[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

van paniekaanvallen naar hypochondrie .Help!!!

Gepost door sarah76 
van paniekaanvallen naar hypochondrie .Help!!!
04 October 2015 21:13
Hallo

Ik ben nieuw hier en wil toch mijn verhaal kwijt en hoop erop dat mensen mij een tip kunnen geven en zit er wel aan te denken om te beginnen met HyperVen. sorry alvast voor mijn lange verhaal .

ben in mijn leven altijd al gevoelig geweest wat betreft paniekaanvallen, en als ik maar niet goed in mijn vel zat was dat het eerste wat er weer gebeurde.
Had het de laatste jaren erg onder controle en af en toe als ik het kreeg nam ik back bloesem rescue-spray en ging het gevoel snel weer weg.

Afgelopen jaar is mijn vader opgenomen omdat hij ineens kanker had met uitzaaiingen en mijn moeder helaas overleden door hersenbloedingen. Ook is mijn relatie over en heb ik de zorg alleen voor 2 kleine kinderen.
ook had ik vaak hoofdpijn na een ongeval met wintersport ( 8 jaar geleden ) en ben ik naar een neuroloog gegaan die een mri heeft laten doen. Helaas hebben ze toch een trauma gevonden van mijn nek en daar hebben ze ook hydromyelie gevonden. Dit is een zeldzame aandoening in het ruggenmerg van ophoping hersenvocht , De neuroloog zei alleen dat ik over half jaar keer weer een mri kreeg om te kijken of het erger is geworden en verder niets. Hij was er niet van onder de indruk en liet me gewoon weer naar huis gaan. Het leek net alsof hij een pleister moest plakken op mijn wond..

Ik ben na die uitslag gaan googlen als een idioot ( dit had ik nooit moeten doen) ik zag de meest erge doom scenarios voorbij komen. verlammingen alles..

Toen was de emmer vol denk ik van wat mij is overkomen afgelopen jaar en begonnen de aanvallen weer.. elke dag elke moment uit het niets. niks helpt meer. Rescue spray mag in de prullenbak en alle ademhalingsoefeningen die ik geleerd heb op de yoga , nou daar wordt het nog erger van.
Nu is het zo erg dat ik er hypochondrische bij geworden ben. Ik voel elke zenuwpijntje en denk dat ik nu al uitval heb. heb opgejaagd gevoel dat mijn hart vibreert.. ook heb ik veel buikpijn en denk ik direct dat ik kanker heb.. Dit is zoo vermoeiend ik moet juist uitrusten en alles verwerken. Maar ben zoo bang dat mij nu ook iets overkomt.
IK heb hulp via psychosomatische therapie maar heb het idee dat het niet helpt. De huisarts wil mijn doorverwijzen naar een ggz afdeling met medicatie paroxetine. Ik ben totaal niet van de medicatie en ik weet ook hoe het komt dat ik mijn zo voel.
Is HyperVen iets voor mij of kan ik maar beter het advies van de ha opvolgen?
Re: van paniekaanvallen naar hypochondrie .Help!!!
05 October 2015 13:46
Hallo Sarah,

Ik bergrijp dat met alles wat er gebeurd is je emotioneel wat wankel staat momenteel. Daarom denk ik dat je sowieso de adviezen van de HA moet opvolgen. HyperVen kan je dan eventueel daarnaast gaan doen, maar dan in overleg met de behandelend arts. De hypochondrische angsten wordt vaak gevoed vanuit de onderliggende stress, en dat kan je nagenoeg niet wegredeneren. Medicijnen kunnen helpen om daar doorheen te komen, alhoewel Paroxetine wellicht in het begin tot nogal heftige aanloopverschijnselen kan leiden. Daar moet je dan ook nog eens doorheen zien te komen, en dan is begeleiding wel zo prettig. Dus ik zou zeker even wat extra ondersteuning zoeken.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Anonieme bezoeker
Re: van paniekaanvallen naar hypochondrie .Help!!!
06 December 2015 12:22
ik herken dat wel ja, probeer er zelf niet aan toe te geven. Maar ben zelf van de week bij de huisarts geweest om te horen of ik niet gek word... Zo wiebelig en duizelig op mijn benen ben ik ,dat ik dat meteen denk aan MS of ALS (waar mijn vader aan overleden is). Als die wiebeligheid weg zou zijn denk ik dat de hyperventilatie en paniek ook minder zou zijn. We hebben vorige week mijn schoonvader begraven, en daar heb ik een enorme terugval van gekregen deze week. Rot ziekte... Ga moren bellen met iemand die accupunctuur doet, kijken of hij iets voor me kan betekenen.

Meer weten over het HyperVen programma?