[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Bang dat het iets anders is

Gepost door Irisflake 
Bang dat het iets anders is
10 March 2014 19:49
ik ben een meisje van 18 jaar oud. Ik heb ongeveer 3 maanden geleden last gehad van een periode dat ik alleen maar hyperventileerde. Vlak na die periode kreeg ik steken op me borst, benauwd en voelde me echt niet goed. Maar ik had geen aanvallen meer van hyperventilatie. Nu heb ik dat nog steeds niet gehad. Voor mijn gevoel adem ik gewoon goed. Ik heb nu continu dag en nacht : steken op me borst of druk, benauwd (soms heel erg) , pijn in maagstreek , soms steek in onderbuik, steken door me armen ,benen en kaken. Ook in me schouders en keel. Soms ben ik overgevoelig en kunnen mensen niet eens tegen me praten. Me arm word soms ineens lam en me handen steken soms ook. Als ik opsta soms het gevoel alsof me keel dicht gaat. Ik word hier helemaal gek van. Ik ben al heel vaak naar de huisarts geweest. Die blijft zeggen het is hyperventilatie. Heeft me oxaxepam gegeven en wilt me nu zelfs antidepressiva geven. Ik heb een ecg laten maken dat was allemaal goed. Me hart en longen klonken ook goed. Ik had op dat moment wel een hoge bloeddruk maar dat zit ook in de familie. Heeft iemand hier ervaring mee en kan die mij vertellen dat dit wel hyperventilatie is? Ik voel me totaal niet serieus genomen door de huisartsen en wil zo graag van die pijn af. Ik heb ook naproxen gekregen maar dat helpt vaak miet.

Help plieess ik word er gek van!!
Re: Bang dat het iets anders is
11 March 2014 10:05
Hoi,

Wat vervelend dat je al die klachten hebt, maar het is wel fijn dat je al onderzocht bent.
Dan weet je zeker dat er verder niks ernstigs met je aan de hand is.
Er zijn namelijk ook veel mensen hier op het forum die nog geen volledige onderzoeken hebben gekregen en die blijven met veel meer onzekerheid rondlopen.
Probeer je daar dus bij neer te leggen en focus je op HyperVen therapie.
Dit zal je klachten doen afnemen.
Eerst is het wel belangrijk dat je weet wat chronische hyperventilatie nou precies is.
Kijk daarvoor eens op onze website: [url=http://www.hyperventilatie.info/]Wat is hyperventilatie precies?[/url]
Als je geen medicijnen wilt slikken voor de hyperventilatie, zou ik dat ook niet doen als ik jou was.
Ik ben er ook vanaf gekomen zonder medicijnen. Soms kan het alleen helpen als de vastzittende stress niet verder los wilt komen.
Maar je kan eerst starten met de HyperVen therapie en dan verder kijken als je wilt.

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

[i]Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie. [/i]
Re: Bang dat het iets anders is
11 March 2014 10:22
Heel erg bedankt voor de reactie!
Maar mijn klachten komen dus wel overeen met chronische hyperventilatie ? Want ik heb niet door dat ik snel adem ofzo volgens mij doe ik dat ook niet. Of heb je dat ook niet door ?

Alvast bedankt!
k75
Re: Bang dat het iets anders is
12 March 2014 09:36
Hoi
Ik heb ook nooit door dat ik verkeerd adem hoor.
Het is wel zo dat de gewone hyperventilatie (dus dat je echt een aanval hebt die je opmerkt) bij mij is overgegaan op chronische hyperventilatie. En dat lijkt een soort sluipmoordenaar met allemaal gekke klachten.
Bij mij was het vooral duizelig, trillen, gevoel flauw te vallen, boeren, wazig zien, hart overslaan
Maar bij iedereen uit het zich weer net anders.

Sterkte!2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 12/03/2014 09:42 door k75.
Re: Bang dat het iets anders is
12 March 2014 15:02
Ja ik had eerst echt een maand contant aanvallen met trillen en dan merkte ik wel echt dat ik hyperventileerde. Maar nu merk ik dat niet meer. Ik word vooral bang van die steken tussen me schouderbladen en me armen. En heb constant steken aan de linkerkant van me borstbeen. En op de plek waar je borstbeen ophoud zeg maar. Als ik daar druk doet het ook pijn.

Maar is het ook normaal dat het aan de linkerkant vooral is? Soms ook me rechterkant.

Albast bedankt !!
Re: Bang dat het iets anders is
12 March 2014 22:12
Hoi,

Ja je hoeft het niet te merken. Bij mij was het zo dat ik al allerlei klachten had van chronische hyperventilatie (maar dat wist ik toen nog niet) en daarna pas hyperventilatie-aanvallen kreeg. Met HyperVen gingen die aanvallen snel weg, maar bleven de klachten van chronische hyperventilatie wel hangen.
Al die pijnen die jij voelt, kunnen bij chronische hyperventilatie horen. Maar zeker weten kunnen we nooit.
Ben je al gestart met HyperVen therapie?

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?