[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

even voorstellen en meteen een zeer belangrijke vraag!!spinning smiley sticking its tongue out

Gepost door kimmhenning 
even voorstellen en meteen een zeer belangrijke vraag!!spinning smiley sticking its tongue out
27 January 2014 12:17
Hallo allemaal mijn naam is kim ik ben 33 jaar en moeder van 3 jongens van 11 9 en 5 jaar.
Ruim 3 jaar geleden is mijn moeder op 50 jarige leeftijd overleden.
Na 6 maanden onveveer kreeg ik eerst kkachten als duizeligheid maar echt hele heftige dat ik zelfs zittend op de bank dacht dat ik omviel. Neuroloog geweest via de huisarts niks te vinden.
Toen na een maand of 3 begon het ergste de pijn op mijn borst tussen de schouderbkaden snel kloppen va hart als ik niks bijzonders deed en vaak een hartslag die zijn eigen ritme maakt met soms een paaf slagen die hij mist.
In totaal 3 cardiologen geweest alle testen waarbij ook een mibi scan en een jaar gelede een hartcatheterisatie alles goed gelukkig.
In de drie jaar ontelbaar keren naar de eerste hulpen ambulances gebeld dit ook nog eens ten koste van de kinderen hierdoor jeugdzorg over de vloer.
Cognitieve gedragstherapie gevolg daardoor kom ik wel weer op straat en ben ik weer aan het werk.
Maar mijn vraag is de volgende ik heb de hele dag kramp in mijn linkerarm en soms ook de rechter het gaat vaak gepaard met eerst pijn op de borst middenin maar de kramp in de arm is 24 uur aanwezig ook pijn schouder en nek.
ik lees veel over chronische hyperventilatie e pijn linkerarm maar niemand heeft het over hoe de pijn voelt?
Is het bij jullie ook kramp???
Door deze pijn blijf ik maar denken dat het toch mijn hart is!!!!!
Ik ben helemaal op en mijn gezin ligt in duigen.
Hoop dat iemand mijn bericht leest!!!
Alvast heel heel erg bedankt
Re: even voorstellen en meteen een zeer belangrijke vraag!!spinning smiley sticking its tongue out
27 January 2014 12:44
Hoi,

Natuurlijk wordt je verhaal gelezen en proberen wij zo snel mogelijk te reageren.
Wat vervelend wat er allemaal gebeurd is bij jou. Je klachten klinken wel echt als chronische hyperventilatie (chronische hyperventilatie) klachten.
Heb je al gelezen wat chronische hyperventilatie precies inhoudt? En of je je daarin kan vinden?
Het is belangrijk om niet constant te denken dat je toch iets ernstigs hebt, ondanks dat artsen dit uitgesloten hebben.
Probeer te vertrouwen op de artsen en start met HyperVen. Als je constant blijft denken dat er toch iets ernstigs aan de hand is, creëer je een stresssituatie voor jezelf. Dit zorgt weer voor hartkloppingen en andere klachten.
Over de kramp die jij beschrijft, staat informatie op ons forum:
[url=http://www.HyperVen.org/phorum/read.php?18,7695]Hoe komt het dat je bij chronische hyperventilatie zo vaak last hebt van spierpijn of spiertrillingen?[/url]

Het is misschien handig om op het forum de nodige informatie op te zoeken, zodat je goed geïnformeerd bent als je wilt starten met HyperVen.
Laat maar weten als je nog vragen hebt!

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

[i]Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie. [/i]
Re: even voorstellen en meteen een zeer belangrijke vraag!!spinning smiley sticking its tongue out
27 January 2014 14:35
Hoi Kim,

De kramp die jij in je arm hebt, heb ik ook.
Bij mij is het een knijpend gevoel.
Ik had het eerst rechts en sinds een tijdje ook links.
Voel het zelf ook de gehele dag, en was ook bang dat het van het hart af kwam.
Heb me nu een paar keer laten onderzoeken, maar er wordt heel duidelijk tegen mij gezegd dat het van de chronische hyperventilatie afkomt.
Ik snap heel goed wat je bedoeld, en wordt er zelf ook helemaal maf van.
Ben er nu wel achter gekomen dat chronische hyperventilatie hele vervelende klachten met zich mee brengt.
Wens je veel sterkte toe.

