[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Updeetje

Gepost door chantal76 
Updeetje
25 November 2014 15:38
Hoi mede HyperVenners

Ik ben nu ietsiepietsie langer bezig dan 2 maanden en ik dacht dat het misschien wel leuk is om wat ervaringen uit te wisselen.

De eerste weken voelde ik me vaak heel goed. Had zelfs een paar dagen dat ik echt helemaal klachtenvrij was. Heerlijk! Maar daarna kreeg ik eigenlijk steeds weer meer last ( stressontladingen, het lijf wat zich opnieuw aan het instellen is) . De afgelopen 2-3 weken heb ik eigenlijk geen klachtenvrije dag meer gehad. De ene dag wel meer last dan de andere dag. Mijn score bleef ook maar hangen op 72 gemiddeld. Onzekerheid stak weer de kop op dus weer heen en weer mailen met Rob. Waarschijnlijk een stressblokkade...??

Maar ineens sinds de 19e gaan mijn scores weer omhoog. Zelfs heel veel trials boven de 90 en gemiddeld zit ik al een paar dagen rond de 85 ( ben begonnen met 57 2 maanden terug). Het gaat dus weer de goede kant op.
Wel merk ik dat sinds mijn scores weer omhoog gaan wat nieuwe 'kwaaltjes'. Zo heb ik namelijk heel vaak het gevoel dat mijn gezicht in brand staat. ( gevoel alsof ik lang in de zon heb gelegen) en heb ook echt rode wangen. Ook had in ineens 2 dagen tintelingen in mijn gezicht terwijl ik dit al zeker een half jaar niet meer heb gehad. Ook af en toe band om hoofd en milde hoofdpijn komt en gaat. Maar dat warme gevoel in mijn gezicht blijft dagelijks. Ik heb er niet echt last van maar het is wel opmerkelijk. Verder ben ik vooral nog erg moe. Ik blijf wel gewoon mijn dingen doen en als ik eenmaal bezig ben merk ik niet heel veel van de vermoeidheid maar zodra ik even niks te doen heb of ga zitten, voel ik het goed.
Verder heb ik het meeste nog dagelijks last van dat ..tsja...grieperige gevoel... dat is mijn grootste klacht momenteel...

Maar er zijn ook zeker wel dingen in de positieve zin aan het veranderen . Ik slaap steeds iets beter en heb soms zelfs hele goede nachten dat ik echt non stop 7 uur achter elkaar slaap ( heb ik al maaanden niet meer gehad) . Ik heb ook geen stemmingswisselingen meer en lach steeds meer en ben ondanks de vermoeidheid weer veel vrolijk.Ook merk ik dat mijn angsten vrijwel weg zijn. Ik heb geen klachtenvrije dagen nog maar wel klachtenvrije momenten. Vandaag was ik even in de winkel en ineens dacht ik ...ik heb nergens last van....
En die momentjes heb ik wel iets vaker weer. Op naar complete klachtenvrije dagen. Ik geloof er 100% in. Hoe lang ik er over zal doen? Geen idee. Al moet ik er een jaar over doen maar er vanaf komen zal ik! Haha....

Hoe vergaat het de andere ?? smiling smiley

Groetjes, Chantal
Re: Updeetje
26 November 2014 11:40
Dag Chantal,

Tof om nog eens een update te lezen. Jammer toch dat het zo met golven gaat. Die onzekerheid is echt lastig om mee om te gaan.

Met mij gaat het de laatste tijd ook iets beter. Ik heb wel besloten om voorlopig maar 1 trial per dag te doen omdat mijn klachten tijdelijk te erg werden. Ik ben ondertussen ook een week rookvrij en de combinatie van die spanning met de stressontladingen waren iets te zwaar.

Misschien had ik beter gewacht om te stoppen tot na de therapie, maar in mijn ogen behoort stoppen met roken tot het genezingsproces en zal de spanning hierdoor op termijn net afnemen.

Mijn oorspronkelijke klachten zijn een heel stuk minder. Waar ik normaal dagelijks nat sta in het zweet heb ik nu al meer dan een week amper gezweet. Of toch niet in die mate die ik gewoon ben. Ook het afwezige gevoel en de vermoeidheid zijn afgenomen.

Ik heb nu wel een andere klacht. Een soort van raar gevoel ter hoogte van mijn kaken en keel. Echt spanning kan ik het niet noemen. Het valt moeilijk uit te leggen maar in ieder geval gaat mijn focus hier veel te vaak naartoe. Ik weet wel dat ik dit in het verleden nog gehad heb maar toen had ik geen tijd om er bij stil te staan omdat de andere klachten te zwaar waren. Dus op zich al positief dat ik nu wel de tijd heb hierop te focussen. :-) Het is maar hoe je het bekijkt. :-)

Ik durf de komende weken geen oordeel vellen gezien ik aan het stoppen ben met roken. Ik weet dus niet waaraan ik mij kan verwachten.

Groeten,

Ronald.
Re: Updeetje
26 November 2014 19:45
Hoi Ronald,

Wat goed te lezen dat het met jou ook iets beter gaat en onwijs goed dat je gestopt bent met roken. Heel knap dat je alles tegelijk aan pakt.
Over een tijd ga je sigaretten zelfs vies vinden ( is mijn eigen ervaring) hahaha. En het gaat je ook onwijs veel geld schelen. Eigenlijk zou je een potje moeten maken en aan het eind van de therapie jezelf belonen en iets gaafs voor jezelf kopen voor dat geld waar je anders sigaretten van gekocht zou hebben. Dat hielp mij winking smiley

Dat je nu ineens een klacht terug hebt die je lang niet had, daar kan ik over mee praten. Ik heb veel klachten nauwelijks meer maar heb er wel andere voor terug gekregen. Maar ik weet dat het allemaal tijdelijk is dus ik ga er ook niet teveel bij stil staan.

Vandaag haalde ik ineens 101 seconde!! Zo hoog ben ik nog nooit gekomen.Merkte vandaag op dat ik de hele ochtend tot een uur of 13:00 helemaal klachtenvrij was. Later kwamen er wel weer wat klachten terug maar het begin is er.

Het gaat helemaal goed komen met ons. Ik denk dat de mensen die ooit beweerde ( op andere forums) dat HyperVen hun niet heeft geholpen, dat zij het ook niet lang genoeg hebben volgehouden. Je moet ook echt wel doorzettingsvermogen hebben voor deze therapie en daarbij...als je stressontladingen krijgt, kun je onwijs onzeker worden en angstig en dan ga je twijfelen en ik denk dat er dan zat mensen zijn die het opgeven.
Ik geloof heilig in HyperVen omdat ik nu al genoeg voordelen bemerk!
Op naar een chronische hyperventilatie vrij leven! Heerlijk! smiling smiley

Zet 'm op en binnenkort weer een update smiling smiley

Groetjes, Chantal

Meer weten over het HyperVen programma?