[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Ik voel mij echt depri....

Gepost door Anonieme bezoeker 
Anonieme bezoeker
Ik voel mij echt depri....
04 August 2014 21:07
Ik ben eigenlijk niet depressief geweest, en nu sinds enkele dagen voel ik me ook echt depri, terwijl ik hier zeker geen redenen voor heb (mijn situatie is nog nooit eerder zo zeker en zo positief geweest). Mijn scores gaan ook weer achteruit en ik merk dat ik weer sneller adem. Ik ben dus ook nieuwsgierig naar wat uitleg hierover. Ik heb echt geen zin in nog een lange periode van depressiviteit!!! Het is zo leuk om goed gezind te zijn!

Dat van die dwangedachten/schrik om controle te verliezen ken ik ook maar al te goed.

Ik ben gisteren naar de cardioloog geweest (afspraak sinds een tijdje voor 24u ecg). Alles in orde. Maar hij heeft me gezegd dat het niet echt goed is (voor de nieren) om lange tijd magnesium te nemen. Volgens hem is een kuur van enkele weken meer van voldoende en moet je dan 6 maanden tussen de volgende laten. Ik dacht dat ik dit maar met jullie zou mededelen omdat ik merk dat er hier velen zijn (net als ik) die constant magnesium nemen.

Groetjes, Aaria
Anonieme bezoeker
Re: Ik voel mij echt depri....
07 August 2014 13:33
Is er iemand die hetzelfde heeft als mij?
Re: Ik voel mij echt depri....
07 August 2014 15:22
Hoi Aaria,

Op het forum staan verschillende berichten van mensen die af en toe een terugval hebben. Schijnt er bij te horen.
Zelf heb ik hier (nog ) geen last van.
Ken je het gezegde: De nacht is het donkerst vlak voor de ochtend aanbreekt? Ofwel, als je je heel slecht voelt is de ommekeer dichtbij.
Sterkte,

Marielle
Re: Ik voel mij echt depri....
08 August 2014 13:45
Mooi gezegd Marielle!
Maar het klopt. Je hoeft niet meteen depressief te zijn, je kan je ook even depressief voelen.
Ik herken me er eigenlijk wel in. Ik was totaal niet depressief, maar had wel momenten dat ik me afvroeg of dat depressief was.
Om me heen zag ik iedereen lekker door gaan met werken, sporten en leuke dingen doen. En ik zat thuis met vage klachten en eigenlijk geen diagnose (ik ben zelf HyperVen gaan doen). En dan te bedenken dat ik een jaar daarvoor ook gewoon alles deed wat ik leuk vond.
Het heeft geen zin om zo te denken, maar soms gaat het vanzelf. Uiteindelijk ben doorgegaan met HyperVen en dacht ik dat ik er vast wat van zou leren.
Als ik nu terugkijk op die periode, was het vervelend en vooral omdat geen arts mij begreep, maar ik heb wel leren om bewust te ontspannen.
Nu ben ik bijvoorbeeld zwanger en ben je gevoelig voor hyperventilatie. Omdat ik alle klachten zo goed herken, kan ik het makkelijk voorkomen. Ik denk dat dat mijn voordeel is. Een vriendin van mij is ook zwanger en vind het best eng wat hyperventilatie is en wat ze dan moet doen.
Ook ben ik me bewust geworden van dat ik soms te lang doorging en niet lette op wat mijn lichaam eigenlijk aangaf. Al deze dingen heb ik geleerd door de chronische hyperventilatie. Hoe vervelend het toen ook was, er zijn altijd ergere dingen en het gaat echt weer minder en minder worden tot het over is. En dan geniet je dingen waar je normaal niet eens bij stil stond.

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Anonieme bezoeker
Re: Ik voel mij echt depri....
09 August 2014 15:58
Hi allemaal,
Bedankt voor jullie antwoorden!
Het wordt mij allemaal een stuk duidelijker.
Groetjes Aaria
Re: Ik voel mij echt depri....
10 August 2014 01:51
Als reactie op je opmerking over magnesium. De vijfde bouwsteen in ons lijf is magnesium. Zolang je een goed opneembare variant tot je neemt en niet te hoge dossis slikt kan het geen kwaad, in tegenstelling er zijn veel mensen met een chronische tekort, hetzelfde voor vit d en vot b12. Hier kunnen vervelende klachten uit voorkomen. Vroeger zat er meer magnesium in ons voedsel. Ik geloof dat een magnesium supplement nu alleen maar goed voor je is. Wat slik je en welke hoeveelheid?

Meer weten over het HyperVen programma?