Groeten, Wendy
Re: even voorstellen en meteen een zeer belangrijke vraag!!spinning smiley sticking its tongue out
27 January 2014 15:13
Dank jullie wel voor de snelle reacties!!
Wendy maar die kramp voornamelijk in de bovenarm binnen kant soms weer buitenkant ik kan soms wel gillen van de pijn echt!
En voel soms ook pijn in de oksel heb jij dat ook?
En ja de chronische hyperventilatie site kan ik me heel erg in vinden maar ik blijf maar denken dat het van mijn hart af komt door die constante arm pijn en pijn borst schouderbladen:confused smiley.
het is gewoon een hel!
Geld voor therapieen enzo heb ik niet slik wel al twee jaar alprazolam 4x per dag en aan de ad durf ik niet.
nu sinds twee dagen ook giga tintelingen linkerarm been soms gezicht pfff en natuurlijk de duizelingen op de raarste momenten ja hoor ik herken me absoluut in chronische hyperventilatie maar wat is het zwaar en ook voor mijn gezin en familie.
dank jullie wel ik ben blij dat ik lid ben geworden van het forum
lieve groetjes kim
Re: even voorstellen en meteen een zeer belangrijke vraag!!spinning smiley sticking its tongue out
27 January 2014 15:34
Hallo allemaal,

Ik ben nieuw hier en ik ben zo blij dat ik dit forum heb gevonden. Kim, jouw verhaal vind ik ook zo ongelooflijk herkenbaar.
Continue de pijntje en vooral in borsttreek, oksel, schouders. Ik heb ook weer een heel slecht weekend gehad. Vooral die duizelingen maken mij zo angstig. Maar ja, eigenlijk maken alle symptomen me wel angstig moet ik zeggen. Ook ik ben volledig door de cardiologische molen gegaan en alles is goed. Maar op het moment dat ik het weer voel, denk ik toch dat ik wat aan mijn hart mankeer. Volgens mij als ze dagelijks een hartfillmpje zouden maken, ben ik nog steeds bang zodra de pijn begint. Vandaag ook heel de dag slap op mijn benen. Het maakt mij zo onzeker om dingen te blijven ondernemen. Het liefst lekker thuis blijven, dat is het veiligst. Ik blijf wel proberen om mijn dingen te doen, anders durf ik straks echt niet meer naar buiten, maar vind het wel moeilijk.

Ik begrijp wat je zegt over je gezin. Het beinvloedt gewoon heel je leven. De huisartsen doen het vaak af met, oh je hebt GEWOON last van hyperventilatie. Maar zij hebben echt geen flauw idee wat GEWOON hyperventilatie met je doet en bieden vaak ook geen hulp. Gewoon rustig aan doen, naar de fysio of zo, maar dan kunnen ze ook geen goede aanraden. Eigenlijk vind ik dat je als persoon met hyperventilatie er enorm alleen voor staat. Daarom ben ik zo blij met dit forum. Fijn om te lezen dat ik er niet alleen in sta. Soms heb ik echt het gevoel dat ik gek aan het worden ben.

Ik wil iedereen heel veel sterkte wensen met het overwinnen van de hyperventilatie.

Astrid
Re: even voorstellen en meteen een zeer belangrijke vraag!!spinning smiley sticking its tongue out
27 January 2014 15:55
Hallo Kim,

Dat knijpende gevoel voel ik in heel mij arm, en soms steken in mijn oksels.
Zelf heb ik ook continue duizelingen en raar gevoel in hoofd heb er nu ongeveer 5 maanden last van.
Het beangstigd mij enorm, heb soms momenten dat ik denk flauw te vallen dat het licht even uit gaat.
Ben eind Oktober begonnen met HyperVen derde week van november had ik het gevoel dat wat minder werd ik was oh zo blij, maar helaas heb 18 December terugslag gekregen wat dubbel zo hard aan kwam.
Helaas zit ik er nog steeds in, maar ik ga wel door met de HyperVen ik weet zeker dat het daardoor toen ook wat beter is gegaan.
Heb het gevoel dat ik de dag door moet vechten, maar wil me weer goed voelen dus ik ga overal mee door.
Wat me ook helpt is om het van me af te schrijven op dit forum, en dan reacties terug te lezen dat doet me dan toch goed.

