[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

therapie

Gepost door sander 
therapie
30 December 2013 21:00
De afgelopen 10 dagen heb ik grotendeels thuis in bed en op de bank doorgebracht. Met steken in mijn borst, gespannen gevoel in mijn borstkas, kortademigheid en vaak een zweverig gevoel (dronken). Daarnaast was ik regelmatig moe en had vaak hoofdpijn en natuurlijk de bijhorende angst dat ik elk moment dood kan gaan. Een kort bezoek aan de huisarts wijst op chronische hyperventilatie (hij heeft ook mijn bloeddruk gemeten maar die was verder in orde). Als eigen ondernemer heb ik de laatste 10 jaar flink de beuk erin gegooid en blijkbaar zegt mijn lijf nu: "genoeg is genoeg".

Het is nu zelfs lastig te ontspannen, als ik even een stukje (15 minuten) ga fietsen kom ik bekaf, draaierig en kortademig thuis, dat terwijl ik gewend ben meerdere keren per week 1,5 uur intensief te sporten.

Ik hoop dat de therapie mij gaat helpen en dat ik op korte termijn weer gewoon een dag zonder duizeligheid en druk op de borst heb en wens alle andere die dit doen ook veel succes.
Re: therapie
01 January 2014 17:02
Ik ben nu een aantal dagen met het programma onderweg. Het is duidelijk even wennen om de juiste in- en uitademing te vinden want de eerste dag ademde ik te diep in dus kreeg hoofdpijn. Ook is het wel opvallend om te zien hoe de scores kunnen afwijken, het ene moment 50 seconden en een paar trials later 110. Maar goed daar let ik maar niet al te veel op.

Vanaf vanmiddag helaas weer die spanning op mijn borst alsof iemand een riem aantrekt, koude voeten, wat pijn in mijn rug en kortademigheid. Ook natuurlijk weer een enorme angst.

Ik hoop dat de therapie kan helpen en morgen ga ik ook naar een mensendieck therapeut om te kijken of zij kunnen helpen.

Het enige vervelende is, er blijft steeds een stemmetje achter in mijn hoofd zitten die zegt: "maar er is ook iets met je hart".
Re: therapie
01 January 2014 21:38
Hoi Sander,

Hopelijk zullen je klachten snel wat afnemen, maar soms kan dit wel even duren en kan het zelfs verergeren in het begin.
Probeer de HyperVen therapie elke keer op het zelfde moment en op dezelfde manier te doen.
Ik merkte bijvoorbeeld wel dat mijn ochtend sessie beter ging dan de middag. Maar zo enorm veel verschil als wat jij zei, hoort opzich niet.
Forceer vooral niet en pak goed je rust tussen de oefeningen door. Als je merkt dat de laatste paar sessies minder gaan, kan je ook een keer wat eerder stoppen. Ik deed bijvoorbeeld wel eens 8 ipv 10 trials, omdat ik merkte dat de 8e ineens een stuk korter werd. Ik was dan waarschijnlijk te moe aan het worden.
Ben je al eens bij een arts geweest voor je hart? Het kan je misschien erg gerust stellen als ze je 1x willen onderzoeken. Ik heb zelf geen belangrijke hartonderzoeken gehad, maar ze hebben naar m'n hart geluisterd en hoorden niks geks. Ik had toen zoiets van: "Als ze het niet vertrouwden, hadden ze me wel doorgestuurd naar een specialist". En toen heb ik dat ook losgelaten.

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: therapie
02 January 2014 14:03
Hi Sanne,

Nee een echt hartonderzoek heb ik niet gehad. Volgens de dokter ben ik zo fit als iemand de 10 jaar jonger is. Vanochtend ben een Mensendieck therapeut geweest. Die had ook een vragenlijst. Daaruit bleek dat de kans dat de klachten hyperventilatie en stress gerelateerd zijn zeker 80% is.

Met andere woorden: ik ga eerst maar aan de slag met HyperVen (dat kende de therapeut niet ik heb hen de site geadviseerd) en met de Mensendieck therapeut.

Groet!

Sander

Meer weten over het HyperVen programma?