[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Allergie en Hyperventilatie

Gepost door Zookey1987 
Allergie en Hyperventilatie
11 November 2013 15:07
Hoi Rob,

Kan het ook zo zijn dat hyperventilatie wordt opgewerkt/versterkt door een allergie? Ik heb de indruk dat ik na bijvoorbeeld het eten van pindakaas een significant diepere ademhaling krijg. Is er een verband aangetoond tussen voeding en hyperventilatie en/of zijn er in de afgelopen jaren meerdere mensen op dit forum geweest die de oorsprong van hun hyperventilatie wellicht op dit front hebben gevonden? Ben hier best benieuwd naar, wie weet zou ik bepaalde voeding moeten mijden om het genezingsproces te versnellen. Kan in dat geval altijd even een allergie onderzoek laten doen bij de huisarts natuurlijk.

Bvd.

Groeten Merijn
Re: Allergie en Hyperventilatie
12 November 2013 10:00
Hoi Merijn,

Als ik ook even hier op mag reageren: Toevallig heb ik een zeer ernstige allergie voor pinda's en noten, maar dit krijg ik nooit binnen.
Als dit wel gebeurt kan ik namelijk vrij snel overlijden, dus ik weet zeker dat ik niks binnen krijg.
Wel grappig dat jij er over begint.
Ik denk wel dat als je ergens gevoelig voor bent, dat je lichaam dan zwakker wordt en je dus sneller weer gevoelig wordt voor hyperventilatie.
Dat is bij mij in ieder geval zo geweest als ik heel moe was, dan kreeg ik sneller last van lichte klachten.
Heb jij dat ook?
Ik ben wel benieuwd of Rob hier toevallig wat over weet.
Op internet is er niet echt wat over te vinden.
Hoe gaat het verder met je?

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Allergie en Hyperventilatie
12 November 2013 10:17
Hey Sanne smiling smiley

Oke toevallig inderdaad! Mijn zus heeft ook een allergie voor bepaalde noten dus wie weet heb ik ook zoiets in lichte mate. Ik heb wel wat gevonden over Buteyko, waarbij wordt verondersteld dat iedereen met een allergie sowieso hyperventilatie heeft (ik heb de Buteyko therapie zelf ook gevolgd bij een therapeut).
Omdat een allergie in principe een reactie in je lichaam oproept dus je ademhaling gaat hierdoor dieper. Het hoeft denk ik niet de eerste oorzaken/'>oorzaak van hyperventilatie te zijn, maar ik denk dat zodra je chronische hyperventilatie hebt, een allergische reactie dit wel kan versterken. Maar dat is puur op basis van mijn gezond verstand.

Wat betreft als ik moe ben, dan heb ik zeker veel meer last van klachten. Dan ben ik sowieso veel duizeliger en zou ik eerder een paniekaanval kunnen krijgen.

Het gaat redelijk met me. De scores gaan rustig aan omhoog dus dit is een goed teken. Ik ben nu 1,5 maand bezig dus wie weet voel ik binnen een maandje wel ineens herstel. Ik merk het vanzelf, ik wil en moet gewoon doorgaan.

Ik ben sinds een weekje of 2 minder gaan sporten. Ik sportte 4 keer in de week, zware krachttraining, en dit is denk ik niet gunstig voor mijn herstel. Ben daarom hiermee gestopt om HyperVen voorrang te verlenen. Ik ga nu 2 of 3 keer per week lekker rustig aan sporten, puur om me fit te voelen en niet met allerlei extreme doelen.

Hoe gaat ie met jou?
Re: Allergie en Hyperventilatie
14 November 2013 10:41
Hoi Merijn,

Klinkt verstandig van het sporten. Ik denk dat 2/3 keer per week sporten opzich zat is.
En zeker omdat HyperVen ook veel van je lichaam vraagt.
Ik sport 2x in de week, wat voor mij prima is.
Het gaat verder hartstikke goed met mij! Ik doe gewoon alles wat ik wil en maak me niet meer druk als ik me een keer wat minder voel.
Zelfs met moeilijke momenten (mijn partner was laatst 8 dagen weg, wat nog nooit is gebeurd) gaat het goed. Ik merk dan wel dat ik gevoeliger ben voor draaierigheid en zo, maar ach, iedereen heeft wel eens zenuwen en zal zich daar ook niet top bij voelen.
Ik heb zelfs weer een baantje, waar ik met heel veel plezier naar toe ga. Het is maar voor 1-3 dagen in de week en voor een paar uur per keer, maar eigenlijk is dat perfect voor mij qua invulling met mijn privéleven erbij.
Ook heb ik zoiets van: Mocht ik weer meer last gaan krijgen, dan weet ik wat me te doen staat (HyperVen en stress aanpakken) en laat ik het nooit meer zover komen als het een tijd geleden was.
Ik ga nu even stukje hardlopensmiling smiley

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?