Groetjes, Wendy
Re: even voorstellen en meteen een zeer belangrijke vraag!!spinning smiley sticking its tongue out
27 January 2014 16:27
Hoi assepoes en wendy.
eigenlijk is er geen dag dat er eens geen klacht is.
Hebben jullie pijnstillers of medicatie die helpen? Of iets verlichten ik slik veel paracetamol pantoprazol voor mijn maag en dan de alprazolam maar niks helpt.
durf gewoon niet met anti depressiva te beginnen al twee en half jaar niet!
Maar dit is ook geen leven pffff
Re: even voorstellen en meteen een zeer belangrijke vraag!!spinning smiley sticking its tongue out
27 January 2014 16:37
Hoi Kim, ook heel herkenbaar. Er is elke dag wel iets....Ik heb toen het op zijn top was en ik helemaal in paniek was iets van Oxazepam gekregen om me rustig te maken/houden. Maar dit kreeg ik maar heel kort ivm eventeel risico van verslaving.

Ik probeer het meestal met homeopatische middelen zoals valeriaan. Om in ieder geval wat rustiger de dag door te komen..BIj mij is er ook sprake geweest van antidepressiva. Als je het echt niet meer ziet zitten en je de scherpe randjes er vanaf wilt halen is daar niks mis mee toch? Ik heb er zelf niet voor gekozen...ik wil het probleem aanpakken. Ik denk dat je met antidepressiva alleen maar de rotgevoelens onderdrukt maar niks oplost. Maar dit is voor iedereen persoonlijk natuurlijk. Voor de pijnlijke spieren in de borststreek leg ik vaak 's avonds een warmtekussentje er tegen aan. En als het echt niet gaat, gewoon paracetamol. Ik denk dat niks een wondermiddel is en de klachten bllijven zolang je last hebt van hyperventilatie. We gaan gewoon duimen dat die klachten minder worden door het HyperVennen.

Groetjes,

Astrid
Re: even voorstellen en meteen een zeer belangrijke vraag!!spinning smiley sticking its tongue out
27 January 2014 16:45
Hoi astrid nee ik ben dus ook niet voor de ad maar ik ben ook erg bang voor het opstarten ervan lees dat het in het begin klachten kan verergeren nou daar zit ik echt niet op te wachten.
bij de huisartsenpost mag ik niet meer komen en als ik een ambulance bel komen ze ook niet meer zo bont heb ik het al gemaakt.
Alleen is dat wel beangstigend.
Maar die constante pijn linkerarm schouder en pijn tussen mijn borsten maken me zoo zoo bang nooit een dag zonder en waarom nou per se links.
mijn oudste jongen moet volgend jaar naar de hogere school nu die open dagen wat erg loop daar half met een dronken geviel en die vreselijke kramp in mijn linkerarm pijn op borst vreselijk kan nergens meer van genieten gewoon.
maar hebbe jullie ook als je die pijn in de arm hebt erop drukt ook pijn doet???

Groetjes kimsmiling smiley
Re: even voorstellen en meteen een zeer belangrijke vraag!!spinning smiley sticking its tongue out
27 January 2014 16:58
Hoi Kim, ik herken die angsten zo. Ik moet zeggen ik heb vandaag een redelijke dag, maar van het weekend ging het heel slecht. Heel duizelig, heel veel huilen van pure angst en frustratie, angst om alleen thuis te zijn. Die pijn op mijn borst heb ik ook. Soms echt in het midden recht achter het borstbeen, soms links onder mijn linker borst beetje tussen mijn ribben en regelmatig ook in mijn linkerarm. Als het rechts zou zijn zou het een stuk minder beangstigend zijn. Je bent toch al onderzocht voor je hart? En de uitslagen waren goed toch?En geloof me, ik weet uit ervaring hoe moeilijk het is, mij lukt het ook niet altijd, maar probeer daar aan te denken als je weer pijn hebt. Gewoon hardop tegen jezelf zeggen. Ik heb de onderzoeken gehad, alles was goed, dit is puur de hyperventilatie. Als je er op drukt en het doet dan pijn, zou het er juist op moeten wijzen dat het je spieren zijn en niet je hart. Ik ben natuurlijk geen dokter, maar ik ga er vanuit dat dit allemaal bekeken is. Ik heb zelf op een gegeven moment een afspraak gemaakt bij een cardiologisch centrum. Daar hoefde ik geen verwijsbrief voor te hebben, indien ik bereid was het zelf te betalen (rond de 300 euro). Ik had dit geld er graag voor over. Alle onderzoeken (echo, bloedonderzoek, hartfilmje, fietsproef) op een dag, en gelijk de uitslag bespreken bij de cardioloog. Ik ben ook nog niet van mijn klachten af, maar probeer wel elke keer aan die positieve uitslagen te denken. Mijn leven bestaat ook grotendeels uit dagenlijks analyseren wat ik voel. Dit verergert de klachten eigenlijk alleen maar. Ik probeer nu dan ook maar te accepteren dat ik dat voel en er niet teveel aandacht aan te besteden.

