[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

druk in oren

Gepost door carine 
druk in oren
31 January 2014 09:39
Hallo,
een maand geleden begon ik met HyperVen, omdat ik een ernstige vorm van chronische hyperventilatie had, met behoorlijk wat klachten.
Ik begon aan 56 seconden mijn adem inhouden, en evolueerde naar een gemiddelde van 90 seconden. 3 weken geleden heb ik een zware operatie ondergaan, waardoor ik een week niet kon HyperVennen. Toen ik uiteindelijk terug begon, was het opnieuw moeilijker om mijn adem langer dan 60 sec in te houden. Ondertussen zit ik toch opnieuw aan een gemiddelde van 85-90 seconden. MAAR...sinds enkele dagen heb ik een vreemd gevoel in mijn oren, vnl in mijn linker oor. Het is niet pijnlijk, eerder lastig, alsof er een vergrote druk in mijn oren zit. Kan dit wijzen op het feit dat ik de therapie zou forceren?
Groet, Carine
Re: druk in oren
31 January 2014 10:09
Hoi Carine,

Het zou inderdaad goed kunnen dat je forceert. Dan zet je onbewust te veel druk op je oren of je keel bijvoorbeeld.
Probeer tijdens het inademen goed ontspannen te zitten, zorg dat je schouders laag en ontspannen zijn, je kaken los zijn en niet op elkaar, je handen ontspannen en niet als vuisten. Hopelijk verminderen je klachten dan snel weer.

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?