[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Combinatie AD en Hyperven

Gepost door Clare 
Combinatie AD en Hyperven
02 July 2017 19:13
Hoi,

Misschien is dit nog het meest een vraag voor Rob, maar anderen weten het misschien ook:

Ik gebruik sinds een paar weken 10 mg Citalopram. Ik kreeg door de chronische hyperventilatie namelijk enorme angstaanvallen en begon steeds meer te mijden. De AD medicijnen zorgt er niet voor dat de chronische hyperventilatie verdwijnt, maar wel dat het niet meer ontaardt in die paniek. Ik hoopte dat mijn scores ook weer wat omhoog zouden gaan, maar dat is niet zo. Ik heb wel alle stressbronnen aangepakt, al is het momenteel ook wel druk op mijn werk.

Mijn vraag is nu: wat 'doet' de combinatie AD medicijnen en HyperVen? Wat kan ik daarvan verwachten? Geeft de AD medicijnen wat ondersteuning?

En een vraag aan jullie: gebruiken jullie ook AD medicijnen of hebben jullie dat gedaan? En hoe beviel dat?

Groetjes Clare
Re: Combinatie AD en Hyperven
02 July 2017 20:16
Ik niet. Ik wil zoveel mogelijk zonder medicijnen omdat elk medicijn ook weer bijwerkingen heeft en ik soms niet meer weet wat nou waardoor komt.
Re: Combinatie AD en Hyperven
02 July 2017 22:26
Eens met Sea. Heb het wel gebruikt in het verleden, jarenlang zelfs, maar het was ten eerste lastig om mee te stoppen (heftige ontwenningsverschijnselen, tegenwoordig bekend bij het middel wat ik gebruikte en het wordt geloof ik niet meer zomaar voorgeschreven) en ten tweede was ik gewoon weer terug bij af na de ontwenning (eerlijk gezegd nog erger dan voor het gebruik) . Maar ik had ondertussen geen therapie gehad (later pas). Dus wat de combi ad HyperVen doet, geen idee!
Ik weet nog wel dat ik niets kon voelen tijdens de ad (niet lachen, niet huilen) en juist dat is (voor mij althans) niet handig, want ik ben al een ster in het onderdrukken van gevoelens. Juist daardoor krijg ik de hyperventilatie/paniek. Voor mij dus ook geen ad meer.
Re: Combinatie AD en Hyperven
03 July 2017 12:12
Ik neem ook AD medicijnen. Het tempert mijn emoties zodanig dat ik mij meestal toch wel staande kan houden. Het helpt me ook om de HyperVen vol te houden omdat ik sindsdien niet meer zo diep wegzak. Dus voor is het wel degelijk een ondersteuning en dat vind ik momenteel belangrijker dan het feit dat mijn emoties afgevlakt worden. Het is wel de bedoeling om op termijn hiermee te stoppen, natuurlijk.
Re: Combinatie AD en Hyperven
03 July 2017 16:04
Ik gebruik ook AD medicijnen ter ondersteuning. Zelfde verhaal als Arise. En geloof me, ik heb nog meer dan genoeg emoties!

Groetjes Lin

Meer weten over het HyperVen programma?