[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

nieuw hier

Gepost door emstelon 
nieuw hier
21 September 2013 21:21
hoi allen,

ik ben nieuw hier aangezien bij mij ook chronische hyperventilatie geconstateerd is, na een hele lang traject van onderzoeken.
begint allemaal in december 2012, met duizeligheid(licht in 't hoofd, dronken gevoel) zware benen en armen, gewoon heel erg moe.
in januari komt in euvel al naar boven: traag werkende schildklier, hiervoor heb ik medicijnen gekregen waarop je hele lichaam zich weer ,moet herstellen. dit duurt de nodige tijd. tijdens dit jaar ben ik steeds slechter gaan slapen en de duizeligheid verdween ook niet,
de duizeligheid heb ik vaker gehad maar nooit zo lang!
uiteindelijk via wat omwegen 't volgende gevonden: apneu, chronische hyperventilatie en hartritmestoornis(hartoverslagen)
ben 2 keer voor ademhalingsoefeningen bij de Fysio geweest, maar hier vroegen ze mij of de longarts had verteld of er een verband is tussen
apneu en hyperventilatie. ik had niet het gevoel dat ik hier echt werd geholpen. haalde toen circa 22 ademhalingen per minuut.
heb voor apneu inmiddels nu zo'n 6 weken een MRA beugel maar dit werkt helaas niet bij mij, kan niet doorslapen en ben geregeld wakker.
kan mij 's nachts niet opladen. overdag heb ik vervolgens weer pijn aan de kaken, oren etc.
afgelopen vrijdag weer bij de longarts geweest en nu krijg ik een CPAP apparatuur om via een masker de zuurstof binnen te krijgen en geen(minder) ademstilstanden meer te krijgen.

nu zit ik met het probleem duizeligheid en hartkloppingen(bonzen)!!!!
ik heb ook een hyperventilatietest gedaan, waarbij het gevoel(duizeligheid) dat dan ontstaat ik overdag in minder erge vorm aanwezig heb met soms wat aanvallen.
heeft dit nu echt met chronische hyperventilatie te maken?
ik wil hier toch graag zo spoedig van af!

dat gevoel in je hoofd zit mij niet lekker. ben al het hele jaar naar het ziekenhuis aan 't lopen en werken zit er nog niet in.

heeft iemand wat suggesties? alvast hartelijk dank.

Meer weten over het HyperVen programma?