[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

onbewust verkeerd ademhalen

Gepost door Ruby 
onbewust verkeerd ademhalen
22 December 2013 18:29
Hey iedereen,

Herkent iemand dit:
Ik adem vaak onbewust verkeerd, gehakkeld en niet met regelmaat.
Ik heb soms een heel raar gevoel dat ik krijg in men borststreek, en ik lijk het te hebben doordat ik net eventjes niet adem (mss onbewust te lang niet...)
Het is moeilijk te omschrijven, het lijkt op een luchtbel...
Het is ook direct weer over met eens goed in en uit te ademen... 't is wel vervelend...
Daarom zoek ik ook erkenning smiling smiley

Alvast bedankt en voor iedereen een zalig kerstfeest!
Groetjes Ruby
Re: onbewust verkeerd ademhalen
23 December 2013 13:19
Hoi Ruby,

Ik denk te weten wat je bedoelt met dat gevoel in je borststreek (soort luchtbel). Ik heb ook regelmatig zo'n gevoel en dat ik even heel diep in- en uitadem om dat gevoel weg te krijgen. Ik heb dat al heel lang, dat ik dat doe. Ik heb wel het dat het minder wordt nu ik een tijdje met HyperVen bezig ben, alleen op de dagen dat ik me een stuk minder goed voel, merk ik dat ik dat nog regelmatig doe dat hele diepe in- en uitademen.

Het zal ook wel weer een gevolg zijn van de chronische hyperventilatie ga ik vanuit.

Ik wens jou en ook alle andere mede-HyperVenners hele fijne dagen toe en een gezond 2014!

groet,
Maruska
Re: onbewust verkeerd ademhalen
02 January 2014 04:47
Hoi Maruska,

Ten eerste een heel fijn en gelukkig 2014!

Ik wilde je eens vragen hoe het met je gaat?
Hoe is het met je klachten?
Bij mij zijn de klachten weer terug gekomen.
Het is een aantal weken echt veel minder geweest, maar sinds 2 weken is het weer terug.
Voornamelijk het drukkend rot gevoel op mijn hoofd met steeds die duizelingen het is er continu.
Wordt er helemaal maf van, lijkt net dat er een zware schijf boven in mijn hoofd zit pffff.
Hoop dat je niet erg vind dat ik je schrijf, maar ik weet dat jouw verhaal met klachten enorm op de mijne lijkt.
Daarom was ik benieuwd.

Groetjes, Wendy
Re: onbewust verkeerd ademhalen
02 January 2014 14:45
Hoi Wendy,

Jij ook een heel goed en vooral gezond 2014! Hopelijk komen we dit jaar van onze vervelende klachten af hewinking smiley
Tuurlijk vind ik het goed dat je naar me informeert. We zijn er voor elkaar op dit forum toch! En ik weet hoe lastig het is om het er met mensen over te hebben die je klachten niet kennen...en zich dus niet kunnen inleven hoe jij je voelt.

Met mij gaat het redelijk, al ben ik nog niet klachtenvrij. Waar ik nog last van heb is duizeligheid/licht in het hoofd, moe en soms tril ik nog in mijn lichaam. Maar heb gelukkig geen paniekaanvallen meer. Het schommelt nog wel, al heb ik zeker ook al goede dagen achter de rug, waarin ik bijna niet duizelig was en meer energie had! Ik kom zelfs al weer een beetje in de buitenwereld en kan nu genieten/ontspannen van wandelen en fietsen. Ik had behoorlijk straatvrees gekregen, dus ben erg blij met deze vorderingen smiling smiley. Plekken waar veel mensen zijn vind ik nog wel lastig, zoals winkels. En ookal heb ik hele rustige feestdagen gehad, heb ik toch de dagen erna weer meer klachten, kan dus nog weinig hebben. Later naar bed gaan is al teveel zeg maar. Maar ik moet er dan ook wel bij zeggen, dat ik ook herstellende ben van een burn-out, dus daar heb ik ook klachten van. Ik ben ook nog volledig ziek thuis van werk, nu al 4 maanden.

Ik heb de eerste 4 maanden HyperVen er net op zitten en ben nu sinds zondag even gestopt voor 2 weken, om mijn lichaam wat rust te gunnen. Na deze pauze ga ik wel weer verder, in ieder geval nog een maand en dan zie ik wel weer. Mijn scores stegen ook nog steeds gestaag, dus mij werd aangeraden toch nog even door te gaan.

Ik herken het zeker wat jij allemaal doormaakt. Ik heb ook behoorlijke terugvallen gehad tijdens HyperVen, Ik deed dan altijd minder trials bijv.
2 x 5 en dan weer opbouwen. Dat heb ik een paar keer gedaan, dan was het enigszins vol te houden. Had ook vaak het gevoel weer terug bij af te zijn, maar dat is natuurlijk niet zo, je lichaam is heus wel aan het herstellen alleen voelt dat even zo.

Als tips kan ik je nog meegeven om veel ontspanning te zoeken en je rust te pakken, dat is met deze klachten erg belangrijk heb ik gemerkt! Ook is het accepteren van je klachten goed, mij heeft dat wel geholpen. Niet ertegen vechten of negeren en gewoon doorgaan met alles, maar er rekening mee houden op de dagen dat het heftig is.

Succes en hou vol, er komen echt betere tijden aan!

groetjes
Maruska
Re: onbewust verkeerd ademhalen
02 January 2014 17:58
Hoi Maruska,

Fijn te horen dat je er goede dagen bij hebt!
Ik hoop voor je dat het zich zo verder door gaat zetten.
Het zijn idd echt rot klachten.
Ik heb 4 weken een gevoel gehad dat het wat op de achter grond zat, maar helaas sinds 18 Decemeber is het weer terug gekomen.
Denk dat het wel te maken heeft met een hele drukke maand onze kids waren jarig is een tweeling dus alles dubbel, op het werk was het hectisch,
nog andere verjaardagen kerstmis oud en nieuw dus wel druk.
Het is alleen nu zo dat die druk en knijpende gevoel op mijn hoofd niet echt minder word alleen maar meer , en daar bij die continue duizeligheid ik hoef me maar te bewegen en het voelt al eng aan. Dat is wat me zo bang maakt.
Ik probeer idd zoveel mogelijk te ontspannen en mijn man en de kids nemen zoveel mogelijk uit handen, ik ga ondertussen ook door met HyperVen in de hoop de het zo snel mogelijk afneemt maar dat wil nog niet lukken.
Wat ik zo raar vind dat ik dag in dag uit continu dat zware gevoel in mijn hoofd heb.
Op het werk zeggen ze dan tegen me ik zou dat toch maar eens snel mogelijk naar laten kijken, wat mij dan weer aan het twijfelen maakt.
Dat is nou juist wat ik niet wil dat twijfelen.
Ze zeggen op het werk ook zal er niets in je hoofd zitten , dan wordt ik helemaal angstig.
Ik weet ook dat ik me niet te veel moet aantrekken wat andere mensen zeggen, maar weet je wat het is als je nog geen verandering voelt en het enge gevoel maar blijft aanhouden dan luister je toch wat andere mensen zeggen.

Ik vind het fijn dat je op mij hebt gereageert.
Groetejes, Wendy
Re: onbewust verkeerd ademhalen
08 January 2014 16:06
Hallo,

Ik ademhaal ook onbewust verkeerd, waardoor je automatisch dus een te lage CO2-concentratie in je bloed krijgt. Ik probeer er zoveel mogelijk op te letten in de onoplettende momenten.

Meer weten over het HyperVen programma?