[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Niet van lichamelijke klachten af

Gepost door Nicoline 
Niet van lichamelijke klachten af
01 July 2014 14:40
Hi iedereen,

Na een langere tijd dit forum gevolgd te hebben om natuurlijk een soort van herkenning te vinden, heb ik toch besloten om mij aan te melden.
Ik zal jullie uitleggen waarom.

Nu ben ik 23 maar het is begonnen toen ik 19 was. Ik kreeg opeens een raar gevoel over mij heen. In de eerste instantie alleen een dicht geknepen keel en benauwd. Eenmaal bij de dokter aangekomen ben ik gaan HyperVentileren, 2 weken in bed gelegen met 24/7 hyperventilatie aanvallen. Na die 2 weken ging het met ups & downs maar over het algemeen ging het goed!

Ik kom uit een gezin waar geld geen probleem was maar het feit dat mijn vader alcoholist was (is, daar kom je volgens mij nooit vanaf) heeft een hoop kapot gemaakt. Zolang dat ik mij kan herinneren heb ik op mijn tenen gelopen. Maar iedereen in mijn omgeving zegt altijd, hoe kun je nu klagen met zo'n leven? Dat is ook wat het mij zo moeilijk maken om te begrijpen dat de stress chronische hyperventilatie heeft veroorzaken/'>oorzaakt, ik ben altijd erg stress bestendig geweest. Alhoewel ik er nog steeds van overtuigd ben dat ik MS heb maar dit terzijde.

Na helemaal te zijn ingestort ben ik terecht gekomen bij een neuroloog omdat mijn lijf zo vreemd voelde. Tintelingen, snel slapende ledenmaten, wazig zien, alsof ogen niet kunnen focussen, kriebelende knieën, alsof er mieren onder mijn voorhoofd lopen, brandende benen, slappe armen, tintelende voeten, hoofdpijn en 100 andere dingen die ik vast vergeten ben. Ik ben helemaal onderzocht en kwam de beste man tot de conclusie dat er lichamelijks niets mis met mij was.

Helaas nog steeds geen geruststelling. Nogmaals bloed laten prikken en hier kwam een vitamine B12 tekort uit. Vorig jaar rond deze tijd ben ik begonnen met een smelt tabletten kuur, hoog gedoseerd. Ik moet toegeven dat ik hier over het algemeen goed van ben opgeknapt maar ik blijf zitten met een soort 'rest' klachten? De ene dag is het erger dan de andere dag. De dokter blijft maar praten over stress/hypochondrie e.d. psychische aandoeningen.

Ik heb namelijk niet het idee dat mijn ademhaling te hoog zit. Soms het gevoel alsof ik niet kan doorademen maar thats it.

Heeft iemand tips? Wellicht wat geruststelling?

Alvast bedankt voor het lezen van mijn verhaal.
Re: Niet van lichamelijke klachten af
02 July 2014 17:33
Hoi,

Om mee te beginnen, kan je van een vitamine B12 tekort hyperventilatie krijgen (en nog vele andere klachten).
Als je het idee hebt dat met de B12 niet al je klachten weggaan, is de kans groot dat je last hebt van chronische hyperventilatie (chronische hyperventilatie).
Om van deze klachten af te komen is het verstandig om te starten met de HyperVen therapie.
Ik heb trouwens ook nooit het idee gehad dat mijn ademhaling te hoog zat. Maar meer veel zuchten en gapen en het idee dat ik niet genoeg zuurstof binnen kreeg.
Je zou dus kunnen starten met de HyperVen therapie om te kijken of je daar van opknapt.
Bedenk wel dat je in het begin verergering van de klachten kan krijgen door stressontladingen. Dit wordt vanzelf weer minder.

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?