[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

CHV en Hypochondrie

Gepost door brouse 
CHV en Hypochondrie
09 May 2014 14:31
Hey,

Ik ben er sinds kort uit dat mijn chronische hyperventilatie waarschijnlijk komt door hypochondrie ( bang een ernstige ziekte te krijgen ).
Lees ik iets over leukemie, denk ik dat ik dit ook heb. Docu over hartfalen ... denk ik hier ook voor in aanmerking te komen. En zo heb ik elke dag wel een prikkel die mij aan het denken zet over mijn gezondheid. In negatieve zin dan.
De meeste lichamelijke klachten die ik ervaar door diagnose chronische hyperventilatie zijn ook door hypochondrie te verklaren en ik kan me er ook echt in vinden.

Heeft iemand hier ervaring mee? Een behandeling hiervoor gehad of medicatie?

Pakt HyperVen ook dit probleem aan of is het aan te raden eerst het hypochondere gedrag te behandelen alvorens de chronische hyperventilatie?

Graag wat reacties.

gr
Re: CHV en Hypochondrie
10 May 2014 08:13
Hallo Brouse,

Hypochondrie is meestal het gevolg van chronische hyperventilatie, niet de oorzaken/'>oorzaak. Bijna alle mensen die chronisch HyperVentileren ontwikkelen vroeg of laat ook hypochondrische klachten. Het vertrouwen in het eigen lichaam is weg of ondermijnd. Door de langdurige klachten en geen goede oplossing of verklaring worden we langzaam maar zeker hypochondrisch. Dat kan extreme vormen aannemen in sommige gevallen.

HyperVen lost ook die hypochondrische klachten langzaam maar zeker op, naarmate de klachten wegblijven en het vertrouwen in het eigen lichaam langzaam weer terugkeert... .
k75
Re: CHV en Hypochondrie
12 May 2014 09:24
hoi, ik loop op dit moment bij de ggz praktijkondersteuner van huisarts. Dit is een psycholoog
en ze helpt me erg op dit stuk.
wat ik je mee kan geven, durf hulp te vragen,probeer niet alles zelf op te lossen!
sterkte
Re: CHV en Hypochondrie
29 June 2014 00:02
Heey, u verhaal komt precies overeen me dat van mij! Tis helemaal nie leuk om hypochondrie te hebben sad smiley. Dan voel je iets in je lichaam denk je direct het ergste kben al zoveel na mijn huisarts mogen gaan en uiteindelijk was het niets ernstig. Grtjs

Meer weten over het HyperVen programma?