[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

CHV + Extrasystolen = Leven in angst!

Gepost door brouse 
CHV + Extrasystolen = Leven in angst!
01 March 2014 14:42
Dag lieve lotgenoten,

Ik ben al enkele maanden aan het lezen op dit forum en bepaalde dingen zijn zo herkenbaar en doen echt deugd te lezen. Je voelt je immers zo alleen met chronische hyperventilatie dat het op moeilijke momenten fijn is jullie verhalen te lezen. Je voelt je even begrepen en dat doet wonderen.

Ikzelf ben een man van 30 jaar die 3 jaar sukkel met aanhoudende klachten. Het begon allemaal onschuldig met aanhoudende hoofdpijn en duizeligheid. Ineens overviel mij dit in de auto en sinds die dag nooit meer weggegaan. Ik ben van nature iemand die niet opgeeft en altijd op zoek is naar een oplossing en dat deed ik dus ook doorheen de jaren. Ben op chronische hyperventilatie getest en daar kwam uit dat ik in aanmerking kwam maar ik wou dit niet geloven en ging op zoek naar een 'ernstig' probleem. Kon niet begrijpen dat ik door een misse ademhaling zoveel constante klachten kon krijgen.

Neurologen (3x), Cardiologen(2x), Fysio, Relaxatietherapie, Acupunctuur, Chiropractie, Homeopathie, Psycholoog, Spierontspanners, Redomex, Temesta, Slaaponderzoek, EEG, MRI, ...
Om maar te zeggen dat ik echt al vanalles probeerde. Dit alles zonder resultaat.

Mijn klachten zijn sinds die leuke memorabele dag in de auto alleen maar toegenomen.
Plotse hoofdpijn / hoofdlast, draaierig / duizelig , denken flauw te vallen, gepiep in oren, gezichtsverlies / wazig zicht, bewegend zicht dat niet scherp is, zwak in benen, bibberen van hoofd of handen, koude handen, plotse aanvallen van zware last wisselen af met gewone dagen van serieus druk in hoofd, bij “aanval” geen eetlust en last van impulsen van buitenaf ( bv radio) voelt aan dat ik de prikkels ( horen of zien ) niet kan verwerken. Gevoel van een helm op men hoofd te dragen. Gevoel een gewicht in men hoofd te hebben dat verschuift daardoor verlies van evenwicht, moe, na bv slapen smiddgas ( uurtje) heel slecht wakker worden (hoofdlast). Ook veel opstaan met last. Vergeetachtig en neem veel minder dingen op dan vroeger. Mindere sportprestaties. Futloos. Opspannen van spieren en zo kan ik wel nog even doorgaan...

Dit waren mijn klachten tot 3 maanden terug. Tot ik op een avond in de auto een raar gevoel kreeg rond de hartstreek. Iets wat ik af en toe wel eens lees in de vorm van een gefladder. Ik voel dit aan als men adem die overslaat. Uit paniek begon ik mijn pols te voelen en toen voelde ik dat mijn hart soms stopte... ik geraakte in paniek en bibberde over heel mijn lijf. Kon dit niet stoppen en zat op 600km van huis. Toen maar even het ziekenhuis binnengestapt waar ze me vertelde dat er niets mis was. Sinds die dag zijn die extrasystolen niet meer uit mijn dagen verdwenen. En dat maakt me echt bang. Elke dag raast de gedachte door mijn hoofd een infarct te krijgen. Mijn hartslag is sinds toen heel onregelmatig en die overslagen gebeuren mij echt te frequent ( soms 1 per minuut ). Ik ben echt ten einde raad en weet niet meer waar gelopen. Heb het gevoel mijn breekpunt bereikt te hebben en worstel echt met serieus wat angsten ivm de aanhoudende klachten. Uiteindelijk komen wij allemaal de dag door op wilskracht. Je elke dag oppeppen om te gaan werken of om iets sociaal te doen. Het lijkt mij onmogelijk dat we dit kunnen volhouden zonder dat de klachten veranderen.

Ik ben sinds kort ingeschreven in het KOLK wat een centrum is voor mensen met aanhoudende klachten waar geen oplossing voor gevonden kan worden. 11 maart krijg ik een diagnose en gaan ze hopelijk aan de slag met me.

Toch kan ik niet wachten en ga ik dus vanaf vandaag aan de slag met HyperVen. Ik blijf mezelf vertellen dat er een dag komt dat dit alles zal weggaan en dat ik me terug de oude, energieke en oversociale man kan noemen die ik vroeger was. Mijn vrouw zou ook blij zijn!

