[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

2 maanden bezig met Hyperven is dit normaal ?

Gepost door Patch 
2 maanden bezig met Hyperven is dit normaal ?
31 March 2018 11:23
Hoi allemaal,

Ik ben nu 2 maanden bezig met HyperVen mijn scores zijn volgens mij redelijk en blijven (over de lange termijn gezien) stijgen.
Mijn Ademhaling gaat door het progamma met stappen vooruit, dus de ademhaling zit steeds meer rond de buik.
ik begon rond de 32 en zit nu rond de 60 seconden.

wat de lichamelijke klachten betreft merk ik lichte vooruitgang , iets meer energie en iets fitter.
Maar nu komt het, volgens mij omgeving ben ik de laatste weken (flink) aan het veranderen in mijn nadeel.
Om met hun woorden te spreken ik ben behoorlijk prikkelbaar en egoïstisch, als iemand "heftig" reageert en het raakt mij
dan zeg ik (zonder blad voor m'n mond te nemen) de ongezouten waarheid, waar ik die mensen mee kwets.

Als er zo'n voorval heeft plaat gevonden en ik kijk er een dag later nuchter naar dan moet ik ze DEELS gelijk geven.
als iemand mij pijn doet met woorden, bewust of onbewust bedoelt dan ga ik (fel) in de verdediging omdat het mij zeer doet.

Nu mijn vraag, is dit een stukje verwering van alles en nog wat en is het uiteindelijk alleen maar positief of moet ik naast het HyperVen programma hulp zoeken om mijn psychische problemen aan te pakken ? ik weet dat het geen eenvoudige vraag is wat ik stel ! maar ben erg benieuwd naar andere meningen !

bedank voor het lezen
Re: 2 maanden bezig met Hyperven is dit normaal ?
31 March 2018 20:36
Dag Patch,

Om hier antwoord op te geven is het nodig om je hele verhaal te kennen. De enige die dat echt kent ben jijzelf.
Of het met HyperVen te maken heeft, is dan ook moeilijk te zeggen. Wat ik zelf heb meegemaakt, en nog steeds meemaak, is dat er inderdaad wel "oud zeer" los kan komen. Dit is goed voor vooruitgang, omdat het vanuit mijn onderbewuste naar mijn bewuste naar boven komt en helpt mij uiteindelijk wel (mits ik het toesta en mezelf er niet voor beoordeel maar wel open sta voor persoonlijke ontwikkeling). Zelf merk ik dat ik dat er bij mij een behoefte is aan meer ruimte in te nemen om écht mezelf te zijn met mijn eigen mening en alles van dien TERWIJL ik die echte ik ook zelf opnieuw leer kennen. Ik kan me voorstellen dat dit wat zweverig over komt, maar dat is het beslist niet.

Wat voor mij helpt is om ten eerste zeker niet te stoppen met HyperVen. Ontspanningsoefeningen zoals mediteren of gewoon mindfulness helpen heel erg, omdat je bewuster wordt van je emoties/automatische reacties in bepaalde situaties, zonder jezelf ermee te identificeren. Zo ga je deze innerlijke reacties uiteindelijk vriendelijkerwijs opmerken in jezelf zonder er weerstand tegen te bieden. Op deze manier leer ik vrij te zijn in mijn reacties op situaties en word ik relaxter en vriendelijker tegen mijn omgeving zonder mezelf aan de kant te zetten.

Ik hoop dat je er wat aan hebt..

Sterkte en succes!!

PS: je MOET niks smiling smiley en ik twijfel of het in jouw geval nodig is hoor, maar psychologische hulp kan in de meeste gevallen geen kwaad (wel slecht voor de portemonnee ;P)
Re: 2 maanden bezig met Hyperven is dit normaal ?
01 April 2018 16:18
Hoi Alfred,

Bedankt voor je uitgebreide en heldere kijk op zaken, ten eerst ik schreef "moet" maar ik bedoelde "zou het goed voor mij zijn als" ik ga door met HyperVen, maar kom er al gaande en lezende achter dat in bij een aantal mensen die hier wat hebben geplaatst dat HyperVen dus (vaak) niet het enige middel is wat ingezet wordt als middel om weer tot een chronische hyperventilatie vrij leven te komen.

Dus wat ik zeker ga doen is mogelijkheden bekijken die voor mij het beste zijn om hier naast te volgen, mijn manco is denk ik dat ik niet goed weet wat voor mij het beste is om er naast te doen. ik weet ook niet goed hoe ik er wel achter kom.
nu lijkt het mij voor nu het beste om te beginnen (naast HyperVen) iets met meditatie/ontspannings oeveningen . mindfullness er naast te gaan doen. ik wil hoe dan ook van mijn klachten die we allemaal kennen af. maar daarnaast wil ik van mijn noem het maar opvliegers af !

Als laatste wil ik nog kwijt dat ik best mijn verhaal wil doen maar dat wordt een erg lang verhaal ben ik bang.
Als ik eerlijk terug kijk dan vermoed ik dat ik al zo'n 20 jaar met klachten rond loop die op chronische hyperventilatie lijken. Maar nooit de moed/lef/noem het wat heb gehad om de koe bij de horens te vatten.

Gr. Patch
Re: 2 maanden bezig met Hyperven is dit normaal ?
01 April 2018 17:03
Jeetje! 20 jaar, dat is nogal wat..

Nee precies, ook al heb ik er lang niet zolang last van gehad als jij (denk ik), is mijn verhaal inderdaad ook te lang/uitgebreid om even kort te kunnen beschrijven op een forum.. zeker herkenbaar smiling smiley

En die mensen die het niet begrijpen, altijd lastig.. Wat ik meestal doe is het op logische manier uitleggen wat er gebeurt (is) in het lichaam mbt CO2, ademcentrum herprogrammeren, etc.. En als ze het dan nog steeds niet (willen) snappen, lekker laten gaan zou ik persoonlijk zeggen..

lekker volhouden, het komt goed!!

groetjes Alfred

Meer weten over het HyperVen programma?