[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Starten met hyperven

Gepost door Hannibal 
Starten met hyperven
07 February 2015 18:06
Dag allemaal,

Ik ben nieuw op dit forum en het lijkt me wel zo netjes om me even voor te stellen! Ik heb nu zeven sessies gedaan (gem. score 35) en hoop dat HyperVen mij kan helpen om zowel van mijn hyperventilatie als van mijn angsten af te komen. Ik heb er nu zo'n zeven jaar last van en na een 'terugval' vorige week ben ik er klaar mee. Ik wil er vanaf! Hopelijk helpt HyperVen echt! Ik lees veel succesverhalen tijdens de sessies en ik hoop dat over een tijdje die van mij er ook bij staat.
Ik heb nu tijdens de eerste sessies last van dat ik moet slikken tijdens het adem inhouden, kennen jullie dat ook?

Groetjes!
Re: Starten met hyperven
16 February 2015 14:17
Heel veel succes met de HyperVen. Hopelijk voel je snel verbetering.
Dat slikken hebben een heleboel mensen. Ik heb het zelf ook gehad.
Volgens mij deed ik dat in het begin omdat het dan toch onbewust het gevoel gaf of ik adem kon halen.
Later werd dit vanzelf weer minder.
Probeer jezelf af te leiden en ontspan je kaken vooral ook goed. Dit kan je doen door ze los van elkaar te laten "hangen" in plaats van je kaken stijf op elkaar. Ik merkte zelf dat ik minder ging slikken als ik mijn kaken zo ontspannend hield.

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Starten met hyperven
19 February 2015 21:43
Hallo Sanne,

Bedankt voor je bericht! Dat geeft toch wel een geruststellend gevoel! Ik vind het prettig om op dit forum te lezen, dat geeft je toch een gevoel dat je er niet alleen voor staat. Goede tip om bewust je kaken te ontspannen. Het is nog niet over, maar gaat al wel wat beter. Ik heb al een aantal maal gelezen over 'stressontladingen', weet jij ook of dit bij iedereen altijd heftig is? En wat wordt daar precie mee bedoeld?
Alvast bedankt!

Groeten,
Hannibal
Re: Starten met hyperven
20 February 2015 19:10
Het is verstandig om eens te kijken op forum 2 met allerlei vragen en antwoorden over de HyperVen therapie.
Jouw vraag over stressontladingen staat er ook tussen:
[url=http://www.hyperventilatie.info/phorum/20/17022/waarom_kunnen_je_klachten_tijdelijk_verergeren_]Waarom kunnen je klachten tijdelijk verergeren?[/url]
Deze ontladingen zijn per persoon verschillend. Het is niet met zekerheid te zeggen dat iedereen deze krijgt en dat ze heftig zijn, maar ik denk wel dat iedereen met chronische hyperventilatie een aantal stressontladingen krijgt tijdens het genezingsproces. Ik heb ze zelf ook gehad. Doordat ik hier had gelezen dat het eigenlijk een goed teken was (omdat de stress eruit moet) was ik eigenlijk blij dat het me overkwam. Want dat betekende dat ik beter ging worden! Ik heb me de eerste keer proberen te verzetten, waardoor ik allemaal maar nog verkeerder ging ademhalen. Een tweede ontlading heb ik over me heen laten komen. Ik ben op de bank gaan liggen en gewacht tot het over was. En dat ging behoorlijk goed. Volgens mij heb ik daarna nog een paar keer kleine stressontladingen gehad, maar elke keer zag ik het als een stukje verder in de richting van chronische hyperventilatie-vrij leven. En dit heeft mij heel erg geholpen. Hopelijk gaat het jou ook helpen..!

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

[i]Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie. [/i]
Re: Starten met hyperven
26 February 2015 16:13
Hoi Sanne,

Bedankt voor je antwoord! Ik dacht dat een stressontlading was dat je het gruwelijk benauwd hebt/onrustig bent/paniekaanvallen hebt en dan een paar weken lang. Maar dat hoeft dus gelukkig niet.
Ik ga het forum waar je naar verwijst doorlezen.
Bedankt!

Groeten,
Hannibal
Re: Starten met hyperven
28 February 2015 21:48
Nee hoor, volgens mij hoort het niet zo extreem te zijn als jij dacht (ik durf het natuurlijk niet met zekerheid te zeggen).
Maar over het algemeen is het meer een tijdelijke periode van verergering van je klachten. Ik werd heel rillerig, ineens weer soort van benauwd en heel draaierig. Maar dit was bij mij meestal echt maar een half uur of een uur. Of een paar dagen dat je je weer wat slechter voelt, bijvoorbeeld meer draaierig of gewoon een beetje lamlendig. Maar het gaat echt weer over.

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Starten met hyperven
06 March 2015 20:51
Hoi Sanne,

Fijn om te lezen dat het bij jou weer goedgekomen is.
Ik geloof dat ik inmiddels begrijp wat je bedoeld. Ik ben nu ca. 4,5 week aan het HyperVennen. Eerst werden mijn klachten alleen maar minder, totdat ik woensdag me ineens heel anders voelde. Sindsdien heb ik met vlagen dat het zweet me uitbreekt en dat mijn hele hoofd vlekkerig rood is en gloeit. Naast hyperventilatie heb ik ook last van angsten. Hoogtevrees en de angst om de controle te verlizen zijn het ergste. Ik werk op de 4e verdieping en ineens durfde ik niet meer omhoog op m'n werk en raakte ik totaal in paniek. De rest van de week heb ik er nog niet echt rustig gezeten. Is dat stressontlading?

Prettig weekend gewenst!

Groeten,
Hannibal

Meer weten over het HyperVen programma?