[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Beter 2x 10 trials of 3x 5 trials?

Gepost door Pianootje 
Beter 2x 10 trials of 3x 5 trials?
23 May 2013 15:43
Hallo,

Ik begon ontzettend enthousiast aan HyperVen.
Gelukkig ben ik er redelijk op tijd bij..als ik mezelf vergelijk met anderen hier op het forum (ik heb een paar maanden last).
Al snel kreeg ik last van stressontladingen en ik vond het prima, want ik zit toch ziek thuis en heb dus alle tijd en rust om het op me af te laten komen.
In het begin had ik nergens gelezen dat je HyperVen niet na het eten mag doen. Ook gek dat dit niet bij de uitleg staat!
Maar nu is het best lastig plannen wanneer ik HyperVen doe icm eten en fietsen (wat ik ook doe om aan mijn conditie te werken).
Ook heb ik eergister in de wachtkamer van de dokter een beginnende paniekaanval gehad, volgens mij. Dit had ik eerder nooit.
Het wordt zoveel dat ik ook elke keer met het het avondeten zo moe ben dat ik (denk ik daardoor) benauwd wordt en het warm krijg en langzaamaan ga HyperVentileren als ik dooreet.
Alhoewel ik keihard door wilde gaan, ga ik nu toch minderen met HyperVen. Ik deed dit namelijk 3x 10 trials per dag en 3x een klein rondje fietsen.
Nu fiets ik 2x per dag en doe ik 2x per dag 10 trials.
Maar kan ik voor mijn herstel beter 2x 10 trials doen of 3x 5 trials?

Groetjes, Sanne
Re: Beter 2x 10 trials of 3x 5 trials?
23 May 2013 16:17
Hallo Sanne,

2 x 10 trials is beter dan 3 x 5 trials. Het gaat erom dat het ademcentrum gedurende langere tijd is blootgesteld aan een verhoogde CO2 waarde in het bloed. Vandaar dat 2 x 10 beter is.

Ik zal jouw tip om de instructie iets aan te passen i.v.m. de therapie doen vóór het eten in het programma verwerken.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?