[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Negatieve respons UZ

Gepost door rroesems 
Negatieve respons UZ
09 December 2014 17:46
Dag allemaal,

Het wordt steeds moeilijker om de therapie vol te houden.
Ik heb de indruk dat ik de eerste weken sterk omhoog ben gegaan maar dat mijn scores nu redelijk stagneren.
Ik moet steeds meer moeite doen om mijn oude scores te halen en los daarvan ontbreekt ook nog het gewenste effect.
Het feit dat er weinig activiteit is op zowel het forum als de chat maakt het er uiteraard niet makkelijker op.
Naast Chantal is er immers amper iemand die iets van zich laat horen en dus is het gissen naar de uitkom van de therapie. Zo merk ik dat Chantal die nu al over de helft van haar therapie zit ook nog meer last heeft dan iemand zou hopen.

Bovendien heb ik van de dienst pneumologie van het universitair ziekenhuis waar ik mij heb laten testen op chronische hyperventilatie een reactie gekregen op de vraag wat zij dachten van het principe achter de therapie en ook zij hebben hun twijfels bij de effectiviteit van een dergelijke therapie.

Ik wil zeker geen andere mensen ontmoedigen, integendeel, ik beschouw dit eerder als een kreet naar motivatie vanwege mensen met ervaring in de therapie. Het feit dat de therapie steeds zwaarder wordt maakt dat ik ook steeds meer moet geloven in een positieve uitkomst om hem vol te houden.

Merk wel op dat ik de therapie momenteel maar 1 maal daags doe en dat dat dus ook van invloed kan zijn op de effectiviteit. Ik wil hier ook eerlijk in zijn.
Re: Negatieve respons UZ
09 December 2014 18:08
Beste Ronald,

Schrik een beetje van je berichtje eerlijk gezegd.
Maar aan de andere kant snap ik je ook wel.

Ik mis ook de feedback van mensen die nu met de therapie bezig zijn. Het zijn er best aardig wat want zie vaak mensen online tijdens de therapie maar weinig of geen mensen die hier hun verhaal doen. Dat mis ik ook wel want zo kun je een beetje ervaringen uitwisselen.

Aan de andere kant heeft chronische hyperventilatie zo'n groot scala aan symptomen en werkt het bij iedereen zo anders dat vergelijken ook heel lastig is.
Ik lees heel veel de succesverhalen hier, keer op keer en ook vaak tussen de trials door. Ik lees toch ook wel echt heel veel succes verhalen Ronald?
Echt velen die er wel van af gekomen zijn en sommige zelfs jaren die dan ook weer eens een reactie hebben gegeven dat ze er nog steeds ( na jaren) vanaf zijn. Weer andere zijn er voor 90% vanaf gekomen en ook al ga ik voor de 100%, 90% is toch ook al beter dan waar we nu zijn.

En nog even over mij, ja ik ben al over de helft van de therapie en heb nog klachten maarrrrr toch echt al veel minder klachten dan toen ik begon en sommige zijn zelfs helemaal weg. Dus JA ik heb nog klachten maar heb ook zeker wel verbeteringen en ik verwacht ook echt niet dat ik na 2,5 maand me al voor 80% genezen voel want ik heb het immers al jaaaaren en het is er ook niet in 1 dag gekomen , snap je?
Daarbij is 1x per dag ook echt niet voldoende en er staat ook duidelijk bij de uitleg waarom dat niet voldoende is.

Is het zwaar? Ja heel zwaar en ook ik bemerk dat het steeds zwaarder en zwaarder wordt maar mijn wil naar volledige genezing is zo groot dat ik echt wel bereid ben om dit er allemaal voor over te hebben. Al doe ik er 8 maanden over ( sommige waren pas na 6-8 maanden genezen) voor de totale genezing van chronische hyperventilatie staat een jaar en dat geloof ik.

Wat betreft het UZ...tsja...iedereen die deze therapie niet kent of het niet bestudeerd heeft , zal zijn twijfels hebben. Dat is logisch. Maar het feit dat het programma gemaakt is door een neuroloog en geen melkboer winking smiley maakt mij toch wel geloven dat het een goed uitgewerkt programma is en niet zomaar iets.

Was jij ook niet gestopt met roken?? Want dat geeft dubbel zoveel klachten...

Kortom ik zou het heel jammer vinden als je nu al op zou geven. geef het tijd.

Ik vind het ook echt zwaar hoor? En onwijs frustrerend dat ik bijv. nu ook weer een week op hetzelfde blijf hangen maar ik geloof echt dat het mij gaat helpen en zoals ik al zei, al kom ik er voor 80-90% vanaf, het is toch beter dan niks en ik ken geen 1 andere therapie die mij gaat helpen want heb verder alles al geprobeerd.

