[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Na 2 maanden oefenen nog steeds duizelig

Gepost door Zookey1987 
Na 2 maanden oefenen nog steeds duizelig
25 November 2013 15:28
Hoi Rob/Sanne,

Ik heb nu inmiddels 2 maanden geoefend maar de duizeligheid is er nog steeds in alle hevigheid. Is dit logisch en kan het zijn dat dit pas na 4 maanden 'ineens' weg is? Bij mij is de duizeligheid veruit de hoofdklacht en doordat ik hier geen verbetering in merk, kan ik dus niet voor mezelf 'meten' dat ik aan het herstellen ben.

Daarnaast; kan een week lang niet oefenen aan het herstel bijdragen? Dat ik vervolgens weer 2 maanden door ga met oefenen? Of eerder 2x5 trials gedurende een week?

Bvd!

Groeten Merijn
Re: Na 2 maanden oefenen nog steeds duizelig
25 November 2013 21:52
Hoi Merijn,

Die draaierigheid kan heel lang duren, helaas.
Bij mij ging het pas na 3/4 maanden een beetje weg, maar echt niet ineens alles weg.
Ik kreeg vlagen van helderheid en daarna weer draaierig. Dan besefte ik me later dat ik een goed moment had gehad.
Het wil niet zeggen dat het bij iedereen zo gaat, maar ik denk dat die draaierigheid langzaamaan zal verdwijnen in plaats van plotseling.
Je zegt dat je nog helemaal niet weet of je aan het herstellen bent, maar merk je ook niet dat je minder angstig bent of minder klachten van pijn op de borst of zo? Meestal merk je wel iets verbetering. Ik merkte zelf heel snel dat ik niet meer constant benauwdheidsklachten kreeg die doorzetten tot een hyperventilatie-aanval.

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Na 2 maanden oefenen nog steeds duizelig
26 November 2013 19:37
Naast de duizeligheid had ik niet zo veel andere klachten meer.. angsten heb ik haast nooit meer doordat ik inmiddels alles al wel doorstaan heb. Ik heb wel een aantal keer gemerkt dat mn ademhaling wat rustiger was. Ik heb wel vertrouwen in de therapie en ga hem ook zeker afmaken. Ik heb besloten om even een aantal dagen te stoppen (ben precies op de helft) en daarna weer 2 maanden door te gaan. Wel wil ik toch weer beginnen met AD medicijnen, aangezien ik het idee heb dat er heel veel stress in me aanwezig is wat de therapie in de weg staat. Ik wil er alles aan doen om te genezen en denk dat de combinatie AD medicijnen en HyperVen me hierbij het beste helpt..

Bedankt voor je antwoord Sanne

Grotjes

Meer weten over het HyperVen programma?