[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Ellen?

Gepost door Claudia 
Ellen?
25 November 2009 10:28
Hee Ellen,

Nou, echt rare ervaring gister hoor, ken jij dat misschien ook, dat terwijl je al zo lang hebt geHyperVend, je je nog zo kan voelen?

Anyway, ik zat gewoon, op de bank, ineens werd ik heel depri en nare gedachten en misselijk, ik ben naar bed gegaan, maar superonrustig, roude rillingen maar toch zweten (geen koorts) alsof ik een chronische hyperventilatie aanval had die maar niet overging. Raar in mijn hoofd, alsof ik gek werd inderdaad... ben nu nog niet helemaal bij in mijn hoofd moet ik zeggen.

Gekke is dat ik gister weer eens had geHyperVend, met lage score van 80, terwijl ik 90/95 gewend ben... zou het een late stressontlading zijn van 6,5 week Moodactive??

Groetjes
Claudia
Re: Ellen?
25 November 2009 11:23
Hey Claudia,

"Grappig", ik heb dus iets gelijkaardig aan de hand. Nu zijn mijn tijden wel terug
wat hoger bij mij, maar in elk geval dus na al die maanden plots weer heel erg het gevoel
van gek te worden, de controle over mezelf te gaan verliezen en ook de meest nare gedachten weer. Ook vandaag voel ik mij nog raar in mijn hoofd, en ben vreselijk nerveus wakker geworden, al zal dat ook wel zijn omdat ik er zo erg van geschrokken ben. Het is echt weer vechten tegen het idee dat ik gek word ofzo, leuk is anders en zeker na zolang HyperVennen. En ik doe al maar 1 sessie per dag nu dus ik kan ook niet minderen. Balen he als je plots weer met zoiets geconfronteerd wordt.
Re: Ellen?
25 November 2009 11:45
Ja, zeker omdat het al 1 jaar en 4 maanden geleden is dat ik begon met HyperVen... maar ja, misschien komt het door die moodactive, daar heb ik gister de laatste van genomen, maar ik ben ook heel verkouden en benauwd moet ik zeggen, dus ik weet het allemaal niet... zal vast geen totale terugval zijn...

Groetjes
Re: Ellen?
25 November 2009 14:00
Ik had het ook echt niet meer verwacht na 9 maanden. Is ook zo moeilijk om te plaatsen vind ik als je het al een tijd niet meer gehad hebt. Ik hoop ook dat het maar een tijdelijk iets is een geen totale terugval. Klachten als "nare gedachten" doen me altijd enorm twijfelen of er toch niet psychisch iets anders mis aan het gaan is met mij ipv chronische hyperventilatie. Mijn zelfvertrouwen groeit er nu ook niet direkt door [:]sad smiley[/:]
Re: Ellen?
25 November 2009 18:45
Lieve Claudia,

Je zegt: "Gekke is dat ik gister weer eens had geHyperVend, met lage score van 80, terwijl ik 90/95 gewend ben... zou het een late stressontlading zijn van 6,5 week Moodactive??"

Het zou me niets verbazen als de Moodactive ervoor gezorgd heeft dat hardnekkige vastzittende stress er alsnog uitkomt, met als gevolg een lage HyperVenscore. Dus eigenlijk is dat iets positiefs.

Wat je omschrijft herken ik in mindere mate. Als ik zoiets had wist ik altijd dat ik weer eens te veel stress op mijn "vork" nam en dat was dan voor mij een indicatie om de stress in mijn leven anders in te vullen, zodat dat haast niet meer voorkwam. (Soms is het niet te vermijden)

Ik denk oprecht dat het de Moodactive is geweest die er toch voor zorgt dat vastzittende stress loslaat. Eerlijk gezegt hoop ik dat ook, want je ben zo een ontzettende doorzetter met zo ontzettend veel wilskracht, dat het voor jou ook eens tijd wordt om de cirkel te doorbreken. Dat verdien je gewoon.

Nu moet je alleen gaan kijken of je score weer langzaam gaat stijgen, want na een stress-ontlading zou dat toch het geval moeten zijn.

Groetjes van Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Ellen?
25 November 2009 19:59
Hee Ellen!!

Goed van je te horen!! Ja, alleen de moodactive kuur is nu voorbij, nu vervolgkuur en andere tekorten bijvullen zeg maar..

Ik ga ook weer HyperVennen, alleen, wat ik ook denk waardoor het gebeurde gister is dat ik het superbenauwd heb. Nou heb ik ook de griep. Dus ik vanmiddag de huisarts gebeld, ja, krijg ik te horen dat ik hoogstwaarschijnlijk de mex.griep heb en dat die benauwdheid daar bij hoort. Lekker weer, moeite met ademen door griep haha.

Dus ik heb mezelf beloofd dat ik even beter word, en dan ga ik daarna weer HyperVennen... gezellig..

Dank voor je antwoord! Rob zei trouwens, dat het ook kan dat moodactive voor mij eigenlijk niet sterk genoeg is en het daarom misschien er zo lang over doet om los te komen, de stress he. Maar dat het voordeel daarvan is, dat je het wel aankan, dat het hanteerbaar is, het duurt alleen iets langer.

Groetjes!!
Claudia
Re: Ellen?
25 November 2009 22:21
Hi Claudia,

Hier dus ook een ex-mexicaanse griep klant.
Jongens, daar wordt je toch benauwd van.
Ik ben er doorheen gekomen met een anti-biotica kuur, maar het heeft toch nog wel
3 weken geduurd hoor. Pfffffffffffffffffff

En mood-active is helemaal niets mis mee. Het is net wat je zegt: het duurt langer, maar het is wel hanteerbaar en je kunt het aan en dat is het belangrijkste.
(Je kan altijd nog een milde ad gaan gebruiken als je toch weer zou stagneren, maar dat zou balen zijn als je alles uit de kast trekt om ad te vermijden)

Maar straks als de sombrero's zijn weggetrokken [:]winking smiley[/:], wel weer gaan HyperVennen, want dan moet je score omhoog gaan, dat kan niet anders.

Groetjes van Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Ellen?
26 November 2009 00:40
Dat vind ik echt één van de moeilijkste dingen aan het chronische hyperventilatie verhaal, dat je nooit eens zeker weet of het nu stressontlading is, of een terugval, of gewoon de chronische hyperventilatie zelf, of ... Altijd die onzekerheid maakt het er echt niet makkelijker op.
Ik hoop in elk geval voor jou dat het stressontlading is en dat je tijden dus ook weer gaan stijgen.
Re: Ellen?
28 November 2009 22:47
Pffff, griep zo goed als weg.
Scores nog laag, heb opeens angsten en nare gevoelens terug die ik al sinds mei niet meer heb gehad... Bizar... Vanmorgen werd ik ook echt heeeeel boos en chagerijnig wakker.. Niet meer leuk.
Re: Ellen?
29 November 2009 02:00
Ik leef echt met je mee Claudia, heb deze week hetzelfde meegemaakt en ik wist dat ook echt niet te plaatsen. Maar heb dan uiteindelijk maar besloten dat dat soort gevoelens en angsten betekende dat er eindelijk nog eens stress loslaat en dat dat nodig is om er eindelijk volledig vanaf te geraken. Ook bij mij is het nog niet weg maar die gedachte dat het betekent dat er teminste eindelijk nog eens iets gebeurt geeft mij toch al wat troost, waardoor ik er iets beter mee omkan. Maar ik weet hoe moelijk het is wanneer die angsten en nare gevoelens plots terug zijn,is inderdaad echt niet leuk.

Meer weten over het HyperVen programma?