[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Ik wordt er zo gek van!

Gepost door Mikes 
Ik wordt er zo gek van!
26 May 2013 13:50
Ik wordt er zo gek van op dit moment! Ik kom maar niet van die verrekte wankelheid af. Het gevoel alsof je door de grond zakt op sommige momenten, dat een split second alles in je hooft uitvalt.

Ben nu 1.5 maand bezig met HyperVen, ben 20 seconden naar boven geklommen, andere klachten zijn iets minder geworden maar die verrekte duizeligheid blijft. Ik heb het gevoel dat ik normaal adem, mooi door de buik en niet te vaak.

Ik doe iedere dag 3 keer die oefeningen. Als ik geen tijd heb, maak ik tijd maar dat gevoel in m´n hoofd en benen raak ik gewoon niet vanaf. Ik wordt doorgestuurd van dokter naar dokter, van haptonoom naar haptonoom maar het blijft en blijft maar.

Moet ik het nog wel in chronische hyperventilatie zoeken, of moet ik wat anders proberen?

Wordt er zeeer wanhopig van. Alle leuke dingen gaan in rap tempo aan me voorbij.
Re: Ik wordt er zo gek van!
26 May 2013 16:36
hallo,

Het is een lange afstand dat je moet wandelen om van hyperventilatie te genezen.

Zoals je kan lezen op de site, heeft het een tijd nodig om te kunnen herstellen.
Het neemt enkele maanden in beslag voor je je beter gaat voelen.

Twijfel niet aan jezelf en niet aan de therapie.

Het is frusterend om de scores bijna niet te zien stijgen, heb ik ook meegemaakt maar probeer gewoon rustig aan verder te doen.
Stap per stap, dag per dag.

Ik wens je nog veel succes,

Nicola
Anonieme bezoeker
Re: Ik wordt er zo gek van!
26 May 2013 17:38
Hoi MIke,

Het is chronische hyperventilatie en dat betekent dat het al een lange tijd bestaat en dat het ook erg lang duurt eer dat je er van geneest en herstelt.
Ik snap wel je ongeduld hoor. Dit voel ik ook regelmatig!
Het is al wel mooi dat er klachten bij jou minder geworden zijn en 1,5 maand is nog niet zo heel lang.
Gemiddeld staat er voor de HyperVen-therapie 4 maanden en het kan dus ook langer duren en in totaliteit zeggen ze dat het 1 jaar duurt.
Je komt er wel met doorzettingsvermogen en geduld.
Die duizeligheid en wankeligheid is heel vervelend en ik herken het helaas maar al te goed.
Veel sterkte toegewenst en ook succes met de therapie.

Groet Anneke
Re: Ik wordt er zo gek van!
31 May 2013 17:04
Om maar even in dit topic verder te gaan en geen nieuwe aan te maken...

Gisteren heb ik een feestje gehad. Ik moet zeggen dat het een paar dagen (2/3) erg goed ging. Al lange tijd geen alcohol meer gehad, maar gisteren dus wel. Stuk of 5/6/7 glazen. (bier)

Ik heb mijn ademhaling in de gaten gehouden en die was rustig, ook vandaag is hij rustig maar ik voel me weer ZOOOOOOO ellendig. Ben weer zo hypochondisch als wat, en wordt er helemaal gek van. heb weer last van slappe benen (gevoel erdoor te zakken), band om m'n hoofd, het gevoel alsof m'n lichaam steeds heel klein beetje schudt. (parkinson achtig)

Is dit het effect van de alcohol op mijn chronische hyperventilatie? Desondanks dat mijn ademhaling goed is? Of is er een andere verklaring?



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 31/05/2013 17:06 door Mikes.
Re: Ik wordt er zo gek van!
31 May 2013 23:16
Beste Mikes,

Volgens mij heb je echt te veel gedronken. Aan het einde van de sessie bij de grafiek staat een verhaal en toevallig las ik daar net in dat alcohol en laat naar bed gaan een negatieve invloed hebben. Volgens mij onderschat je ook de intensiviteit van de therapie. Dat heb ik ook. O ik kan dit en dat nog wel even doen en dan is het zo weer laat. Nou de volgende dag weet ik het wel hoor. Ik zie het zelfs aan mijn scores. Ik had laatst in de ochtend 1 sessie niet gedaan en die dag had ik echt veel energie. Als je je ademcentrum aan het herinrichten bent en overdag probeert hij dat vast te houden dan kost dat volgens mij heel veel energie. Ik lees dit ook bij de anderen. Je hebt nu gewoon even pech. De volgende keer heel veel minder alcohol en vroeger naar bed. O ja en dat je je adem in de gaten hield zou ik volgens mij ook doen, maar als ik hier het een en ander lees dan draagt het niets bij. Het gaat over de langere termijn. Doe het rustig aan en neem echt rust. Ik ga zelf ook erg door met alles, maar toch ga ik mezelf wat verwennen met zwemmen of even de rust opzoeken buiten. Daar moet ik me echt toe aanzetten. Het hoort bij mensen met chronische hyperventilatie. Beste Mikes ik hoop dat je snel weer opknapt en weer vertrouwen in de therapie krijgt. Denk aan de lange termijn. Als je eenmaal wat vooruitgang ervaart dan krijg je weer zelfvertrouwen en is het weer iets makkelijker vol te houden. Zo ervaar ik het. Groetjes Dineke

Meer weten over het HyperVen programma?