[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Kan dit hyperventilatie zijn?

Gepost door Erik345 
Kan dit hyperventilatie zijn?
10 November 2013 14:19
Hopelijk is iemand bereid mijn verhaal te lezen en te reageren! Maak me namelijk nogal ongerust.

Ik loop sinds mei dit jaar met klachten. Het begon met bij opstaan van de bank plotseling gevoel hebben flauw te vallen. Gebeurde niet, maar hart bonkte daarna als een gek en zeer zware diarree 2 dagen lang. Mogelijk was dat gewoon een voedselvergiftiging.

Sinds die tijd ben ik echter aan het sukkelen. Heb medische onderzoeken gehad en enige dat naar boven kwam is licht verhoogde bovendruk. Bloeddruk gemiddeld 137/80 overdag is gebleken met 24-uursmeting. Omdat cholestorol goed was, ik niet rook, niet ongezond eet, geen overgewicht heb (1.95m, 94 kg) en nog jong ben (30 jaar) vind men dit nog geen reden voor medicatie. Ik sportte nauwelijks en moet dat oppakken, dan zou het wel beter worden met de bloeddruk. rust-ECG was perfect normaal volgens de arts. Die twijfelt niet, het hart is gezond en verder onderzoek niet nodig. Hij voelt echter niet wat ik voel...

Wat mij echter tegenhoudt om volop te sporten is pijn op de borst. Zowel in rust als bij activiteit. Het is geen zware pijn, meer een zeurend gevoel. Met name links naast mijn borstbeen. Ik voel het bv. ook als ik in bed lig. Dit gevoel maakt me echter zeer angstig. Heb elke dag het gevoel "dadelijk krijg ik een hartaanval en is het voorbij". Zo te leven valt me zwaar. Minder zin om dingen te doen (dadelijk gebeurd er iets), maar ook angst om alleen te zijn ("dan vinden ze me te laat als ik een aanval krijg"winking smiley. Bv. boodschappen doen valt me best zwaar, voel me dan algeheel niet fijn in de winkel. Soort algehele malaise.

Overige klachten die ik ervaar: vooral licht in het hoofd. Merk dat ik bv. achter de computer (heb zittend beroep) vaak met één hand mijn hoofd ondersteun omdat ik anders gevoel heb alsof mijn nek mijn hoofd maar moeilijk kan draaien. Verder soms wat opspelende darmen en diarree.

En verder van alles met het hart. Hartkloppingen, hoge rustpols (vaak tussen 80 en 90 in rust overdag, savonds laat vaak maar 65-70 in rust). Soms opeens een gevoel alsof hij even stopt en dan hart bonkend doorgaat. Soms een borrelend gevoel op de borst.

Wel is mijn hartslag altijd stabiel (sport bv. met hartslagmeter, die dan stabiel op niveau blijft). Ook met sporten is mijn hartslag altijd zeer hoog, maar kan gebrek aan conditie zijn (en zittend beroep dus behalve sporten weinig beweging).

Toch houdt mijn hart me elk uur van de dag bezig. Al maanden. Heb al heel internet afgespeurd mbt. de symptomen. De klachten worden niet minder maar ook niet erger. Een echte grote pijnaanval of flauwvallen heb ik gelukkig niet gehad.

Kan ik ook gewoon aan het HyperVentileren zijn? Hoe kom ik van deze klachten af? Misschien zijn er mensen die iets in mijn verhaal herkennen? Vaak probeer ik er simpelweg niet aan te denken en alle normale dingen te doen, maar de angst blijft, vooral doordat ik toch het zeurende gevoel op de borst blijf ervaren.
Re: Kan dit hyperventilatie zijn?
10 November 2013 16:39
Hallo,

Jou verhaal zou de mijne kunnen zijn. En hou alsjeblieft op mijn internet afzoeken naar symptomen, want je maakt jezelf overstuur. Bij mij heeft het juist geholpen om wel te gaan sporten. Het is erg zwaar om weer te beginnen maar je krijgt er energie van en je hart krijgt conditie. Als ik jou verhaal lees denk ik wel meteen aan chronische hyperventilatie, ook ik heb er dagen bij dat ik continu met mn hart bezig ben en ook bij mij kunnen ze niks vinden. Mijn bloeddruk is overigens wel veel hoger geweest.
Ik zou zeggen, raap de moed bijeen en ga sporten, mooi opbouwen en HyperVen doet ook veel goeds.

Succes!

Groetjes!

Meer weten over het HyperVen programma?