[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

heftig

Gepost door korrie1 
heftig
22 September 2013 18:21
Hallo allemaal,

Ik ben vorige week begonnen met HyperVen en tot nu toe voel ik me alleen maar minder worden. Erg raar in t hoofd, de hele middag heb ik met een hartslag van rond de 90 gelopen. Ik weet dat dit niet extreem hoog is maar voel me er niet prettig onder, gloeiend hoofd, bang voor een hartaanval.
Zijn er mensen die dit herkennen? Ik ben bijna geneigd te stoppen, de angsten zijn zo heftig.
Ik heb nu twee jaar last van chronische hyperventilatie.

Groeten!
Re: heftig
23 September 2013 06:27
Hoi Korrie,

Ik herken dat de klachten erger worden,Het lijkt alsof het niet opschiet. Ik ben nu ruim twee weken bezig en ik heb Rob om advies gevraagd. Hij adviseerde om wat minder trials te doen, bv, 5 en dan weer langzaam op te bouwen. Dat gaf mij de rust om dat te proberen. Heb ik uiteindelijk toch niet gedaan. Wel met een rustiger hoofd de oefeningen gedaan. Ik heb heel veel vertrouwen in HyperVen, ik ben zo blij dat ik iets actiefs kan doen tegen die hyperventilatie. Je moet het wel de kans geven, Niet voor niets wordt er gezegd dat het minimaal 4 maanden duurt.
Groet Marjorie
Re: heftig
23 September 2013 09:57
Hoi,

Dank je wel voor de bemoedigende woorden. Ik heb nu overal spierpijn vooral de borstkas, misschien forceer ik ook wel. Ik ga vandaag 2 x 5 proberen. Ook ik ben blij dat ik iets actiefs kan doen, maar wil met de HyperVen ook niks "vernielen". Ik weet niet of dat kan hoor.

Groetjes!
Re: heftig
23 September 2013 11:43
Hoi,

Voor mij ook herkenbaar, ik zit nu in de 4e week HyperVen. De eerste week ging allemaal redelijk en na de 2e week heb ik ook erge paniekaanvallen etc gehad. Ik ben naar 2x5 per dag gegaan (ook na advies van Rob) en na een paar dagen voelde ik het beter gaan, de klachten namen af. Ik ga nu weer 2x7 proberen, ik bouw het langzaam weer op.

Ook die spierpijn in de borstkas herken ik. Volgens mij komt dit ook omdat je je borstspieren aanspant tijdens de oefeningen en dat is ook de bedoeling (geen druk op keel/oren zetten). Dus het is eigenlijk een teken dat je de goede spieren gebruikt tijdens de adem vasthouden, maar je moet het natuurlijk niet forceren.

Ik ga gewoon door, want ik heb ook alle vertrouwen erin dat de therapie uiteindelijk zal helpen smiling smiley, ookal moet je eerst een paar heftige tijden
door confused smiley.

Succes en sterkte.

Groetjes,
Maruska
Re: heftig
24 September 2013 10:09
Hallo,

Bedankt voor jullie opbeurede woorden, maar hoe lang duurt het dat je weer vooruitgang ziet. Ik ben nu duf en moe en slaap echt heel vast. Mijn benen zijn zwaar en ik heb overdag wel de verantwoordelijkheid voor mijn twee kinderen wat ik soms eng vindt.
Rob hoe lang duurt deze terugval ongeveer? Oftewel wanneer zal ik iets van vooruitgang ervaren, sorry ik ben erg ongeduldig geloof ik en mijn omgeving zegt dat het benauwde weer momenteel ook niet meewerkt.

Groeten
Re: heftig
24 September 2013 13:10
korrie1 Schreef:
-------------------------------------------------------
> Hallo,
>
> Bedankt voor jullie opbeurede woorden, maar hoe
> lang duurt het dat je weer vooruitgang ziet. Ik
> ben nu duf en moe en slaap echt heel vast. Mijn
> benen zijn zwaar en ik heb overdag wel de
> verantwoordelijkheid voor mijn twee kinderen wat
> ik soms eng vindt.
> Rob hoe lang duurt deze terugval ongeveer? Oftewel
> wanneer zal ik iets van vooruitgang ervaren, sorry
> ik ben erg ongeduldig geloof ik en mijn omgeving
> zegt dat het benauwde weer momenteel ook niet
> meewerkt.
>
> Groeten

Heb je wel het idee dat je tijdens de oefeningen echt relaxed bent? Ik deed het op het begin te geforceerd en gespannen maar zie het nu echt als iets ontspannends.. dan voel ik me zo rustig worden, wat al een verademing op zich is.. misschien helpt het om jezelf totaal geen druk op te leggen en het gewoon te ondergaan.. vooral ook in de rustpauzes, jezelf overgeven aan je ademhaling.

Je kunt het, kop op!
Re: heftig
24 September 2013 14:34
Hoi Korrie1,

Het kan kloppen dat de klachten af en toe erger worden. Het lichaam gaat zich opnieuw instellen en dat gaat gepaard met klachten.

De scores zijn niet zo belangrijk en je moet ook vooral niet forceren (niet te lang door willen gaan met adem inhouden en niet te overdreven diep inademen)

Wat ook veel mensen helpt is het volgende:

1. slapen met een leukosilk/tape op de mond, zodat je tijdens je slaap alleen door de neus ademt. Na een aantal dagen/week voelen zich veel energieker en meer uitgeslapen.
2. Continue een wikkelverband om het onderste gedeelte van je borstkas dragen(niet te strak) Dit ondersteunt tijdens een periode dat je (onbewust) diep ademt.
3. Overdag met alles wat je doet door de neus ademen. (Eventueel ook overdag een tape op je mond).

Onze klachten worden veroorzaken/'>oorzaakt doordat we te veel en te diep ademen.
chronische hyperventilatie mensen ademen daarom ook vaak (onbewust) door de mond, dit moeten we afleren en voorkomen.7 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 24/09/2013 14:41 door leon.

Meer weten over het HyperVen programma?