[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Vernauwing van bloedvaten Sanne of rob ?

Gepost door franknr1 
Vernauwing van bloedvaten Sanne of rob ?
12 November 2013 20:25
Hoi Sanne of rob ,
Heb heel het archief is zoon beetje doorgelezen en las ook een stukje over vernauwing van de bloedvaten dat dat de oorzaken/'>oorzaak is van hyperventilatie .
Nu ben ik best een stevige roker en heb ik altijd blauwe en koude handen in de winter omdat het roken mijn bloedvaten vernauwd . Dokter zei dat het niet rcht kwaad kon maar zou dit ook iets te maken kunnen hebben met de chronische hyperventilatie die ik nu heb .
Miss stomme vraag maar was even benieuwd . Ben rij instructeur en ben nu al 2 maanden thuis omdat ik niet duizelig in de auto kan gaan zitten dus heb er alles voor over ook stoppen met roken dus . Groetjes
Re: Vernauwing van bloedvaten Sanne of rob ?
12 November 2013 21:12
Hoi Frank,

Stoppen met roken is sowieso het beste, maar let wel op dat je dit niet te snel moet doen, omdat je chronische hyperventilatie hier weer door kan verergeren.
Probeer niet te diep te inhaleren, maar het liefst wat oppervlakkiger.
Drs. Snitslaar schrijft dit in zijn artikel:

“Zo kan bijvoorbeeld het inhalerend roken van veel sigaretten op zich beschouwd worden als een vorm van HyperVentileren, dat kan resulteren in het ontwikkelen van het syndroom van de chronische hyperventilatie met alles er op en er aan.”

Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat chronische hyperventilatie verdwijnt als je stopt met roken. Als het ademcentrum eenmaal van instelling is gewijzigd, zal stoppen met roken dar niet aan veranderen. Daar zijn echt de oefeningen met HyperVen voor nodig.

Kortom, uiteindelijk stoppen (als je wat verder bent met HyperVen) is het beste!

De onwerkelijkheidsgevoelens worden veroorzaken/'>oorzaakt door een combinatie van de onderliggende stress en de bloedvatvernauwing die het gevolg is van chronische hyperventilatie. De bloedtoevoer naar de hersenen kan tot wel 40% verminderd worden. Dat is ook de oorzaken/'>oorzaak van het vreemde gevoel in je handen.
Hoe verder je komt met HyperVen, en hoe beter je ademhaling wordt, hoe minder je hier last van zal hebben.

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.3 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 14/11/2013 16:42 door Sanne.
Re: Vernauwing van bloedvaten Sanne of rob ?
12 November 2013 21:36
Hey Sanne ,
Bedankt voor je reactie !
Wou ook even zeggen dat ik het super tof vind dat je (betaald of niet) bereid ben om mensen die diep in de shit zitten zoals ik door chronische hyperventilatie zo goed helpt !
Ik heb 2 kindjes en daarom rook daarom dus ook buiten tussen mijn rijlessen door rook ik ook snel een sigaret als een soort pauze , of ik heel diep in adem weet ik niet denk ik niet maar rook daardoor wel heel snel al heel lang . Dus miss dat dat ook bijgedragen heeft aan de problemen . Dus moet ik nu wel minder gaan roken Sanne? Rook nu ongeveer 20 sigaretten per dag minderen is meestal bij het stoppen van roken geen optie is is dit nu wel het beste om te doen begrijp ik moet ik daarbij ook denken aan een bepaald aantal sigaretten ? Enig idee thanks
Re: Vernauwing van bloedvaten Sanne of rob ?
14 November 2013 10:22
Hoi Frank,

Ik heb ook nog even met Rob overlegd, en wat betreft het roken kan je beter niet stoppen met roken én HyperVen tegelijk doen.
Dit is waarschijnlijk een te zware opgave voor je lichaam.
Wij kunnen je ook niet zeggen hoeveel sigaretten je dan wel/niet moet roken.
Ik heb zelf nooit gerookt, dus heb hier ook geen ervaring mee. Iets minderen is denk wel goed, maar niet stoppen, nog niet.

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 14/11/2013 16:41 door Sanne.
Re: Vernauwing van bloedvaten Sanne of rob ?
14 November 2013 16:10
hoi Sanne,

ik zag dat mijn berichtje verdwenen was?
wat raar, ook is jou tekst aangepast?

ik bedoelde er verder niks mee,alleen het verhaal dat je vertelde over de klachten van een hoge bloeddruk
vond ik niet kloppen,

ik ben een trouwe klant, en ook erg tevreden over de therapie!
ik bedoel er verder niks mee hoor!

Gr danielle
Re: Vernauwing van bloedvaten Sanne of rob ?
14 November 2013 16:23
Hey Sanne die snap ik niet normaal heb wel een iets te hoge bloeddruk 135 /85 ik weet niet of dit de klachten geeft merk ook vaak dat mijn ademhaling gewoon slecht is zuchten gapen alle dingen die bij chronische hyperventilatie horen groetjes
Re: Vernauwing van bloedvaten Sanne of rob ?
14 November 2013 16:44
Hoi Frank,

Laat het maar zitten wat ik zei over bloeddruk, het lukt met niet uit te leggen wat ik bedoel. Sorry.
Jij hebt sowieso chronische hyperventilatie en daar ben je nu voor aan de slag met HyperVen.
Hoe is het vandaag met de spanningen? Al wat minder?
Werk je ook nog veel? En hoe gaat dit?

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Vernauwing van bloedvaten Sanne of rob ?
14 November 2013 19:32
Hey Sanne haha oke .
spanning is niet zo heel erg maar de duizeligheid is 3 x zo erg .
Zit al 2 maanden thuis van mijn werk ben namelijk rij instructeur en dat is niet echt verstandig als je zo duizelig bent . Groetjes freek

Meer weten over het HyperVen programma?