Helpt dit een beetje?

Astrid
Re: even voorstellen en meteen een zeer belangrijke vraag!!spinning smiley sticking its tongue out
27 January 2014 17:18
Dank je wel astrid dit helpt me zeker en dat cardiogisch centrum ben ik ook geweest nadat ik mijn eerste cardioloog niet geloofde.
dus toen hop naar almere daarna nog naar het slotervaart e daar heb ik mijn catheterisatie ook gehad en heb een lieve cardioloog die zegt als het echt te erg wordt met je pijn maak je maar ee afspfaak bij de poli.
Meestal heb ik me in die tijd alweer gemeld bij de eerste hulp heb ze in amstelveen en amsterdam allemaal al tig keer gehad omdat ik dan overtuigd was dat ze bij de een niet gked hadden gekeken dus hop naar een andere.
echt heel erg gewoon mijn vader zegt weleens ik snap niet dat je nog naar artsen en zo gaat je geloofd ze toch niet.
Maar niemand behalve de mensen die het zelf hebben kunnen begrijpen hoe vreselink pijn het doet en hoe eng het is minn huisarts wou me laten opnemen daar ben ik helemaal klaar mee.
en het gekke ik merk niet dat ik verkeerd adem heb wel heel heel heel veel stress en problemen dus t zal wel ergens vandaan komen.
dank je wel voor je reacties en ook succes ik wil ook gaan HyperVennen maar heb er nu nog geen centjes voor zit ook in schuldhulp dus dat gaat even niet net zoals fysio enzo helaas maar ga het zo snel mogelijk doen wil er zo graag van af!!!

Groetjes kim
Re: even voorstellen en meteen een zeer belangrijke vraag!!spinning smiley sticking its tongue out
09 February 2014 13:07
Hallo Kim,

Ik wilde je eens vragen hoe het nu met je gaat, en of je ergens mee bent gestart?
Heb je nog steeds last van die vervelende klachten?
Ik heb nu sinds een aantal weken een continue lichte druk tussen mijn borsten met uitstraling naar hals keel en schouderbladen.
Word er ook helemaal maf van.
De kramp in mijn arm heb ik ook nog steeds.
Kan jij goed slapen, of worden de klachten dan erger?
Ik slaap maar heel kort, omdat ik wat moeite heb met liggen dan voelt heel mijn lichaam raar en dan dan lijkt het dat druk erger wordt.
Wat voor onderzoeken heb jij allemaal gehad?
Hoop dat het met je wat beter gaat, want zo te lezen zit jij er ook door heen.

Graag hoor ik van je groetjes,
Wendy
Re: even voorstellen en meteen een zeer belangrijke vraag!!spinning smiley sticking its tongue out
19 February 2014 13:47
Hoi Wendy sorry voor mijn late reactie maar ik zit er inderdaad helemaal doorheen!
ik heb zoveel pijn dat ik me echt af vraag of dit wel normaal is.
zoveel krampen in mijn armen vooral links en mijn schouder nek.
zelfs mijn tanden doen zeer in de avond kan ik me bijna niet meer bewegen.
ik weet gewoon echt niet meer wat ik moet doen.
en met jou hoe gaat het???
ik heb al zoveel onderzoeken gehad verleden jaar zelfs een hartkatheterisatie alles goed maar ik geloof het niet en denk soms dat het nu misschien wel fout gaat.
gek word ik ervan.
hoop dat je terug schrijft groetjes kim

Meer weten over het HyperVen programma?