[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Koolzuurspanning

Gepost door Anonieme bezoeker 
Anonieme bezoeker
Koolzuurspanning
18 December 2013 20:35
Dag allemaal,

Misschien even starten door mezelf even voor te stellen.
Ik ben een 26-jarige jongeman die alles heeft om een gelukkig leven te leiden. Ik heb een fijne baan, toffe familieleden en een goede relatie.
Helaas worden al deze factoren nu al een aantal jaar overschaduwt door verschrikkelijke symptomen die volgens de huisarts zouden toe te schrijven aan chronische hyperventilatie.
Het is een viertal jaar geleden begonnen met een licht, dromerig, zweverig gevoel in mijn hoofd tijdens het autorijden. Op aanraden van de huisarts ben ik dan antidepressiva gaan nemen en oorspronkelijk leek dit ook te helpen.
Ik kan moeilijk alles vertellen wat er zich gedurende die 4 jaar heeft afgespeeld maar uiteindelijk ben ik tot op een bepaald niveau gekomen waarbij gewoon van het leven niet meer tot de mogelijkheden behoort. Altijd een raar gevoel in mijn hoofd, mij misselijk, slap en vermoeid voelen, zweten op een manier die ik niet eens voor mogelijk hield,... Allemaal heel erg beangstigende symptomen die het best kunnen vergeleken worden met het gevoel dat je hebt wanneer je met hevige koorts wakker wordt in het midden van de nacht en je jou een weg naar de badkamer probeert te banen. Je voelt je loom, suf, niet lekker in je vel en hebt het gevoel dat je aan het dromen bent. Honderden keren is mij gezegd dat het in mijn hoofd zit, en verschillende fysieke onderzoeken (hart, CTscan,...) hebben ook uitgewezen dat er fysiek niets met mij aan de hand is. Helaas betreft het wel symptomen die zich fysiek uiten. Het gaat niet om ingebeelde symptomen maar om zaken die effectief aanwezig zijn.

Gevolg: iedere dag is een strijd waarbij "uitkijken naar" plaats heeft gemaakt door "overleven van" en je jezelf als het ware door het leven sleurt, hopende dat je jou ooit weer beter zal voelen.

Ik heb het geluk dat ik een gelukkige jeugd gehad heb en dus ook weet wat het is om van het leven te genieten, dat is dan ook hetgeen dat mij sterk houdt...De gedachte dat ik op een dag weer gewoon zal kunnen genieten van het leven.

De huisarts heeft mij dus al verteld dat het in zijn ogen om chronische hyperventilatie gaat. Alleen blijft het moeilijk om daar zo maar vrede mee te nemen. Ik ben iemand die graag controle heeft en zou dan ook graag een iets specifiekere bevestiging willen. Daarom dat ik mij heb aangemeld op dit forum.

Ik heb gelezen dat het mogelijk is om de koolzuurspanning te laten meten in het bloed. Ik heb dit met mijn huisarts besproken maar volgens hem zou dit enkel in hospitalisatieverband kunnen vanwege het eraan gekoppelde risico (het gaat immers om een arteriële bloedafname). Ik wou daarom eens horen of er mensen zijn die dit ook effectief al hebben laten doen en of er ook duidelijke indicaties werden gevonden in het bloed die op chronische hyperventilatie wijzen. Volgens mijn arts immers zouden de resultaten mogelijk geen speciale aanwijzingen geven.

Alvast bedankt voor de reacties!

Groeten!



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 18/12/2013 22:29 door rroesems.
Re: Koolzuurspanning
19 December 2013 10:05
Hallo Rroesems,

Je kunt beter aansturen op een Capnografisch onderzoek. Bij dat onderzoek wordt de hoeveelheid kooldioxide gemeten in de uitgeademde lucht. Het is een goede test om te zien of er van chronische hyperventilatie sprake is. Maar gezien je verhaal lijkt het mij overduidelijk... Als het inderdaad chronische hyperventilatie is, kan je door middel van het HyperVen programma jouw ademcentrum in de hersenen minder gevoelig maken voor CO2 stijgingen. Dat is tot op heden de meest effectieve manier gebleken om chronische hyperventilatie te bestrijden.

Lees goed de artikelen op onze site [url=http://www.hyperventilatie.info]www.hyperventilatie.info[/url] door, zodat je begrijpt wat chronische hyperventilatie is. Het mechanisme van chronische hyperventilatie begrijpen is de eerste stap op weg naar genezing.

Rob Gravesteijn
HyperVen

[i]Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie. [/i]

Meer weten over het HyperVen programma?