lang terugvallen
22 May 2013 10:05
hoi Ellen/Rob

ik had een vraag, ben nu 3 maanden bezig en heb echt wel goede dagen er tussen zitten,
maar dan ineens is het weer mis en ook dat duurt dan weer een paar dagen,

hoe verklaren jullie dat? is het niet zo dat ik nu na 3 maanden oefenen eens een keer een week me super voel.?
wat is jullie ervaring?
of is het omdat ik het al 8 jaar iedere dag heb? sommige hier hebben pas een paar maanden last..
duurt het daardoor langer voordat ik het gewenste resultaat heb??

ik hoor graag van jullie,

Gr. danielle
Re: hoe lang terugvallen
22 May 2013 10:16
Hallo Danielle,

ik heb je een e-mail gestuurd met een analyse van jouw grafiek.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: hoe lang terugvallen
22 May 2013 10:22
Hoi Danielle,

Ik weet dat je deze vraag aan Ellen en Rob stelde, maar ik wil toch graag reageren.
Vind het zelf ook zo fijn als mensen reageren op dit forum.
Ik denk zeker wel dat jouw herstel langer kan duren dan iemand die er pas een paar maanden mee rondloopt (zoals ik).
Hoe langer je een klacht hebt, hoe langer het duurt voor het weer hersteld is.
Maar het hangt natuurlijk ook er vanaf of je er stressvol werk bij doet, of je sport/beweegt, hoe vaak je oefent en nog veel meer dingen.
Ik hoop voor je dag je je snel steeds langer goed voelt en dat je dan echt kan genieten van je goede dagen..dan vallen de slechte dagen misschien wat mee?
Ik ben net ruim een week begonnen met HyperVen, maar had na een paar dagen al stressontladingen (denk ik) en gister een hele slechte dag gehad, maar ik ga gewoon door om straks weer betere dagen te krijgen!
Succes!
Re: hoe lang terugvallen
22 May 2013 14:40
hoi pianootje,

wat zijn jou klachten zoal??
Re: hoe lang terugvallen
22 May 2013 15:52
Hoi Danielle,

Hier mijn verhaal (gekopieerd van een ander topic op dit forum).

Ik werk(te) in de kinderopvang toen ik ineens last kreeg van constant een draaierig gevoel.
Het werd steeds erger en ik had het idee niet helemaal hier op aarde te zijn, zeg maar.
De huisarts nam mij niet echt serieus, maar na veel moeite bloedonderzoek en een doorverwijzing voor de neuroloog gekregen.
Uit de MRI-scan kwam niks ernstigs naar voren. De neuroloog denkt aan reflexsyncope (constant flauwvallen bij pijn of schrikken of niezen of lang staan en zo) maar dat heb ik helemaal niet! Ik val juist nooit flauw! Het is dat irritante afwezige/draaierige gevoel.
Toen ik steeds moeier werd en toch ging werken kreeg ik een enorme hyperventilatie-aanval op het station. Vanaf toen thuis gebleven en langzaamaan ging ik denken aan chronische hyperventilatie toen de klachten terugkwamen.
Ineens had ik ook een verklaring voor mijn draaierigheid. Al snel wilde ik er wat aan doen en kwam ik op HyperVen uit.
Nu dus gestart sinds 9 dagen en het voelt gewoon goed om bezig te zijn met een oplossing voor je chronische hyperventilatie.
Wel heb ik erge verergeringsklachten gehad en gister een paniekaanval toen ik in de wachtkamer bij de dokter zat. Dit kwam denk ik ook omdat ik had gefietst (en ik ben oververmoeid, dus alles vreet energie) en mijn dokter maakt mij vaak belachelijk.
Ik ben al weken ziek thuis, en blijf dat voorlopig ook nog, dus dat geeft me wel de rust om tijd te nemen om te herstellen zeg maar.
Maar soms heb ik er zo de schurft in dat ik niet eens gewoon naar een feestje kan of zo. En dat ik geen boodschappen meer kan doen.
Ik heb al sinds eind januari 24/7 last van depersonalisatie, wat me denk ik ook opgebroken heeft.
Ik heb de goede hoop dat ik met HyperVen steeds minder last krijg van hyperventilatie en dat ik ook meer energie ga krijgen, zodat ik weer meer kan gaan doen. Nu fiets ik wel elke dag 2x een klein rondje en doe ik kleine activiteiten in huis.
Ik deed 3x per dag 10 trials HyperVen, maar omdat het gister zo erg werd heb ik vandaag maar even 2x 10 trials gedaan. Als het dan weer wat beter gaat pak ik die 3e keer er ook weer bij. Want ik ga er liever nu keihard voor trainen en dan maar door die verergeringsklachten heen (ik zit tenslotte toch thuis) dan dat het langer duurt. Ik forceer trouwens niet hoor.
Twijfel of ik naar een psycholoog wil, want misschien denk ik wel dat ik niet angstig ben, maar ben ik dat eigenlijk wel of word ik dat.
Verder ga ik ook naar een osteopaat, heerlijk!

