[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Benauwd door twijfels over gezondheid

Gepost door Mas 
Mas
Benauwd door twijfels over gezondheid
23 May 2013 22:48
Ben eind april bij de radioloog geweest ivm hals klieren die toen al 5 weken opgezet waren.
Uit de echo bleek dat er met de klieren niks aan de hand is. Goed nieuws maar daarmee gaan ze niet weg. Blijf keelpijn en pijn bij mn strottenhoofd houden. KNO zegt dat er niks te zien is.
Heb ook al een tijdje pijn in mn buik, opgeblazen en rommelende darmen. Sinds een paar dagen ook rugpijn in het midden van mn rug (de wervel waar de sluiting van je bh op rust) en pijn achter de borsten. Dokter zegt dat het allemaal stress en psychosomatisch is.
Door mn gezondheidsangst ben ik als de dood voor een ernstige ziekte... Vooral voor kanker.
Heb een vriendin van begin 30 die momenteel behandeld wordt aan longkanker, andere vriendin verloren door leukemie en (net als zoveel mensen waarschijnlijk) enkele familieleden ook door kanker overleden.
De combinatie van mijn klachten met de opgezette klieren maken me ontzettend onzeker waardoor ik telkens benauwd wordt.
Heeft iemand van jullie ook gezondheidsangst (gehad) en hebben jullie tips? Ben het zo beu!!!!
Ben al onder behandeling van psycholoog, psychosomatisch fysiotherapeut en slik venlafaxine.

Liefs Mas
Re: Benauwd door twijfels over gezondheid
23 May 2013 23:33
Hai Mas,

Gezondheidangst komt heel veel voor bij chronische hyperventilatie. Je kunt hierover een antwoord vinden in forum 3: Vragen en antwoorden over hyperventilatie.

Voor wat betreft je opgezette klieren: Ik heb ze al 15 jaar - ook die van mij zijn nagekeken verschillende malen en volgens de arts is er niets te vinden en heb ik geen enkele reden om me druk over te maken. Het benauwde gevoel is echt een chronische hyperventilatie-klacht. Hoe drukker je je maakt hoe benauwder je het krijgt. Door het HyperVennen ben ik daar vanaf gekomen en heb ik daar geen last meer van. De opgezette klieren zitten er overigens nog steeds. winking smiley

Opgeblazen en rommelende darmen horen ook bij chronische hyperventilatie. Bij mij was het vaak ingeslikte lucht doordat ik onbewust lucht inslikte.

De rest van je klachten zijn ook uit te leggen als chronische hyperventilatie-klachten, dus ik denk dat je dokter gelijk heeft als je alles na hebt laten kijken.

Het is heel erg beangstigend als er in je omgeving veel kanker voorkomt en als daar ook mensen aan overlijden. Bij mij in de omgeving is het niet anders. Toch raad ik je aan om in forum 3 verschillende vragen en antwoorden te lezen die op deze klachten betrekking hebben. Ik denk dat je dan al een stukje ongerustheid bij jezelf weg kan nemen.

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen met je twijfels en als je vragen hebt stel ze gerust.

Hartelijke groetjes van Ellen

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?