Ook vind ik de feedback van Rob en Sanne erg fijn. Ik hoef Rob maar te mailen en ik krijg antwoord en ook altijd heel duidelijk verklaarbare antwoorden dus echt. Geef nog niet op!!! Ga nog eens alle succesverhalen lezen. OOk Sanne en Rob zijn er d.m.v HyperVen vanaf gekomen.

Kom op!

Groetjes, Chantal
Re: Negatieve respons UZ
09 December 2014 20:42
Hey Chantal,

Bedankt voor de reactie. Ik denk dat ik de therapie terug ga opbouwen naar tweemaal daags. Ik heb een hele drukke periode achter de rug en dat maakte dat ik nog moeilijk de tijd vond om twee sessies te doen. Vanaf volgende week zou alles weer wat kalmer moeten worden op het werk en kan ik er weer tegenaan (ook had ik inderdaad wat extra klachten door het stoppen met roken, zo begon ik bijvoorbeeld vaak te hoesten tijdens de therapie als gevolg van mijn longen die zich aan het zuiveren zijn).
Ook dat is intussen beter dus kan ik alleen maar proberen er verder aan te werken.
Ik ben niet van plan om op te geven maar ik had even een zwak moment. :-)

Ik zou toch ook graag de mensen van HyperVen nog eens bedanken want wat je zegt is wel echt waar.. Steeds je een vraag stelt wordt je snel geholpen. Het is dus zeker wel zo dat je waar krijgt voor je geld (ik heb in het verleden een gelijkaardig programma besteld maar daar kon ik niemand om verdere uitleg vragen).

En ach ja, op zich heb je niet heel veel mensen nodig op een forum, zolang er mensen zijn als jij die de rest blijft motiveren komt het wel goed!
Re: Negatieve respons UZ
10 December 2014 07:49
Hoi Ronald,

Ik snap je wel hoor? Heb ook vaak een zwak moment alleen twijfel ik niet aan de werking van HyperVen. Ik wil gewoon véél te snel en ben een controlefreak en ik ben ook aan het leren om dingen los te laten. Ik was zoooo gefocust op de trials en dat is echt niet goed.
We willen veel te snel en als dat niet lukt dan raken we gefrustreerd. Geef het tijd! Ik heb mezelf gewoon een jaar gegeven en dan valt het altijd mee.
Ook moet je werken aan jezelf en aan de oorzaken/'>oorzaak van de chronische hyperventilatie. Vaak is de échte oorzaken/'>oorzaak al verdwenen maar kunnen de triggers nog wel aanwezig zijn zoals bijv. een drukke stressvolle baan, spanningen in de relationele sfeer, perfectionisme, frustratie, ongeuitte boosheid ( ik noem maar even wat dingen zomaar)
En in jouw geval is het extra zwaar omdat je ook gestopt bent met roken ( wat natuurlijk super goed is) maar waarvan bekent is dat het wel extra klachten geeft en ook is het inderdaad veel beter om de oefeningen 2x daags te doen.
Doe ze anders in de ochtend voor je ontbijt en in de avond voor het diner. Ja het is zwaar en ik heb er ook heel vaak echt geen zin in maar het is tijdelijk. En als ik denk hoe geweldig ik me straks ga voelen, motiveert het mij juist weer. Ook als mijn scores ineens weer omhoog zijn gegaan voel ik me trots en dit is ook weer goed voor mijn zelfvertrouwen en dat het werkt , daar ben ik van overtuigd! Heb al echt veranderingen bemerkt en heb soms ook ineens een paar hele goede dagen wat ik voorheen echt niet had.
( jij bemerkte toch ook goede veranderingen?)

Het lichaam moet zich opnieuw aanpassen en dat heeft echt tijd nodig en dat gaat ook gepaard met de nodige klachten/stressontladingen. Ik weet dat er nog erg veel oude stress in mij vast zit en dat moet eruit!
Mijn scores blijven nu al weer dagen hangen en ik weet dat dat daarmee te maken kan hebben maar ik heb geleerd er niet meer mee te zitten. Ik doe mijn oefeningen ( evengoed zijn ze effectief) en vanzelf gaat de scores dan wel weer een keertje omhoog.
Frustratie werkt alleen maar averechts.

Net wat Els laatst schreef "iemand die 100 weegt en naar de 70kg wil, doet dat ook niet in 1 dag".

Mijn vriend zei gisteren dat het juist goed is dat er niet te veel mensen op het forum zitten. Want het kan ook averechts werken. Gewoon een paar mensen waar je je aan kunt optrekken en voor vragen kan ik terecht bij Rob of Sanne en verder gewoon de oefeningen blijven doen.