Groetjes, Sanne
Re: hoe lang terugvallen
22 May 2013 16:17
hoi,

ja is bij mij ook heel herkenbaar jou verhaal,
zo is het bij mij 8 jaar geleden ook begonnen.
inmiddels vele onderzoeken en therapieën verder,
ik ben er nog niet maar heb nu dagen dat ik me super goed voel!!

toch denkt Rob dat er bij mij nog onderliggende stress zit ivm klachten die toch steeds weer terug komen en dan vooral dat licht hoofdige,
waar ik echt moeite mee heb!
ik hoop echt dat dit mijn therapie gaat worden want ik heb alles al geprobeerd!

nou succes met alles en we houden elkaar zo wel op de hoogte..

gr
Anonieme bezoeker
Re: hoe lang terugvallen
22 May 2013 16:21
Hallo,

Ik ben ook al 3,5 maand bezig met HyperVen. Ik ben de laatste paar weken erg fanatiek bezig, bijna alle dagen 3 sessies (30 trials) op een dag. Voor deze weken was ik 2 a 3 weken gestopt wegens verkoudheid en het mentaal niet op kunnen brengen om het weer op te gaan pakken. Hierdoor moet ik zeker nog een paar maanden langer doorgaan met HyperVen helaas, want ik vind het erg zwaar en het helpt mij tot nu toe nog niet. Ik ga me alleen maar vermoeider voelen, lijkt wel. Als ik niet hoef te werken of niet fysiek bezig ben, gaat het wel beter met mijn duizeligheid, maar verder ....
Ik vraag me echt af of HyperVen me wel echt gaat helpen en ik word er erg moedeloos van. Ik kan ook geen rustperiode nemen vanwege mijn situatie en moet dus fysiek zwaar werk doen helaas.

Groet,

Anneke



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 22/05/2013 16:53 door Anneke.
Els
Tintelingen hoofdhuid
23 May 2013 09:21
Hallo,

Ik heb nu al zo'n 3 jaar last van hyperventilatie. Ook veel last van ijl gevoel in hoofd.
De laatste paar maanden ook altijd een soort van gespannen spieren in hoofd (bandgevoel)aan linker achterzijde. Ook soort van tintelingen daarbij. Hoort dit ook bij HyperVentileren en herkent iemand zich hierin.
Groetjes,
Els
Re: Tintelingen hoofdhuid
23 May 2013 10:38
Hoi Els,

Ik heb dit ook geregeld. Vooral eerst na een hyperventilatie-aanval, dan vooral dat strakke/gespannen gevoel.
Maar de laatste dagen ook na het oefenen met HyperVen en dan tintelt het ook wel eens. Het is bij mij niet perse alleen aan de linkerkant, maar wisselt. Het tintelende gevoel zit vooral bij m'n slapen..heb jij dat ook?
Volgens mij hoort dit gewoon allemaal erbij hoor.
Ik maak me in ieder geval geen zorgen erom.

Groetjes, Sanne
Els
Re: Tintelingen hoofdhuid
23 May 2013 11:17
Hallo pianootje,

Bij mij ook soms rond de slapen en dan bovenaan mijn hoofd soms ... Ook rond de oren, net alsof het verkruipt. Heb jij ook last van raar gevoel soms in het hoofd ??? IJl gevoel. Geen draaiduizeligheid maar licht gevoel in hoofd. Dan maak ik me wel zorgen en heel soms draait dat dan uit in een ware paniekaanval ! Soms ook tintelingen in handen dan ...
Els
Re: Tintelingen hoofdhuid
23 May 2013 13:30
Ja, ik heb al sinds januari 24/7 dat ijle gevoel. Het voelt als draaierigheid, maar ik heb het idee dat ik heel veel staar, soms scheel kijk en niet helemaal op aarde ben zeg maar. Dat is volgens allemaal 'depersonalisatie' en ik maak me er niet meer druk om.
Ik heb wel het "geluk" dat ik ziek thuis zit, want het ging gewoon niet. Elke dag ging ik met die gevoel werken en werd ik helemaal moe en gek ervan.
Ik heb het vertrouwen erin dat ik met HyperVen ga genezen. Meer dan dit kan je volgens mij niet doen.
Ik lees wel bij veel mensen dat ze gaan sporten, maar ik ben te oververmoeid om te kunnen sporten.

Groetjes
Els
Re: Tintelingen hoofdhuid
23 May 2013 13:47
Hallo,

Ik heb net hetzelfde wat hoofdklachten betreft. Heel erg naar voor je dat je het ook moet doorstaan, maar wel een hele geruststelling dat ik niet alleen ben. Momenteel ben ik een boek aan het lezen van Chris Lenaerts - hyperventilatie 'ontmaskerd', ze heeft ook een tweede boek geschreven hyperventilatie 'actief loslaten'. Chris Lenaerts is een kinesitherapeute die zelf hyperventilatie had en heeft overwonnen.

Els
Re: Tintelingen hoofdhuid
23 May 2013 18:10
Hoi els

Waar heb je de boeken besteld?
Re: Tintelingen hoofdhuid
23 May 2013 18:38
[url=http://www.bol.com/nl/s/algemeen/zoekresultaten/Ntt/hyperventilatie/N/0/search/true/searchType/qck/sc/media_all/index.html?_requestid=274331]bol.com --> druk op link[/url]
Els
Re: Tintelingen hoofdhuid
24 May 2013 08:42
Dag Hicham,

Gewoon in de bibliotheek ...

Groetjes,
Els

Meer weten over het HyperVen programma?