[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Vraag mbt stressontlading

Gepost door Bron 
Vraag mbt stressontlading
21 August 2018 20:28
Ik merk dat wanneer ik de oefeningen doe ik helemaal in mezelf naar binnen keer (soort meditatie) zodat ik ook precies voel wat erin mijn lichaam gebeurd. En wat me opvalt dat ik vaak door een angstige gedachten of angstig gevoel ineen keer druk voel. Als ik heel even bij dat gevoel stil blijf staan dan verdwijnt de angst en ook meteen de druk dus ik forceer voor mijn gevoel niet. Alleen dat lukt me in een sessie niet alle keren doordat de angst soms te groot is en dan ik dan het gevoel heb dat ik echt ga forceren en dat wil ik niet. Mijn trails binnen een sessie kunnen variëren van 53 tot 83. Nu las ik ook dat het niet handig is om zo snel op te bouwen omdat je lichaam juist extra stress geeft. Alleen ik forceer voor mijn gevoel niet en vind het prettig om de angst aan te gaan. Maar ik merk ook dat ik lichamelijk wel klachten heb.
Last van haaruitval en druk in mijn hoofd erg moe--> is dit stressontlading? En komt dit doordat ik te snel ga? Hoe kan ik dit het beste aanpakken? Want zoals ik al aangaf helpt het me om even bij die angst te blijven en als die weg is dan kan ik ook nog makkelijk mijn adem inhouden soms dus tot 83.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 21/08/2018 20:30 door Bron.
Re: Vraag mbt stressontlading
22 August 2018 22:29
Haaruitval weet ik niet, dat zou van stress kunnen, maar is niet chronische hyperventilatie gerelateerd.
Hoofdpijn kan wel heel goed door chronische hyperventilatie komen, maar ook door stress of een combi er van.

Als ik goed begrijp krijg je een soort paniekaanval die je rustig over je heen laat komen?
Dat is alleen maar goed als dat lukt! Let vooral niet teveel op je scores afzonderlijk, want het gaat om de gemiddeldes.
Als dit voor jou zo goed voelt, vooral zo blijven doen.

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?