Als je eens wilt praten kun je hier altijd een bericht plaatsen en ik zal echt wel reageren smiling smiley

Succes en wees lief voor jezelf en geef het tijd!

Succes! smiling smiley
Re: Negatieve respons UZ
10 December 2014 12:40
Ik begrijp ook dat het moeilijk is en ik heb ook mijn twijfels. ik moet soms een dag of twee stoppen met de therapie omdat ik steeds na een sessie last krijg van mijn keel. Ik forceer nochtans niet en het komt duidelijk van de een oefening en is geen symptoom. Het is precies of ik een pil in mijn keel heb steken na de oefening. Maar ik merkte soms wel een ontspanning en rustigere gevoel na een paar trials. Om te weten of het voor jou kan werken kan je maar een ding doen en dat is het maanden uitproberen. Wat dat ziekenhuis betreft : ik vind dat chronische hyperventilatie onderschat wordt maar onze medische wereld richt zich op bestrijden van symptomen. Ik weet wel dat als ik ademhalingsoefeningen doe ik mijn symptomen van huisstofmijtallergie onder controle krijg. Toen ik dat vertelde aan het universitaire ziekenhuis met specialisatie allergenen , wuifde ze het gewoon weg en vonden het onzin. Een andere arts ( ook klassiek geschoold) zag wel verbetering van symptomen bij ontspanningsoefeningen.
Daarmee wil ik maar zeggen dat zelfs dokters hun bepaalde overtuiging hebben maar dat dat daarvoor niet altijd de juiste is voor een bepaald persoon. Maar ik denk dat voor het bestrijden van chronische hyperventilatie je een totaal aanpak moet doen nl HyperVen en sort om de co2 te doen stijgen en relaxatieoefeningen , rustig proberen te leven en handelen om de attitude te veranderen die volgens mij ook een rol spelen bij het ontwikkelen en instand houden van chronische hyperventilatie.
Ik zou zeker niet opgeven.
els
groetjes
Re: Negatieve respons UZ
13 December 2014 21:40
Hallo,

Wij doen ons best om jullie zoveel mogelijk te motiveren en snel te reageren.
Zelf ben ik net bevallen, dus erg druk met het leventje als moeder. Maar ik zal echt proberen om snel te reageren.
Ik lees sowieso al jullie verhalen en reageer als er iets aan mij gevraagd wordt.
Dus als je iets wilt weten, zet het dan duidelijk in je verhaal, dan probeer ik meteen te reageren.
Verder hoort het er helaas bij dat je je niet topfit voelt na een paar maanden.
En wat ik ook te horen kreeg van de psychosomatisch fysiotherapeut: Iets wat er maanden of jaren is ingeslopen, is er niet zo binnen een paar weken weer uit. Dat heeft tijd nodig.
Probeer echt van elke kleine verbetering te genieten en weet dat hoe positiever je bent, hoe beter je je zal voelen.
Zie het ook niet als dat jij pech hebt dat dit jou overkomt, maar probeer er wat van te leren en geloof me, na de chronische hyperventilatie ben ik veel meer gaan genieten van alles. Dat doe ik nog steeds wel eens!
Re: Negatieve respons UZ
14 December 2014 09:35
Wow Sanne, van harte gefeliciteerd!!Wat leuk zeg! Geniet ervan want voor je het weet zijn ze al weer 8,5 jaar winking smiley hahaha

Groetjes, Chantal
Re: Negatieve respons UZ
14 December 2014 15:14
Dankjewel!

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Negatieve respons UZ
16 December 2014 09:30
Dag Sanne,

Vooreerst proficiat met de geboorte van jouw kindje! Ik zou zeggen geniet ervan want voor je het weet zijn ze volwassen. :-)

Daarnaast wou ik toch nog even zeggen dat ik niemand van HyperVen iets kwalijk neem. Wat ik in mijn bericht bedoelde was vooral dat het jammer is dat er geen andere gebruikers van het programma reageren op het forum.

Ik blijf wel verder doen met de therapie hoor.

Groeten!
Re: Negatieve respons UZ
16 December 2014 09:52
Ah, nog een bijkomende vraag. Is er nog iemand die last heeft van enorm levendige dromen.
Soms is het zo erg dat ik moeilijk kan zeggen of ik iets gedroomd heb, of dat het ook echt gebeurd is...
Re: Negatieve respons UZ
17 December 2014 09:33
Hoi,

ja, ik heb ook hele levensechte dromen. Meestal gelukkig wel hele leuke maar soms ook minder leuk maar ik denk dat het bij de verwerking hoort?
Maar ik ervaar dit dus ook inderdaad. smiling smiley

Groetjes, Chantal

Meer weten over het HyperVen programma?