[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

hartoverslag

Gepost door korrie1 
hartoverslag
09 October 2013 10:37
Hallo,

Sinds enkele dagen heb ik af en toe dat mijn hart overslaat. Heeft dit met chronische hyperventilatie te maken? Is het terecht dat ik me hier zorgen over maak? Ik heb het vorig jaar zomer ook een tijdje gehad, maar toen was ik met AD medicijnen aan het afbouwen en dacht dat het daarmee te maken had. Maar nu???

Groetjes Korrie
Re: hartoverslag
09 October 2013 14:29
Hoi Korrie,

Hier heb ik ook in periodes last van gehad.. het is nu al een hele tijd weg, maar ik weet bij mij zeker dat het van de chronische hyperventilatie afkomt smiling smiley Ben er destijds mee naar de dokter geweest, en die heeft mij verteld dat het geen kwaad kan. Zolang je maar niet misselijk erbij wordt of heel duizelig (en dan niet licht in het hoofd maar echt flauwval duizelig) zou het niks moeten zijn. Als ik het zelf dus zou hebben zou ik me totaal niet druk maken. Dit is het enige wat ik kan zeggen.. en probeer je sowieso niet te snel druk te maken smiling smiley En de huisarts is er niet voor niks om je gerust te stellen smiling smiley

Groetjes
Re: hartoverslag
09 October 2013 17:03
Dank je wel, het stelt me enigszins gerust, ik ben er vorig jaar ook mee heen geweest en misselijk ben ik zowiezo vaak. Ik vind het gewoon een zeer beangstigend gevoel en momenteel heb ik weer veel chronische hyperventilatie klachten. En ja ik ben een beetje hypochondrisch.
Re: hartoverslag
10 October 2013 11:20
Hoi Korrie,

Ik denk dat bijna al chronische hyperventilatie'ers een hartoverslag of hartkloppingen kennen.
Dit hoort er helaas bij en zorgt vaak voor paniek, wat alles nog meer versterkt (visieuze cirkel).
Natuurlijk moet je wel zeker weten dat er echt niks met je aan de hand is.
Ik heb bijvoorbeeld een onderzoek gehad.
Als ik daarna nog een keer last kreeg van mijn hart, wist ik dat er niks was.
Het beste is om proberen je niet te storen als je iets voelt.
Zelfs ik had laatst ineens last van een soort harttrillingen. Maar ik had zoiets van: "Ach, het voelt misschien een beetje raar, maar er is niks met mij aan de hand." En ik ben gewoon alles gaan doen wat ik wilde.
Ik weet dat dit lastig is om zo te denken, maar het is wel het beste voor je.

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?