[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Steeds wisselende klachten? En hoe weet je of het hyperventilatie is?

Gepost door Blissia 
Steeds wisselende klachten? En hoe weet je of het hyperventilatie is?
29 August 2017 21:09
Ben zo blij om na jaren HyperVen te hebben gevonden. Ben net begonnen en merk per keer een verbetering in mijn scores, ik startte rond 25. Is de lage score het bewijs dat je hyperventileert?

Ik twijfel namelijk nog steeds of hyperventilatie de oorzaken/'>oorzaak is van al mijn klachten, zou het liefst een 100% diagnose willen.
Het is bij mij begonnen na een periode van stress: ik liep onderweg naar huis en dacht dat ik n hartaanval kreeg. Ik werk in een ziekenhuis winking smiley en ben terug naar mijn werk gestrompeld en op de 1e hulp terecht gekomen. Na vele onderzoeken en uren later kon ik weer naar huis, alles nagekeken en niets gevonden. Ik vroeg toen nog of het hyperventilatie was. Dat bevestigden ze niet maar ik merkte aan alles dat ze dat waarschijnlijk vermoedden. Dit is nu 3 jaar geleden.
De afgelopen jaren had ik geen borstklachten meer maar er kwamen wel allerlei andere vage klachten, terwijl ik super happy was met mn leven: grieperig gevoel, onwerkelijk gevoel, etc. Maar soms verdwenen klachten en kwamen er weer andere klachten bij. Ook merkte ik dat ik angstiger werd en schrikachtiger. Begin van dit jaar nog n keer bloed laten prikken en daar kwam niets uit behalve een vit d tekort. Dat slik ik nu extra maar de vermoeidheid blijft. Ik word er gek van. En die steeds wisselende klachten, is dat normaal? Nu heb ik weer een verdoofd gevoel in mijn rechterarm en been en gisteravond schrok ik n paar keer wakker omdat ik dacht dat mijn hart stopte, heel bizar. Ook de "bodyzaps" heb ik zo nu en dan. Ik zou zo graag de bevestiging krijgend at ik hyperventilatie heb en geen enge ziekte, dat denk ik steeds vaker. Als ik bovenstaande teruglees denk ik echt dat het hyperventilatie is maar ik begin n echt hypochonder te worden. Maar ik wil me zo graag weer een keer goed voelen. Ik hoop dat HyperVen gaat helpen en fijn om mijn verhaal hier even op te kunnen schrijven. Als ik dit schrijf moet ik gewoon bijna weer huilen, omdat mn kwaliteit van leven echt heel laag is nu. Maar hoop dat HyperVen me gaat helpen. Ik zou alleen zo graag de bevestiging zien dat het echt hyperventilatie is en dat kan niet toch? Of bevestigen mijn lage startwaardes dit? En die steeds wisselende klachten, is dat normaal? Ik hoop op dit forum wat lotgenoten te vinden, in het dagelijkse leven is iedereen om me heen happy en gezond winking smiley



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 29/08/2017 21:11 door Blissia.
Re: Steeds wisselende klachten? En hoe weet je of het hyperventilatie is?
30 August 2017 20:09
Zoals ik je verhaal lees herken ik heel erg veel dus denk ik ook echt aan hyperventilatie.

Ook lage score lijkt mij wel een "bewijs'

Maar hyperventilatie kun je ook laten testen als je het echt heel graag zeker wil weten maar als ik jou verhaal lees twijfel ik er echt niet over!

Zou de therapie zeker vol blijven houden want het heeft mij enorm geholpen
Re: Steeds wisselende klachten? En hoe weet je of het hyperventilatie is?
30 August 2017 21:46
Hoi,

Je lage startwaardes passen helemaal bij chronische hyperventilatie.
Fijn dat je nu al verbetering merkt, maar houd wel rekening met stressontladingen en/of tijdelijk verergering van je klachten.
Je zou chronische hyperventilatie kunnen laten vaststellen door een capnografisch onderzoek bij een longarts. Daarbij meten ze de hoeveelheid CO2 in de uitgeademde lucht. Dat type onderzoek kan met vrij grote zekerheid vaststellen of het om chronische hyperventilatie gaat of niet. Je hebt wel een verwijsbrief nodig van de huisarts daarvoor.

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Steeds wisselende klachten? En hoe weet je of het hyperventilatie is?
31 August 2017 16:51
Dank voor jullie antwoorden!

Dat van die stress-ontladingen wist ik niet! Hoe uit zich dat?
Ik heb de afgelopen dagen wel heel intensief gedroomd en werd heel onrustig wakker....
ik heb eigenlijk al heel lang geen paniekaanval gehad maar toen ik vanochtend van het station naar huis liep voelde
ik ineens een grote paniek opkomen: ik werd duizelig, wankel en rare tintelingen (dit laatste heb ik eigenlijk zelden). Toen ik thuis was, was het over. Dit heb ik eigenlijk nooit zo gehad, paniekgevoel kwam opeens onverwacht opzetten!
Re: Steeds wisselende klachten? En hoe weet je of het hyperventilatie is?
31 August 2017 20:58
Precies dat wat je beschrijft, kan een stressonlading zijn.
Stress kan zich plotseling ontladen, dan krijg je als het ware een schok(je) door je lichaam. Of een been wat plotseling schokt. Kan ook een gevoel van vallen zijn als je ligt bijvoorbeeld.
Maar stress kan zich ook heel langzaam ontladen. Dan heb je angstklachten, zweten, hoofd- of andere plotselinge pijn, enz.
Als je merkt dat het te veel wordt, kan je je aantal trials tijdelijk wat verminderen en kijken of het beter gaat. Als dat zo is, bouw je dit weer langzaam op.

Ik probeerde bij elke stressontlading blij te zijn, omdat het weer een stapje dichterbij genezing voelde.

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Steeds wisselende klachten? En hoe weet je of het hyperventilatie is?
03 September 2017 17:56
Dankjewel voor je reactie Sanne!
De afgelopen dagen waren een rollercoaster aan emoties, ik voelde me ook zo slecht: vooral hoofdpijn en duizeligheid, de hele dag door. Na een HyperVen sessie voel ik me wel even ineens goed, na een paar uur zakt dit goede gevoel weer weg. Ik doe nu ook ontspanningsoefeningen en dat helpt heel goed, er zit heel veel spanning in mn lijf, echt bizar. De stress uit zich nu ineens in rugpijn en nekpijn, iets waar ik eigenlijk nooit last van had. Mn lijf is dus echt " in beweging" en ik zie het maar als iets positiefs :-). Ben benieuwd hoe de komende maanden gaan verlopen! Heb nooit geweten dat hyperventilatie zo' n impact op je leven kan hebben, op je baan, je relatie etc. Maar HyperVen en de ontspanningsoefeningen geven me houvast :-)

Meer weten over het HyperVen programma?