[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

depersonlisatie

Gepost door M-o0tje 
depersonlisatie
18 May 2014 01:19
Hallo allemaal,

weet iemand misschien of CH gepaard gaat met depersonalisatie en derealisatie?
ik zit er namelijk erg mee..
ik stroggel elke dag met onwerkelijke gevoelens en iets van een droomachtige wereld terwijl ik me bewust ben van de realitijd..
het voelt allemaal zo anders en zo eng..
ik heb dit al enkele jaren en telkens word het erger.
natuurlijk heb ik hieraan wat geprobeerd maar niets lijkt deze gevoelens te stoppen????
ik ben vaak ook bang dat ik in een psychose kom ofzo door deze gevoelens..
ik wil me zo snel weer me oude voelen..!!!!!
heeft iemand tips of misschien oplossingen die leiden naar genezing??
Re: depersonlisatie
18 May 2014 13:31
Hoi,

Jouw klachten zijn heel herkenbaar voor chronische hyperventilatie (chronische hyperventilatie).
Ik denk dat het verstandig voor je is om onze site en forum eens goed door te lezen.
Als je op het forum bij de zoekbalk "Depersonalisatie" intikt, zul je genoeg artikelen krijgen met mensen met dezelfde klachten als jij.
Ik heb ze ook gehad, bij mij begon zelfs alles hiermee.
En de therapie gaat je hier zeker vanaf helpen. Het gaat erom dat je steeds langer je adem in kan houden, met bepaalde oefeningen en een grafiek die het programma voor je bijhoudt. Het kost je 2x per dag maximaal een half uurtje ongeveer en in het begin zelfs minder.
Daarbij is het belangrijk dat je ook de oorzaken/'>oorzaak van de stress aanpakt en dat je iets van ontspanningsoefeningen doet.
Lees eens rustig op onze site [url=http://www.hyperventilatie.info/]hyperventilatie.info[/url] wat de therapie inhoudt en wat hyperventilatie nou precies met je doet. Het is belangrijk om hier bewust van te zijn om je klachten te kunnen aanpakken.

Velen zijn je voorgegaan met dezelfde klachten en zijn nu ook genezen o.a. dankzij HyperVen. Lees ook eens de succesverhalen op ons forum: [url=http://www.hyperventilatie.info/phorum/list.php?21]Succesverhalen[/url]
Als je nog vragen hebt, stel ze gerust. Wij zullen ze zo snel en volledig mogelijk proberen te beantwoorden.

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

[i]Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie. [/i]
Re: depersonlisatie
19 May 2014 23:28
Wat Sanne zegt klopt allemaal, wat echter weinig wordt uitgelegd op dit forum is dat al deze klachten een oorzaken/'>oorzaak hebben. Hier wordt nauwelijks wat mee gedaan. Meestal heeft deze oorzaken/'>oorzaak(wat het ook is) geleid tot angstklachten, vaak zelfs tot een angststoornis. De mechaniek hoe het lichaam dit doet is door ademhaling via het para-sympatische en sypatische zenuwstelsel. Het mentale stuk wordt nauwelijks besproken.
Ga eens lezen over angststoornissen of ga praten met je huisarts of zoek zelf een psycholoog. Daarnaast kan je natuurlijk blijven proberen om via HyperVen wat aan de klachten te doen. Mijn weg is er een via veel acceptatie( mindfulness oefeningen, ontspanningsoefenen) een stukje cognitieve gedragstherapie, weer leren voelen, emoties uiten en via dit alles meer in contact komen met mijzelf, mijn wensen en mijn lijf. HyperVen helpt hierin om ongewenste gewoontes weer af te leren.

Ik ben trouwens wel benieuwd hoe jij hier naar kijkt Sanne?
Re: depersonlisatie
20 May 2014 13:44
Hallo Thoms04,

Ik reageer hier even op. Wat je zegt klopt, maar ik wil je het volgende eens ter overdenking geven. Vaak belanden mensen in het chronische hyperventilatie syndroom, niet alleen door dingen die ze meegemaakt hebben, maar veel vaker door hun manier van leven. Ze nemen veel te veel hooi op hun vork, gaan lang door in stressvolle situaties, enz. Het hoort een beetje bij het karakterpatroon van mensen met chronische hyperventilatie. Op het moment dat ze in het chronische hyperventilatie syndroom zijn belandt, gaan ze (bijna) automatisch allerlei stressbronnen elimineren. Gewoonweg omdat ze er de kracht niet meer voor hebben om ermee door te gaan.

Hoewel de primaire oorzaken dan weg zijn, blijven ze toch HyperVentileren. Dat komt puur vanwege de instelling van het ademcentrum. Blijven zoeken naar oorzaken is in dit soort gevallen kansloos. Ze zijn in het chronische hyperventilatie syndroom belandt zonder zelf te begrijpen waarom. Wat belangrijk is, is om niet terug te vallen in het destructieve levenspatroon op het moment dat je je weer beter begint te voelen.

Dus ik ben het met je eens dat mensen goed moeten nadenken over de oorzaken van hun chronische hyperventilatie. Maar als het ademcentrum eenmaal van instelling is gewijzigd, kan je chronische hyperventilatie primair alleen oplossen door een programma zoals HyperVen te volgen. Secondair moet je zeker ook naar oorzaken kijken en vooral zorgen dat je niet terugvalt in dat destructieve levenspatroon...
Re: depersonlisatie
21 May 2014 16:04
Dag Rob,

Dank voor je reactie. Ik begrijp je redenering. En wellicht als alle klachten weggaan na een succesvolle HyperVen behandeling blijkt het dat je gelijk had voor die groep. Er zijn veel succesverhalen dus dit zijn een hoop mensen. De groep waarbij niet alle klachten weggaan komt hoe dan ook meestal wel terecht bij een gedragsdeskundige. Het lijkt me een mooie aanvulling op elkaar.

Meer weten over het HyperVen programma?