[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation
zeg me dat ik goed bezig ben...!
18 November 2009 17:05
Hoi,
Ik heb het even nodig om te horen dat ik goed bezig ben? Ik heb er nu 17 dagen HyperVen opzitten. Er gebeurt niet heel veel op mijn grafiekje, maar mijn schouders en nek worden steeds vaster, ik loop ontzettend te zweven, ben erg onrustig en krijg trillende armen...
Ik ben nog steeds blij met de ontdekking van chronische hyperventilatie en jullie verhalen, maar voel me even verre van blij en gelukkig!? Wat nu? Even minderen, gewoon doorgaan, of misschien drie keer per dag proberen?
Groetjes ellen

Re: zeg me dat ik goed bezig ben...!
18 November 2009 20:14
Je bent goed bezig [:]winking smiley[/:]
Helaas houdt dat in dat er een moeilijke periode aankomt omdat het eerst slechter moet gaan meestal voor het beter wordt. Door het oefenen ga je ontstressen en dat is nu eenmaal geen pretje. Maar blijf focussen op je doel, namelijk eindelijk van die chronische hyperventilatie afgeraken, en geef niet op! Meer gaan oefenen zou ik niet doen, dan ga je alleen maar feller ontstressen en dat kan wat veel tegelijk worden dan. Je zou kunnen minderen en daardoor minder ontstressen, maar uiteindelijk moet je er toch doorheen en als je minder oefent gaat het allemaal ook een stuk trager natuurlijk. Minder dus alleen als het ff echt teveel wordt en ga dan terug meer oefenen zodra je je daar weer klaar voor voelt.
Veel succes!
Re: zeg me dat ik goed bezig ben...!
20 November 2009 00:40
Hoi Edith, DANK!! Haha, had ik even nodig!
Ik heb net in een sneltreinvaart een hoop van jouw schrijven gelezen, en sorry, maar ik werd blij van jou!? Jij hebt heel veel, van wat ik heb of had! Dus ik ga op mijn gemak jouw verhaal door. Maar nu graag een tip. Ik kom al ong 8 jaar mijn huis eigenlijk niet uit. Ben nu buj een psych, en ga stappen zetten. Eerst 3 x per dag 500 meter buiten wandelen, en dan uitbreiden. Gisteren een goed gesprek gehad, maar dat hakt meteen in mijn lijf, vandaag dus dubbel moe, strakke nek, en ontzettend zwak. Loop binnen al re wankelen en te duizelen, dus naar buiten gaan kost heel veel kracht en doorzettings vermogen. Wat doe ik dan? Ga ik over grenzen en zet dit door? of leg ik me er bij neer dat het er nu niet inzit? Mijn lijf gilt nee, maar ik moet ook iets doorbreken, toch?
Achteraf heb ik 20 jaar of langer hyperventilatie, en het altijd dapper doorzetten heeft het gecreeerd, denk ik. Maar door me er maar bij neer te leggen, dat er meer niet in zit houdt het weer in stand? Mag ik zeggen dat ik dit een enorme K.. Klus vind?
Groetjes ellen

Meer weten over het HyperVen programma?