[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Stressfactoren (technisch)

Gepost door nicolabAA 
Stressfactoren (technisch)
26 October 2013 01:11
Beste,

Recent ben ik erachter gekomen dat ik last heb van voedselintoleranties/voedselallergies en graag zou ik weten of dit enige betrekking heeft met chronische hyperventilatie.

Er bestaat een nauwkeurige test om dit uit te voeren en dit heet de "coca-test".
Voor je iets eet word je polsslag gemeten en ook erna, als er een verhoging is, betekent dat het een stressfactor is voor je lichaam.

Toen ik vettig eten onder handen nam (frituur) zag ik een enorme stijging, namelijk van polsslag 65 naar 97.
Ik merkte dat ik ook enorm druk was en stressig.

Heeft dit enig nadelig gevolg op vlak van chronische hyperventilatie?

Hetzelfde geldt als ik een allergie heb, dan is dit ook een stressfactor op mijn lichaam waardoor mijn immuunsysteem een overdreven reactie geeft op een niet gevaarlijk stofje, waardoor adrealine en histamine vrijkomt en een plaatselijke ontstekingsreactie plaats vindt.

Doordat ik een chronische ontsteking heb in mijn longen door gevolg van astma, vecht het lichaam dit tegen met cortisol (ook genoemd het stresshormoon) dit onderdrukt de ontsteking, maar dit is meestal niet voldoende dus neem ik extra cortisone om de ontsteking te dempen.
Waardoor mijn lichaam zich continue in een verhoogde stress-staat bevindt.
Is dit dan een mogelijke conclusie waarom mensen met astma ook meestal chronische hyperventilatie hebben?

Nu heb ik gelezen op de site dat het belangrijk is om vooruitgang te boeken is alle stressfactoren te vermijden.
Maar in mijn geval ben ik daar niet echt veel mee.

Kan iemand mij hierbij geruststellen, dat dit allemaal geen kwaad kan en dat mijn hyperventilatie niet zal terugkomen vanaf ik gestopt ben met deze therapie?

Dank u alvast,
Nicola
Re: Stressfactoren (technisch)
27 October 2013 09:42
Hallo Nicola,

Als je zorgt dat je intake van zaken die stress opleveren minimaal is, en je de longen onder controle houdt met de medicatie, is er geen reden waarom chronische hyperventilatie steeds weer terug zou komen. Waarschijnlijk is het allemaal begonnen door de optelling van al deze factoren bij andere stress die je hebt opgedaan. Dus zorg dat je het allemaal binnen de perken houdt, dan zou het in mijn ogen niet telkens terug moeten komen.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?