[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Nieuw en even voorstellen

Gepost door Dreadnought 
Nieuw en even voorstellen
02 January 2014 16:28
Dag allemaal,

Ik ben Pieter, 19 jaar. Ik adem al jaren verkeerd, maar de klachten zijn in de laatste maanden erg toegenomen. Ik heb vooral last van duizeligheid/misselijkheid en zware hoofdpijn. Ik heb eerst kinesitherapie gevolgd, waar de nadruk lag op correcte buikademhaling. Dit volstond echter niet en sinds drie weken ben ik bezig met HyperVen.

Ik voel me triestig omdat ik me constant ziek voel, en ik heb een fobie om nog zwaarder depressief te worden, enerzijds omdat iemand uit de familie daar bijna aan ten onder ging (waarschijnlijk voor mezelf de aanleiding om ernstig te beginnen HyperVentileren) en anderzijds omdat ik al eens zware ontwenningsverschijnselen heb gehad toen ik gestopt ben met Sulpiride (medicatie tegen de misselijkheid, maar eigenlijk ook een antidepressivum).

De voorbije weken zijn er niet gemakkelijker op geworden door het begin van de blok (examens aan de universiteit) en bovendien heb ik voortdurend hevige buikpijn door prikkelbaredarmsyndroom. Ik heb daar enkele jaren geleden veel last van gehad, daarna heb ik het altijd goed onder controle gehad, tot nu.

Ik hoop op dit forum wat steun te kunnen vinden, bevestiging dat het dankzij HyperVen wel in orde zal komen.

Pieter
Re: Nieuw en even voorstellen
02 January 2014 20:34
Dag Pieter,

Ik denk dat jij momenteel in een nogal stressen periode zit vandaar waarschijnlijk die sijmptomen aan uw darmen ,Gé zegt dat Gé al met de HyperVentherapij bezig bent maar als Gé de forum eens goed naleest ziet Gé dat het bij iedereen verschillend is ,er zijn er die misschien 4 maanden nodig hebben bij de andere misschien nog langer ,maar ik zou willen zeggen heb vertrouwen in de therapie en probeer u een beetje te ontspannen,en als het echt niet gaat blijf gewoon dan in uw zetel thuis misschien met een goed boek te lezen het helpt misschien omdat Gé dan zo niet bezig zijt met wat Gé voelt tijdens zo'n aanval
Re: Nieuw en even voorstellen
02 January 2014 23:41
Hoi Pieter,

Het is voor jou nu belangrijk om te starten met een ritme van sporten, ontspanningsoefeningen en HyperVen.
Lees vooral ook goed op het forum verhalen die bij jou passen. Vaak kan je er de nodige tips uit halen.
En weet dat je lichaam tijd nodig heeft om weer te herstellen.

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?