[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

CHV klachten?

Gepost door Offthehook 
CHV klachten?
12 December 2013 16:19
Hoi,

Sinds vandaag ben ik nieuw op dit forum. Ik ben hier terecht gekomen na het googlen van mijn klachten waar ik nu iets langer dan een maand last van heb.

Het is allemaal begonnen met veel hoofdpijn en stijve spieren in mijn nek. Mijn reis naar Japan stond voor de deur dus ik dacht dat het vooral spanning en stress was en dit heeft mijn huisarts ook bevestigd.
Later heb ik ook last gekregen van pijn op mijn borst en het lijkt alsof ik niet goed kan doorademen. Ik heb veel last van een snelle hartslag en voel ook vaak mijn hart kloppen als ik rustig in bed lig, waardoor ik niet goed durf te slapen. Als ik eenmaal in slaap ben gekomen, schrik ik gemiddeld 5 keer per nacht wakker, dat ik ook echt rechtop in bed zit met een heel snelle hartslag. Ik heb veel last van hoofdpijn rondom mijn rechteroog en ik ben ook erg duizelig. Ook heb ik veel last van een soort krampen in mijn armen en vaak een soort dof gevoel aan een kant van mijn gezicht.

Twee weken geleden ben ik naar de huisartsenpost gegaan op een zondag, omdat ik het niet vertrouwde. De pijn op mijn borst leek steeds erger te worden en ik werd er helemaal zenuwachtig van. Ze hebben in het ziekenhuis een hartfilmpje gemaakt, een foto van mijn hart en longen, bloedgeprikt en het zuurstof in mijn bloed gemeten met een hele nare prik in mijn polsslagader. Alles was goed, alleen het zuurstofpercentage in mijn bloed was 96% procent waardoor ik werd doorverwezen naar een longarts, die uiteindelijk zei dat het niets was. Hij heeft toen nog een keer mijn zuurstof gemeten en toen was dit 99%.

Met mijn hart is dus niets aan de hand, gelukkig, maar alle klachten blijven constant aanwezig.

Ik herken me in veel berichten die ik op dit forum heb gelezen en ik vraag me af of mijn klachten hier ook in passen.

Kan iemand me hierbij helpen?

Met vriendelijke groet,
Veerle1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 12/12/2013 16:22 door Offthehook.
Re: CHV klachten?
13 December 2013 16:44
Hoi Veerle,

Jouw klachten passen goed bij chronische hyperventilatie (chronische hyperventilatie).
Heel fijn dat je al weet dat er niks mis is met je hart. Dit heeft mij heel goed leren omgaan met de klachten van chronische hyperventilatie.
Ik kan op het moment van klachten (druk op de borst of heel draaierig of één van de vele andere klachten) makkelijk denken dat er verder niks is, wat er voor zorgt dat je sneller rustig wordt en dus minder last krijgt van de klachten.

Een eerste stap naar genezing is het lezen van chronische hyperventilatie precies is. Lees eens op onze site: [url=http://hyperventilatie.info/]hyperventilatie.info[/url]
Ook kan je op dit forum heel veel verhalen terug lezen van andere mensen met chronische hyperventilatie. Je zal je waarschijnlijk herkennen in veel van deze verhalen.
Ben je al gestart met HyperVen therapie?
Houd ons op de hoogte, dan zullen we je helpen.

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

[i]Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie. [/i]

Meer weten over het HyperVen programma?