[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

spierpijn in hartstreek

Gepost door Stresskipje 
spierpijn in hartstreek
05 March 2014 00:41
Hallo iedereen

Ik ben nieuw op dit forum, maar zit toch al vrij lang met dit probleem, hyperventilatie..
Ik heb echt al vanalles geprobeerd, kinesist, psycholoog,.. maar niets helpt!
Ik durf 'snachts niet meer gaan slapen omdat ik met een enorme angst zit waar ik mezelf echt niet over kan zetten, ik heb namelijk enorm veel bang van de dood. Ik denk constant dat er iets mis is met mijn lichaam en dat ik niet meer wakker word.
Gisteren heb ik het hoogtpunt bereikt denk ik:
Ik kreeg enorm veel hoofdpijn en pijn op de borst, ik raakte zodanig in paniek dat ik mezelf er niet meer uit kon halen, 2 uur heeft deze nachtmerrie geduurd, en omdat mijn ouders de slaap ook niet konden vatten zijn ze met mij naar spoed gereden, volkomen belachelijk zul je denken, wie rijdt er nu met een hyperventilatieaanval naar spoed? Maar het was zo erg geworden dat ik er zelf echt niks meer aan kon doen. Aangekomen op spoed hebben ze mij gerust kunnen stellen, ze hebben een foto genomen van mijn hersenen, van mijn hart, bloed getrokken, alles helemaal in orde. Ik dacht ; nu zal ik wel van mijn problemen af zijn, er is niets mis!
Wel, niet dus, nu is het tijd om te gaan slapen, en het lukt me nog altijd niet, ik heb spierpijn in de nek, schouders en in de hartstreek, ik probeer me rustig te houden, maar de pijn is constant.

Nu is mijn vraag, kan het zijn dat dit nog een overblijfsel is van gisteren, omdat ik me zo druk maakte? Ik ben ten einde raad..

Groetjes, stresskipje
Re: spierpijn in hartstreek
05 March 2014 16:16
Hallo,

En of die spierpijn van gister kan zijn. Je hebt je spieren waarschijnlijk zo aangespannen dat ze nu even tot rust moeten komen. Enne het is echt niet belachelijk om met een flinke hyperventilatie aanval naar de spoed te gaan, er zijn er zoveel die dit eens of vaker gedaan hebben. Schaam je niet. Ik en vele anderen met mij zullen je verhaal herkennen. Is mindfullness enHyperVen iets voor je? Het heeft mij geholpen.
Succes en ik hoop dat je snel de slaap weer kunt vatten.

Liefs korrie
Re: spierpijn in hartstreek
05 March 2014 21:09
We zijn nu een dag later en het gevoel in mijn hart is nog altijd niet weg, ik probeer vanalles om me te ontspannen, waarom gaat het gevoel niet weg?

groetjes
Re: spierpijn in hartstreek
06 March 2014 11:35
Hoi,

Blijf je niet verbazen over je klachten. Ik weet dat het veel makkelijker klinkt dan dat het is, maar dat is wel hoe je weer je lichaam rustig kan krijgen.
Zo te horen sta je nog stijf van de spanning en zenuwen en als je jezelf er zorgen om blijft maken, blijven deze klachten waarschijnlijk in stand.
Probeer er op te vertrouwen dat ze je onderzocht hebben in het zh en dat alles goed is. Pas toen kon ik het ook een beetje loslaten. En toen ik het echt goed kon loslaten, ging de genezing (in combinatie met HyperVen) veel sneller.
Ga je focussen op andere dingen, doe ontspanningsoefeningen, HyperVen en beweeg wat lukt. Zoals wandelen of fietsen. Dit zal er voor zorgen dat je lichaam de opgeslagen stress kwijt kan.

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?