Nogmaals, het doet deugd te weten niet alleen te zijn. Iedereen heeft zijn eigen verhaal en zijn eigen specifieke klachten en ik hoop echt uit de grond van mijn hart dat we er allemaal vanaf geraken. chronische hyperventilatie is een serieuze aandoening die buitenstaanders echt niet begrijpen. Elkaar steunen doet echt veel!

Dennis
k75
Re: CHV + Extrasystolen = Leven in angst!
01 March 2014 21:58
Hoi,
Veel herkenbare klachten
duizelig, gevoel flauw te vallen, wazig zien, trillen op mijn benen..
bij mij ook heel angstig/paniek
Ik zou zeker HyperVen gaan volgen. 4 maanden, 2 keer per dag. Niet opgeven!!
Ben zelf nu 2,5 maand bezig en voel me al stuk beter..echt het kan!
Is een hele klus maar grote kans dat je je veel beter gaat voelen.
Succes ermee1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 01/03/2014 22:00 door k75.
k75
Re: CHV + Extrasystolen = Leven in angst!
01 March 2014 22:02
o ja en nog een tip. Probeer ook ontspanningsoefeningen te doen gewoon thuis bij de computer of als je tijd en budget hebt een curus mindfullness in de buurt..
denk dat dat de ideale combi is ontspannen en HyperVen (o ja en eigenlijk ook wat bewegensmiling smiley)
Re: CHV + Extrasystolen = Leven in angst!
02 March 2014 10:56
Ik heb al veel gelezen over cognitieve gedragstherapie .. dit om de angsten onder controle te krijgen en zo van je klachten af te geraken.

Enige ervaring mee per ongeluk?
Re: CHV + Extrasystolen = Leven in angst!
02 March 2014 10:58
Waar begon jij bij het HyperVen programma?
Ik zit aan een gem van 32 de eerste keer. Ik veronderstel dat ik niet echt hoog scoor?

En vanaf wanneer begon je een verbetering te voelen?
k75
Re: CHV + Extrasystolen = Leven in angst!
02 March 2014 11:04
ik startte met 35.. rond de 60 merkte ik dat klachten echt af gingen nemen.
Ik zat vanmorgen op een gemiddelde van 85..half dec. begonnen
succes ermee, echt kwestie van volhoduen en het gaat echt met ups en downs!
Re: CHV + Extrasystolen = Leven in angst!
02 March 2014 11:22
Merci voor het aanmoedigen!
Heb het gevoel meer te draaien dan anders bij het oefenen maar als het dat maar is ...
Ik bijt op de tanden en hoop hetzelfde effect te bereiken.
Re: CHV + Extrasystolen = Leven in angst!
14 March 2014 17:01
Hi Dennis,

Hoe ongelooflijk herkenbaar is dit! Bij mij is dit "out of the blue" op mn 35e begonnen, nu 3 jaar geleden... Maar wel in de omgekeerde richting, eerst de hartkloppingen daarna de meeste andere symptomen... Bij de hartspecialist geweest en zou idd extrasystole zijn maar das blijkbaar onschuldig... Voor de andere symptomen ben ik nog nergens geweest, omdat ik denk dat ik dat vanzelf weer onder controle kan krijgen, ik ben toch niet gek zeker denk ik dan... Maar het is idd niet normaal als je op je 38e, bij het wakker worden, moet denken/vrezen of het een "goede" of een "slechte" dag gaat worden :-(... Ik kan trouwens zeer gezwind, zonder klachten opstaan, en dan eender waar (liefst op plaatsen/momenten waar je niet direct weg kan) "het" weer krijgen... Ik denk dat het tijd is om nu ook eens bij een neuroloog langs te gaan, want dit is een rotgevoel waar je inderdaad dagelijks tegen moet opboksen.. Hoe is je diagnose bij het KOLK afgelopen? Groetjes
Lindsay
Re: CHV + Extrasystolen = Leven in angst!
17 March 2014 09:41
Hey Lindsay,

Nog geen diagnose gekregen.. ook weer typisch natuurlijk. Vergadering was vorige week dinsdag en tot op heden geen info ontvangen. Ik moet wel zeggen dat ik door het starten me HyperVen weinig tot geen extrasystolen meer heb. Heel af en toe nog eens maar ik spreek hier over een belachelijk aantal om de paar dagen. Dus heel positief is dat. Andere klachten nog aanwezig maar ik kan er beter mee omgaan. De angst neem inderdaad af. Ik starte bij een gem van +-30 en zit na 20 dagen op 60. Ik bijt door en hoop dat ik na verloop van tijd klachtenvrij zal zijn. Laat me eens weten hoe het bij de nueroloog was.

Sterkende groetjes

Dennis

Meer weten over het HyperVen programma?