[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Irritante ademfocus tijdens ontspanning

Gepost door nicolabAA 
Irritante ademfocus tijdens ontspanning
19 April 2014 19:32
Hey allen,

Dagelijks heb ik veel last van de focus op mijn ademhaling, zelf probeer ik op iets anders te focussen maar dit lukt nooit.
Als ik wat tv kijk of een spel speel verdwijnt dit wel, maar soms blijft die irritante focus gewoon aanwezig..

Nu tijdens ontspanningsoefeningen krijg ik dit echter niet weg, ik let continu op mijn ademhaling.. Hoe krijg je dit weg?
Re: Irritante ademfocus tijdens ontspanning
21 April 2014 08:39
Hoi Nicola,
Wat vervelend is dat, dat je daar op blijft letten hè!
Ik weet niet welke ontspanningsoefeningen je al doet? Maar mij helpt het wel om oefeningen te doen met zo'n stemmetje op mijn mp3 of telefoon, die dan zegt wat je moet doen. Vooral de oefeningen met spieren aanspannen en ontspannen helpen goed...en dan hoef je niet te focussen op de adem. Ook mindfullnes aandachts (meditatie)oefeningen vind ik zelf fijn om te doen. De oefeningen waarbij je je ademhaling moet volgen doe ik zelf ook nog niet, alleen af en toe de buikademhaling, die vind ik wel fijn.
Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt.
Groetjes
Re: Irritante ademfocus tijdens ontspanning
21 April 2014 12:06
Hey,

Het is enorm irriterend dat je daar op blijft letten, het begint vanuit bed te komen, overdag van sport tot ontspanning en slaap, het is echt obsessief..

Je krijgt klachten en natuurlijk maak je die klik dat je ademhaling verkeerd zit maar hoeveel je tegen jezelf probeert te zeggen dat het niets uithaalt wanneer je controleert of verandert. Toch blijf je daarmee bezig sad smiley sad smiley

Maar ik vind je tips enorm nuttig, ik zal ze zeker en vast uitproberen en hopelijk let ik er niet meer op!

Op naar de weg naar genezing smiling smiley
Re: Irritante ademfocus tijdens ontspanning
21 April 2014 12:44
Dat is ook enorm irritant dat je daar op blijft letten. Ik heb het zelf niet de hele dag door meer gelukkig, maar als ik bijvoorbeeld iets "spannends" doe, waarbij ik weet dat ik dan ga HyperVentileren dan let ik er wel weer erg op....en helaas worden de klachten alleen maar erger als je erop let :-(.

Hier op het open forum, het tweede kopje, staan ook veel ontspanningsoefeningen. Ik heb er zelf toen ook een aantal van gedownload en op mijn muziekspelertje gezet. Die zijn wel fijn!

Ik ben er helaas ook nog niet klachtenvrij, maar wel op de goede weg denk ik....het is een lang proces hè! Ik ben net weer begonnen vorige week met HyperVen na een pauze van ongeveer 6 weken.

Inderdaad op weg naar genezing! Daar gaan we voorthumbs up!
Re: Irritante ademfocus tijdens ontspanning
21 April 2014 13:31
Hé Maruska,
Ben benieuwd. Hoe zijn jouw HyperVenscores na 6 weken stoppen?
Groetjes!
Re: Irritante ademfocus tijdens ontspanning
22 April 2014 10:34
Hey!

Toen ik was gestopt was mijn score gemiddeld 90. Nu na zes weken pauze vorige week weer begonnen en het stijgt nu geleidelijk weer. Ik zit nu op een score van 92. Toen ik gestopt was stond ik al zo'n 3 weken stil voor wat betreft de score. Dus blijkbaar heeft het voor mij nog wel zin om door te gaan, omdat het nu weer langzaam stijgt.

Ik vond deze eerste week wel weer zwaar, veel spierpijn in bovenrug- en borstspieren door de oefeningen en ook wat slechte dagen gehad met stressontladingen :-(. Had ook een heftig gesprek op het werk gehad vorige week, dus dat speelde ook wel mee.
Maar ik probeer wel door te zetten met HyperVen, ik hoop toch nog de laatste hardnekkige klachten ook nog weg te krijgen of in ieder geval een stuk verminderd!

Groet
Re: Irritante ademfocus tijdens ontspanning
22 April 2014 11:32
Hé Maruska,
Fijn voor jou! Doe zo voort! Je komt er wel!

Meer weten over het HyperVen programma?