[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Gaat minder

Gepost door Ariel 
Gaat minder
05 September 2015 10:12
Hallo iedereen,

Ik heb al zo'n 7 jaar last van mijn ademhaling. Dit vertaalt zich eigenlijk in ontzettend veel zuchten de hele dag. Heel diep, vaak obsessief zuchten. Mijn zucht moet 'lukken', anders ontspant het niet. Soms maakt me dit moedeloos, soms kan ik ermee dealen. Ik werk fulltime en doe eigenlijk alles wat ik wil. Ik denk dat dit met een stukje doorzettingsvermogen heeft te maken want het is niet altijd makkelijk geweest om toch door te zetten naar werk of mijn angsten te overwinnen.

Ik ben altijd erg gefocust op 'altijd weg moeten kunnen'. Dit is heel extreem geweest. Maar heb mezelf nooit opgesloten in huis (niet meer het huis uitdurfde). Ik ben altijd mijn ding wel gaan doen.

Ik heb al ontzettend veel therapieën gevolgd, medicatie geslikt, alternatieve therapieën gevolgd (homeopathie, acupunctuur, enz), maar eigenlijk heeft niks ECHT geholpen. En met echt bedoel ik dat ik van dat obsessief gezucht afkom.

Tot ik voor de zoveelste keer ging Googlen om te kijken of er meer mensen kampen met dit probleem. Toen kwam ik hier terecht. Ik dacht; niet geschoten is altijd mis. Dus heb me aangemeld.
De eerste weken wist ik niet wat me overkwam maar durfde het niet zo toe te geven. Ik heb al mijn dingen die ik altijd bij me had thuis gelaten (kalmeringspillen, pufjes enz) want durfde gewoon alleen. Nu heb ik in mijn tas NIKS meer wat me rustig kan maken als ik dat zelf niet kan... En ik blijk het dus ook niet nodig te hebben. Ook ben ik met de bus gegaan en opper ik allerlei rare ideeën haha!

Maar om nu op het onderwerp van mijn bericht terug te komen; het gaat sinds 2 a 3 weken minder... Het zuchten is veel aanwezig overdag en ben gelijk bang dat dit dus ook niet gaat helpen. Ik ben halverwege juli gestart en het is nu begin september. Ik heb nog steeds al mijn pilletjes ed niet bij me en doe alles wat ik wil. Maar het gaat niet van harte.
Mijn trials gaan over het algemeen altijd omhoog. Ik begon met een (over all) gemiddelde van 33, zit nu op een gemiddelde van 58. Ik haal soms al gemiddelde (10 trials) van 75.

Ik moet even bemoedigd worden... want ik word onzeker of het wel echt werkt bij mij...
Re: Gaat minder
07 September 2015 18:17
Hallo Ariel,

Zuchten is een typisch chronische hyperventilatie verschijnsel, omdat het uitademen van veel kooldioxide erdoor vergemakkelijkt wordt… Mensen met chronische hyperventilatie gaan onbewust veel zuchten omdat het een snelle manier is om het CO2 niveau in het bloed op de ingestelde waarde van het ademcentrum te houden. Omdat de HyperVen therapie de tolerantie voor CO2 van het ademcentrum verhoogt, wordt ook het frequente zuchten vanzelf minder, omdat de behoefte om veel kooldioxide te ventileren vanzelf minder wordt. Maar in de tussentijd kan je er ook zelf iets aan doen wat ook meehelpt: houd elke keer als je wilt zuchten een paar tellen de adem in. Door dit consequent te blijven doen wordt het een reflex om het zuchten te vervangen door een paar tellen de adem in houden. Na verloop van tijd verdwijnt het automatische zuchten…

Dat je af en toe een terugval hebt, zal nog wel even zo blijven. Maar je hebt de eerste positieve effecten van de therapie al ervaren. Blijf vertrouwen houden, het komt echt goed. Je moet doorgaan op de ingeslagen weg. Met volharding ga je er zeker komen. Die terugvallen zijn vervelend, maar het is met deze therapie vaak 2 stappen vooruit en een stap weer achteruit. Dat is helaas hoe het vaak gaat. Maar door die twee stappen vooruit kom je onvermijdelijk langzaam maar zeker in beter vaarwater terecht.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?